Без значение колко неуспешно беше решението, те призоваха много опити на Samsung да пусне собствена операционна система за смартфоните BadaOS, а устройствата от арсенала на производителя, които работят под него, се характеризират с високи технически характеристики. Сред тези успешни устройства е Samsung Wave GT-S8500. Хардуерният смартфон GT-S8500 е доста подходящ за днес. Достатъчно е да актуализирате или подмените системния софтуер на притурката и след това да стане възможно да използвате много съвременни приложения. Как да извършите модела на фърмуера ще бъде разгледан по-долу.

Манипулацията на фърмуера изисква от вас да имате подходящо ниво на грижа и точност, както и стриктно спазване на инструкциите. Не забравяйте:

Всички операции за повторно инсталиране на софтуера се извършват от собственика на смартфона на свой собствен риск! Отговорността за резултатите от внедрените действия зависи единствено от потребителя, който ги произвежда, но не и от администрацията {$lang_domain} !

Подготовка на

Преди да пристъпите към фърмуера Samsung Wave GT-S8500, трябва да извършите малко обучение. За да извършвате манипулации, ще ви трябва компютър или лаптоп, в идеалния случай с Windows 7, както и микро-USB кабел за сдвояване на устройството. Освен това, за да инсталирате Android, трябва да имате Micro-SD карта с обем равен или по-голям от 4 GB и четец на карти.

шофьор

За да се осигури взаимодействието между смартфона и програмата, драйверът ще има нужда от инсталирани драйвери в системата. Най-лесният начин да добавите необходимите компоненти към операционната система за фърмуера Samsung Wave GT-S8500 е инсталирането на софтуер за управление и поддръжка на производителя на смартфони - Samsung Kies ,

Логото на Samsung Wave GT-S8500 kies

Просто изтеглете и след това инсталирайте Kies, следвайки инструкциите на инсталатора, а драйверите ще бъдат добавени към системата автоматично. Изтеглете инсталационната програма, като кликнете върху връзката:

Изтеглете Kies за Samsung Wave GT-S8500

Само в случай, изтеглете отделно пакета на драйвера с автоматичния инсталатор чрез връзката:

Изтеглете драйвери за фърмуера на Samsung Wave GT-S8500

резервно копие

Всички инструкции, представени по-долу, предполагат цялостно почистване на паметта на Samsung Wave GT-S8500 преди инсталирането на софтуера. Преди да започнете инсталирането на операционната система, копирайте важните данни на безопасно място. В този брой, както в случая с шофьорите, Samsung Kies ще бъде безценна помощ.

 1. Стартирайте Kies и свържете телефона към USB порта на компютъра.

  Устройство за свързване Samsung Wave GT-S8500 Kies

  В случай, че има трудности при дефинирането на смартфона в програмата, използвайте съветите от материала:

  Прочетете повече: Защо Samsung Kies не може да види телефона?

 2. След като сдвоите устройството, отворете раздела "Архивиране / възстановяване" .
 3. Samsung Wave GT-S8500 Гръб в Kies

 4. Задайте квадратчетата за отметка във всички квадратчета за отметка спрямо типовете данни, които искате да запазите. Или използвайте квадратчето за отметка "Избор на всички елементи", ако искате да запазите абсолютно цялата информация от вашия смартфон.
 5. Избор на данни от Samsung Wave GT-S8500 Kies за архивиране

 6. След като сте отбелязали всичко, което е необходимо, натиснете бутона "Backup" . Процесът на съхраняване на информация, която не може да бъде прекъсната, започва.
 7. Процесът на архивиране на данни от Samsung Wave GT-S8500 Kies

 8. Когато операцията завърши, ще се покаже съответният прозорец. Кликнете върху бутона "Завършване" и изключете устройството от компютъра.
 9. Заключението на Samsung Wave GT-S8500 бе завършено

 10. Много е лесно да възстановите информацията след това. Трябва да отидете в раздела "Архивиране / възстановяване" , да изберете секцията "Възстановяване на данни" . След това дефинирайте папката за съхранение на резервно копие и кликнете върху бутона "Възстановяване" .

Samsung Wave GT-S8500 Kies възстановяване на данни от резервно копие

вмъкване

Към днешна дата е възможно да инсталирате две операционни системи на Samsung Wave GT-S8500. Този BadaOS и по-гъвкав, както и функционален Android. Официалният фърмуер, за съжаление, не работи, поради прекратяването на пускането на актуализации от производителя,

Samsung Wave GT-S8500 Update чрез Kies не работи

но има налични инструменти, които ви позволяват да инсталирате една от системите доста лесно. Препоръчва се стъпка по стъпка, следвайки инструкциите за инсталиране на софтуера, като се започне с първия метод.

Метод 1: Firmware BadaOS 2.0.1

Samsung Wave GT-S8500 официално трябва да работи под BadaOS. За да възстановите устройството в случай на загуба на ефективност, актуализация на софтуера и подготовка на смартфона за по-нататъшна инсталация на модифицираната операционна система, следвайте стъпките, изброени по-долу, което означава използването на приложението MultiLoader като инструмент за манипулиране.

Изтеглете MultiLoader за Samsung Wave GT-S8500

Samsung Wave GT-S8500 фърмуер BadaOS 2

 1. Изтеглете пакета BadaOS от връзката по-долу и разопаковайте архива с файловете в отделна директория.

  Изтеглете BadaOS 2.0 за Samsung Wave GT-S8500

 2. Samsung Wave--GT-S8500-raspakovannaya-прошивка-Bada

 3. Разопаковайте файла с мигача и отворете MultiLoader_V5.67, като щракнете двукратно върху иконата на приложението в директорията, която се получава.
 4. Програмата за стартиране на Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader

 5. В прозореца Multiloader поставете квадратчетата за отметка в квадратчетата "Boot Change" , както и "Пълно изтегляне" . Освен това се уверете, че опцията LSI е избрана в полето за избор на хардуерна платформа.
 6. Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader маркира Boot Change, Full Download, платформа LSI

 7. Кликнете върху "Boot" и в прозореца "Преглеждане на папки", който се отваря , маркирайте папката "BOOTFILES_EVTSF" , намираща се в директорията, съдържаща фърмуера.
 8. Избор на каталог на Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader BOOTFILES_EVTSF

 9. Следващата стъпка е да добавите файловете с данни към фърмуера. За да направите това, трябва да кликнете върху бутоните, за да добавите отделни компоненти и да съобщите на програмата местоположението на съответните файлове в прозореца на Explorer.

  Бутон Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader за избор на фърмуер файлове

  Всичко се попълва съгласно таблицата:

  Samsung Wave GT-S8500 име на файл за Multiloader

  След като изберете компонента, кликнете върху "Отваряне" .

  • Бутонът "Amms" е файлът amms.bin ;
  • Бутон на Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader Ammss - файл amss.bin

  • "Apps" ;
  • Приложения на Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader - apps_compressed.bin

  • "Rsrc1" ;
  • Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader Rsrc1 - Rsrc_S8500_Open_Europe_Slav.rc1

  • "Rsrc2" ;
  • Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader Rscr2 - Rsrc2_S8500 (Ниска) .rc2

  • "Фабрика FS" ;
  • Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader фабрика FS - FactoryFs_S8500_Open_Europe_Slav.ffs

  • «FOTA» .
 10. Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader FOTA bplib_S8500OpEuroSlav.fota

 11. Полетата "Tune" , "ETC" , "PFS" остават незапълнени. Преди да изтеглите файлове в паметта на устройството, MultiLoader трябва да изглежда така:
 12. Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader с изтеглени фърмуерни файлове

 13. Преведете Samsung GT-S8500 в режим на инсталиране на системен софтуер. Това се прави, като се кликне върху изключения смартфон три хардуерни бутона едновременно: "Намаляване на силата на звука" , "Отключване" , "Активиране" .
 14. Изтеглете фърмуера на Samsung Wave GT-S8500 за изтегляне

 15. Ключовете трябва да се държат, докато екранът покаже: "Режим на изтегляне" .
 16. Фърмуеър Samsung Wave GT-S8500 Изтегляне

  В допълнение: Ако имате "разкъсан" смартфон, който не може да бъде превключен в режим на изтегляне на софтуер поради ниско зареждане на батерията, трябва да извадите батерията и да я поставите на мястото й, а след това включете зарядното, докато държите бутона "Handset Off" на устройството. Изображението на батерията се появява на екрана и Wave GT-S8500 започва да се зарежда.

 17. Свържете Wave GT-S8500 към USB порта на компютъра. Смартфонът ще бъде разпознат от системата, както е посочено от появата на обозначението на COM порта в долната част на прозореца Multiloader и показването на знака "Ready" в полето до него.

  Смартфонът Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader е определен правилно

  Когато това не се случи и устройството не бъде открито, кликнете върху бутона "Търсене порт" .

 18. Всичко е готово за стартиране на фърмуера BadaOS. Кликнете върху "Изтегляне" .
 19. Бутон Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader Изтегляне

 20. Изчакате, докато файловете бъдат записани в паметта на устройството. Гледането на процеса на протичане на процеса позволява регистрационното поле от лявата страна на прозореца MultiLoader, както и лентата за прогресиране на пълненето за прогреса на прехвърляне на файлове.
 21. Обновяване на фърмуера на Samsung Wave GT-S8500 MultiLoader 3

 22. Ще изминат около 10 минути, след което устройството автоматично ще се рестартира в Bada 2.0.1.

Samsung Wave GT-S8500 първото пускане на BadaOS 2 след фърмуера

Метод 2: Bada + Android

В случай, че функционалната система Bada OS не е достатъчна, за да изпълнявате съвременни задачи, можете да се възползвате от възможността да инсталирате операционната система Android в Wave GT-S8500. Ентусиастите прехвърлиха Android на въпросния смартфон и създадоха решение, което позволява устройството да бъде използвано в режим на двойно зареждане. Android се зарежда от картата с памет, но в същото време Bada 2.0 остава недокоснат и започва, ако е необходимо.

Samsung Wave GT-S8500 Android на USB флаш устройство + Bada


Стъпка 1: Подготовка на картата с памет

Преди да продължите с инсталирането на Android, подгответе карта с памет, като използвате възможностите на приложението Съветник за разделянето на MiniTool , Този инструмент ще създаде секции, необходими на системата да работи.

Прочетете още: 3 начина за разделяне на твърдия диск в дялове

 1. Инсталирайте картата с памет в четеца на карти и стартирайте MiniTool Partition Wizard. В главния прозорец на програмата намерете USB флаш устройството, което ще се използва за инсталиране на Android.
 2. Вътрешен прозорец на Wave GT-S8500 MiniTool Wizard на Samsung Wave, карта с памет

 3. Кликнете с десния бутон върху изображението на дяла на картата с памет и изберете "Format" .
 4. Съветник за разделяне на Samsung Wave GT-S8500 MiniTool Форматиране на карта с памет

 5. Форматирайте картата в FAT32, като изберете "FAT32" като опция "Файлова система" в появяващия се прозорец и натиснете бутона "OK" .
 6. Съветникът за форматиране на Wave GT-S8500 MiniTool на Partition Wizard в FAT32

 7. Намалете раздел "FAT32" на картата на 2.01 GB. Отново кликнете с десния бутон върху секцията и изберете "Преместване / Промяна" .

  Съветник за разделяне на Wave GT-S8500 MiniTool на Samsung Move Преместване на размера на картата с памет

  След това променете параметрите, като преместите плъзгача "Размер и местоположение" в отворения прозорец и натиснете бутона "OK" . В полето "Неразпределено пространство След" трябва да бъде стойността: "2.01" .

 8. Съветникът за разделяне на Wave GT-S8500 Mini Wave на Samsung създава свободна зона

 9. В полученото неразпределено място на картата с памет създайте три секции в файловата система Ext3, като използвате елемента от менюто "Създаване", който се появява при натискане на мишката върху неразпределената област.

  Създаване на дял на съветника на Samsung Wave GT-S8500 MiniTool

 10. Когато се появи предупредителният прозорец, че не можете да използвате получените дялове в системите на Windows, щракнете върху бутона "Да" .
 11. Samsung Wave GT-S8500 MiniTool Partition Wizard потвърждава началото на създаването на дял

  • Първият раздел е тип "първичен" , файлова система "Ext3" , размерът е 1,5 GB;
  • Samsung Wave GT-S8500 MiniTool Partition Wizard създаване на дял 1.5 GB

  • Втората част е тип "първичен" , файлова система "Ext3" , размерът е 490 MB;
  • Samsung Wave GT-S8500 MiniTool Partition Wizard създаване на дял 490 MB

  • Третият раздел е тип "Основен" , файловата система "Ext3" , размерът е 32 MB.

  Samsung Wave GT-S8500 MiniTool Partition Wizard създаване на дял 32 mb

 12. След като завършите дефиницията на параметрите, кликнете върху бутона "Прилагане" в горната част на прозореца на съветника за разделяне на MiniTool,

  Съветникът за разделяне на Samsung Wave GT-S8500 MiniTool започва да премества картата с памет

  и след това "Да" в прозореца за заявки.

 13. Съветник за разделяне на Samsung Wave GT-S8500 MiniTool

 14. След манипулирането на програмата,
  Премахване на създаването на дялове от Wave GT-S8500 MiniTool Wizard

  се подгответе за инсталиране на Android карта с памет.

Стъпка 2: Инсталирайте Android

Преди да започнете инсталирането на Android, препоръчително е да се мига BadaOS на Samsung Wave GT-S8500, следвайки всички стъпки на метода номер 1 по-горе.

Работата на метода е гарантирана, само ако в устройството е инсталиран BadaOS 2.0!

 1. Изтеглете връзката по-долу и разопаковайте архива, съдържащ всички необходими компоненти. Ще ви е необходима и флаш MultiLoader_V5.67.
 2. Изтеглете Android за инсталиране на карта с памет Samsung Wave GT-S8500

 3. Копирайте в картата с памет, подготвена с помощта на съветника за разделяне на MiniTool, файла с изображения boot.img и кръпка WI-FI + BT Wave 1.zip от непакетирания архив (директорията Android_S8500) и папката clockworkmod. След прехвърлянето на файловете, инсталирайте картата в смартфона си.
 4. Samsung Wave GT-S8500 инсталира файловете Android на картата с памет

 5. Вие проблясвате секцията "FOTA" чрез MultiLoader_V5.67, следвайки стъпките на инструкциите на фърмуера S8500, Метод 1 по-горе в статията. За запис използвайте файла FBOOT_S8500_b2x_SD.fota от архива с инсталационните файлове Android.
 6. Samsung Wave GT-S8500 Многофункционален фърмуер за фотоапарати

 7. Отворете Възстановяване. За да направите това, трябва едновременно да натиснете бутоните "Увеличаване на звука" и "Повторение" на Samsung Wave GT-S8500.
 8. Samsung Wave GT-S8500 вход за възстановяване

 9. Бутоните се задържат, докато средата за възстановяване бъде заредена с възстановяване на системата Philz Touch 6.
 10. Samsung Wave GT-S8500 Филцов тласък за възстановяване

 11. След като влезете в процеса за възстановяване, изчиствате паметта на съдържащите се в него данни. За да направите това, изберете елемента (1), след това функцията за почистване, за да инсталирате новия фърмуер (2), и след това потвърдете готовността за стартиране на процедурата, като докоснете елемента, отбелязан на екранната снимка (3).
 12. Samsung Wave GT-S8500 почиства дялове в Philz Touch Recovery

 13. Изчаква се появата на надписа "Сега мига нов ROM".
 14. Премахването на почистването на дялове на Samsung Wave GT-S8500 в завършването на "Филд Touch Recovery"

 15. Върнете се на главния екран за възстановяване и отидете до елемента "Архивиране и възстановяване" , след което изберете "Разни настройки за Nandroid" и премахнете отметката в квадратчето "MD5 checksum" ;
 16. Samsung Wave GT-S8500 Philm Touch Възстановяване на резервна MD5 контролна сума

 17. Отново отидете на "Архивиране и възстановяване" и стартирайте "Възстановяване от / storage / sdcard0" , след което натиснете върху името на пакета с фърмуера "2015-01-06.16.04.34_OmniROM" . За да започнете процеса на записване на информация в разделите на картата с памет Samsung Wave GT-S8500, кликнете върху "Да възстанови" .
 18. Samsung Wave GT-S8500 Филц Touch Възстановяване инсталация Android

 19. Процесът на инсталиране на Android ще започне, изчакайте нейното завършване, което ще бъде отбелязано с надписа "Restore complete!" В линиите на дневника.
 20. Samsung Wave GT-S8500 Филц Touch Recovery инсталацията прогрес Android

 21. Отидете в "Install Zip" на главния екран за възстановяване, изберете "Choose zip from / storage / sdcard0" .

  Samsung Wave GT-S8500 Филцов тласък за възстановяване на инсталация кръпка Wi-Fi + BT

  След това инсталирайте кръпка WI-FI + BT Wave 1.zip .

 22. Samsung Wave GT-S8500 Филц Touch Recovery кръпка Wi-Fi + BT инсталиран

 23. Върнете се в главния екран на средата за възстановяване и докоснете "Рестартирайте системата сега" .
 24. Samsung Wave GT-S8500 Система за възстановяване на системата за възстановяване на Touch Touch сега

 25. Първото стартиране в Android може да продължи до 10 минути, но в резултат на това получавате относително свежо решение - Android KitKat!
 26. Samsung Kit Wave GT-S8500 на картата с памет

 27. За да стартирате BadaOS 2.0, трябва да кликнете едновременно върху "Извършване на повикване" + "Завършване на разговор" . Android ще бъде стартирано по подразбиране, т.е. като натиснете "Enable" .

Метод 3: Android 4.4.4

Ако решите най-накрая да се откажете от Bada на Samsung Wave GT-S8500 в полза на Android, можете да го включите във вътрешната памет на устройството.

Примерът по-долу използва пристанището Android KitKat, специално променено от ентусиастите за въпросното устройство. Изтеглете архива, съдържащ всичко, от което се нуждаете, можете да следвате връзката:

Изтеглете Android KitKat за Samsung Wave GT-S8500

Samsung Wave GT-S8500 BadaDroid

 1. Инсталирайте Bada 2.0, като изпълните стъпките на номера на метода 1 на фърмуера на Samsung Wave GT-S8500 по-горе в статията.
 2. Изтеглете и разопаковайте архива с необходимите файлове, за да инсталирате Android KitKat от връзката по-горе. Също така разопаковайте архива BOOTFILES_S8500XXKL5.zip . В крайна сметка трябва да получите следното:
 3. Samsung Wave GT-S8500 файлове за firmwares Android 4.4 в Explorer

 4. Стартирайте флаш драйвера и запишете на устройството три компонента от неопакования архив:
  • BOOTFILES (каталог BOOTFILES_S8500XXKL5 );
  • Samsung Wave GT-S8500 инсталиране на фърмуера на Android

  • "Rsrc1" (файл src_8500_start_kernel_kitkat.rc1 );
  • Samsung Wave GT-S8500 инсталиране на фърмуера на Android Rsrc1

  • "FOTA" (файл FBOOT_S8500_b2x_ONENAND.fota ).

  Samsung Wave GT-S8500 инсталиране на фърмуера на Android FOTA

 5. Добавете файлове, подобни на стъпките на инструкциите за инсталиране на Bada, след което свържете телефона, прехвърлен в режим на зареждане на системния софтуер, с USB порта и кликнете върху "Изтегляне" .
 6. Samsung Wave GT-S8500 инсталиране на фърмуера на Android, Booth, Kernel, Fota Progress

 7. Резултатът от предишната стъпка ще бъде рестартирането на устройството в TeamWinRecovery (TWRP) ,
 8. Отидете по пътя: "Разширени" - "Терминална команда" - "Избиране" .
 9. Samsung Wave GT-S8500 TWRP Advahced - Команда терминал - Избери

 10. След това напишете следната команда в терминала: sh partition.sh , натиснете "Enter" и изчакайте "Partitions were prepared" да се появи след приключване на операцията за подготовка на дяловете.

 11. Samsung Wave GT-S8500 TWRP командата sh partition.sh - Подготвени са прегради

 12. Върнете се на главния екран TWRP три пъти с натискане на бутона "Назад" , изберете "Рестартиране" , след това "Възстановяване" и преместете превключвателя "Прекарайте пръст за рестартиране" надясно.
 13. Samsung Wave GT-S8500 TWRP Възстановяване на рестартиране

 14. След като се възстанови възстановяването, свържете смартфона с компютъра и натиснете бутоните: "Монтиране" , "Активиране на MTP" .

  Samsung Wave GT-S8500 TWRP Активиране на MTP

  Това ще позволи на устройството да бъде дефинирано в компютъра като подвижно устройство.

 15. Samsung Wave GT-S8500 TWRP беше дефиниран като подвижен диск

 16. Отворете Explorer и копирайте пакета omni-4.4.4-20170219-wave-HOMEMADE.zip във вградената памет на устройството или картата с памет.
 17. Samsung Wave GT-S8500 инсталиране на фърмуера на Android в паметта

 18. Докоснете бутона "Деактивиране на MTP" и се върнете към главния екран на възстановяването, като използвате бутона "Назад" .
 19. Samsung Wave GT-S8500 TWRP Изключете MTP

 20. След това кликнете върху "Инсталиране" и задайте пътя към пакета с фърмуера.

  Samsung Wave GT-S8500 TWRP стартира инсталационния пакет с Android

  След като превключите превключвателя "Плъзнете, за да потвърдите флаш" вдясно, процесът на записване на Android в паметта на устройството ще започне.

 21. Изчакайте съобщението "Успешно" и презаредете Samsung Wave GT-S8500 в новата операционна система, като кликнете върху бутона "Рестартиране на системата" .
 22. Samsung Wave GT-S8500 TWRP фърмуер Android завърши

 23. След дълга инициализация на инсталирания фърмуер, смартфонът ще се зареди в модифицираната версия на Android 4.4.4.

  Samsung Wave GT-S8500 Android 4.4.4 За телефона

  Едно напълно стабилно решение, което, да кажем открито, да се превърне в остаряло морално устройство, има много нови възможности!

Инсталиран е Samsung Wave GT-S8500 Android

В заключение, искам да отбележа, че три метода на фърмуера на Samsung Wave GT-S8500, описан по-горе, наистина позволяват да "опресните" смартфона в софтуерен план. Резултатите от инструкциите са дори малко изненадващи в добрия смисъл на думата. Устройството, въпреки напредналата си възраст, след като фърмуерът изпълнява модерни задачи много адекватно, така че не се страхувайте от експерименти!