Skype е добре тествана програма за гласова комуникация, която съществува от няколко години. Но дори и с проблемите й да възникнат. В повечето случаи те не са свързани нито със самата програма, а с неопитността на потребителите. Ако се чудите защо "Skype не ме чува", прочетете нататък.


Причината за проблема може да бъде на ваша страна или на страната на събеседника. Нека започнем с причините от ваша страна.

Проблемът с вашия микрофон

Липсата на звук може да се дължи на неправилно настройване на вашия микрофон. Счупен или заглушен микрофон, неинсталирани драйвери за дънната платка или звукова карта, неправилни настройки на звука в Skype - всичко това може да доведе до факта, че няма да бъдете чути в програмата. За да разрешите този проблем, прочетете подходящ урок ,

Проблемът с настройването на звука от страната на събеседника

Чудите се какво да правите, ако не съм чувал в Skype и мисля, че сте виновни. Но в действителност всичко може да е точно обратното. Вероятно вашият събеседник е виновен. Опитайте се да се обадите на друг човек и се уверете, че той ви чува. След това можем да кажем с увереност, че проблемът е от страна на определен събеседник.

Например, той просто не включи високоговорителите или звукът в тях беше усукан до минимум. Също така си струва да проверите дали аудиооборудването изобщо е свързано с компютъра.

Конекторът за високоговорителите и слушалките на повечето системни устройства е маркиран в зелено.

Съединител за слушалки на системния модул. Решаване на проблема с липсата на звук в Skype

Струва си да попитате събеседника - дали той има звук на компютъра в други програми, например в някои аудио или видео плейъри. Ако няма звук и там - тогава проблемът не е свързан със Skype. Вашият приятел трябва да разбере звука на компютъра - проверете настройките на звука в системата, дали високоговорителите са на Windows и т.н.

Също така може да има малко количество звук или звукът да може да бъде изключен изобщо в Skype. Можете да проверите това, като кликнете върху бутона в долния десен ъгъл на прозореца за повикване.

Бутон за отваряне на настройките на звука в Skype повикването

След това отидете в раздела за високоговорители. Тук се регулира силата на звука. Можете също да включите автоматичното управление на силата на звука, което ви позволява да балансирате силата на звука.

Настройване на високоговорители в Skype

Звукът може да не е в Skype, ако е избрано неправилно изходно устройство. Ето защо тук можете да го промените и от падащия списък.

Избиране на устройство за извеждане на звук в Skype

Събеседникът трябва да опита различни варианти - най-вероятно един от тях ще работи и ще бъдете чути.

Не е излишно да актуализирате Skype до най-новата версия. Ето инструкцията , как може да се направи това.

Ако нищо не помага, най-вероятно проблемът е свързан с оборудването или несъвместимостта на Skype с други текущи програми. Вашият събеседник трябва да изключи всички останали изпълнявани програми и да се опита да ви слуша отново. Рестартирането може също да помогне.

Това ръководство трябва да помогне на повечето потребители с проблем: защо не ме слушат в Skype. Ако се сблъскате с конкретен проблем или знаете други начини за решаване на този проблем, тогава пишете в коментарите.