Когато работите с различни файлове на компютъра, много потребители в определен момент трябва да изпълнят процедурата за конвертиране, т.е. конвертиране на един формат в друг. За да изпълнявате тази задача, ви е необходим прост, но в същото време функционален инструмент, например Format Factory.

Format Factor (Фабрични формати) е популярен свободен софтуер за конвертиране на различни формати на медийни файлове и документи. Но освен функцията за преобразуване, програмата е получила и много други полезни функции.

Съветваме ви да погледнете: Друг софтуер за конвертиране на видео

Конвертиране на видеоклипове на мобилни устройства

За да гледате видеоклипове на повечето мобилни устройства (това важи особено за най-модерните), видеото трябва да се преобразува в желания формат с определена резолюция.

Отделен фактор за форматиране на инструмента ви позволява бързо да създавате сценарии за конвертиране на видео към различни устройства, както и да запазвате настройки за последващ бърз достъп до тях.

Конвертиране на видео към мобилни устройства в Format Factory

Конвертиране на видеоформати

Програмата е уникална по това, че ви позволява да работите с повечето известни формати и, ако е необходимо, да извършите преобразуването дори в най-редките видео формати.

Конвертиране на видеоформати във формат Фабрика

Създаване на GIF анимации

Една от най-интересните характеристики на програмата е да се подчертае възможността за създаване на GIF анимации, които в момента са много популярни в Интернет. Трябва само да изтеглите видеоклип, да изберете пасаж, който ще стане анимация и да започнете процеса на реализация.

Създаване на GIF анимации в Format Factory

Конвертиране на аудио формати

Един прост инструмент за конвертиране на аудио формати не само ще конвертира един аудио формат в друг, но и веднага ще конвертира видеото в желания аудио формат.

Конвертиране на аудио формати в Format Factory

Конвертиране на изображения

Имайки на компютъра картина с формат, например PNG, тя може буквално да се превърне в желания формат на изображението в два формата, например JPG.

Преобразуване на изображения в фабрика за форматиране

Конвертиране на документи

Този раздел е съсредоточен основно върху конвертирането на електронни книги. Конвертирайте книгите в два профила, така че вашият е-четец да ги отвори.

Конвертиране на документи във фабрика за форматиране

Работа с CD и DVD

Ако имате диск, от който трябва да извлечете информация например, да запазите изображението в компютър с ISO или да конвертирате DVD и да запишете видеото като файл на компютъра, трябва само да се обърнете към "Device DVD CD ISO ", в който се изпълняват тези и други задачи.

Работа с компактдиск и DVD във формат Фабрика

Заплитане на файлове

Ако трябва да комбинирате няколко видео формати или аудиофайлове, Format Factory успешно ще се справи с тази задача.

Запазване на файлове в формат Фабрика

Компресиране на видео файлове

Някои видео файлове може да са неприлични към голям размер, което е твърде високо, например ако искате да преместите видеоклипа на мобилно устройство с малко памет. Form Factory ще ви позволи да изпълните процедурата за компресиране на видео, като промените качеството.

Компресиране на видеофайлове в Format Factory

Автоматично изключване на компютъра

Някои видеозаписи са твърде големи, което може да доведе до изтегляне на процеса на конвертиране. За да не седите на компютъра и да изчакате края на преобразуването, задайте настройките на програмата, за да изключите компютъра веднага след приключване на програмата.

Автоматично изключване на компютъра в Format Factory

Изрязване на видеоклипа

Преди да започнете да конвертирате видео, ако е необходимо, на етапа на подготовка на видеозапис може да се извърши изрязване, което ще премахне ненужните части от видеото.

Изрязване на видео във формат Фабрика

Предимства на формат Фабрика:

1. Прост и достъпен интерфейс с поддръжка на руския език;

2. Висока функционалност, позволяваща работа с различни типове файлове;

3. Програмата е достъпна за изтегляне абсолютно безплатно.

Недостатъци на формат Фабрика:

1. Не е разкрито.

Формат Фабрика е чудесен комбинатор, подходящ не само за конвертиране на различни формати, но и за извличане на файлове от дискове, компресиране на видео за намаляване на размера, създаване на GIF анимации от видео и много други процедури.

Изтегляне Формат Фактор безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт