Много съвременни програми обикновено актуализират версията често. Тази тенденция се поддържа от една от най-популярните програми - Skype. Актуализациите на Skype се издават с периодичност от почти 1-2 актуализации на месец. Но някои нови версии са несъвместими със старите. Следователно е важно да поддържате Skype във форма, така че винаги да е най-новата версия. След като прочетете тази статия, ще научите как да актуализирате Skype на вашия компютър за Windows XP, 7 и 10.


Можете да актуализирате Skype по 2 начина: стартирайте актуализацията в самата програма или я изтрийте, след което инсталирайте Skype. Втората опция може да помогне, ако актуализацията чрез програмата не работи както трябва.

Как да актуализирате Skype до най-новата версия в самата програма

Най-лесният начин е да актуализирате Skype чрез самата програма. По подразбиране автоматичната актуализация е активирана - при всяко стартиране програмата проверява за актуализации и изтегляния и ги инсталира, ако ги намери.

За да актуализирате, просто изключете / приложете приложението. Но функцията може да бъде деактивирана, след това тя трябва да е включена. За да направите това, стартирайте програмата и кликнете върху следните елементи от менюто: Инструменти> Предпочитания.

Елементи от менюто за отваряне на настройките в Skype

Сега трябва да изберете раздела "Разширени", а в него - и автоматичната актуализация. След това кликнете върху бутона, за да активирате автоматичните актуализации.

Активиране на автоматичните актуализации в Skype

Кликнете върху "Запазване", за да потвърдите промените.

Сега просто рестартирайте програмата и актуализирането трябва да се изтегли автоматично, ако не използвате последната версия на Skype. Ако имате проблеми с актуализацията по този начин, можете да опитате следната опция.

Актуализиране на Skype чрез деинсталиране и изтегляне на програмата

Първо, трябва да деинсталирате програмата. За целта отворете пряк път "Моят компютър". В прозореца изберете елемента, който да премахнете и промените програмите.

Отворете менюто, за да деинсталирате Skype

Тук трябва да намерите Skype от списъка и да кликнете върху бутона "Изтриване".

Изтрий бутона Skype от компютъра си

Потвърдете изтриването на програмата.

Потвърдете деинсталирането на Skype

След няколко минути програмата ще бъде изтрита.

Сега трябва да инсталирате Skype. Този урок да ви помогне с инсталацията. Официалният сайт винаги съдържа последната версия на приложението, така че след инсталирането ще го използвате.

Това е всичко. Сега знаете как да актуализирате Skype до най-новата версия. Най-новата версия на Skype обикновено съдържа минимален брой грешки и нови интересни функции.