Винаги е удобно да имате на "Desktop" съответните бележки или напомняния за някои важни, предстоящи събития. Техният дисплей може да бъде организиран под формата на стикери, които се показват с помощта на притурки. Да разгледаме най-известните приложения от този клас за Windows 7.

Вижте също: Джаджи за часовника на "Desktop" за Windows 7

Бележки за притурки

Въпреки че оригиналната версия на Windows 7 няма вградена притурка от стикери, тя може да бъде изтеглена от официалния уеб ресурс на разработчика на операционната система - Microsoft. По-късно корпорацията отказа да подкрепи този тип приложение поради повишената уязвимост на персоналните компютри поради тях. В същото време все още има възможност, ако искате да инсталирате притурки от стикери от други разработчици на вашия компютър. Ще ги обсъдим подробно в тази статия, така че всеки потребител да има възможност да избере най-подходящия вариант за себе си.

Метод 1: NoteX

Нека започнем да изучаваме приложения за организиране на бележки и напомняния на "Desktop" с описание на работата на популярната притурка NoteX.

Изтеглете NoteX

 1. Стартирайте изтегления файл с разширението на притурката. В диалоговия прозорец, който се отваря, щракнете върху "Инсталиране".
 2. Отворете инсталирането на стикери за притурки на NoteX в Windows 7

 3. Обвивката на NoteX ще бъде показана на "Desktop" .
 4. Интерфейс за приспособление за стикер на NoteX на Windows 7 Desktop

 5. Маркирайте “Header” и натиснете бутона Delete на клавиатурата.
 6. Маркиране на заглавието в интерфейса на притурката NoteX на работния плот в Windows 7

 7. Надписът ще бъде изтрит. След това, по същия начин изтрийте “Заглавието” и “Някои текстове тук” .
 8. Подчертаване на текста Някои текстове тук и Заглавието в интерфейса на притурката на стикери на NoteX на работния плот в Windows 7

 9. След като интерфейсът на стикера е изчистен от външни етикети, можете да въведете текста на бележката си.
 10. Работното пространство се изчиства от външни надписи в интерфейса на притурката на стикери на NoteX на работния плот в Windows 7

 11. Можете да направите бележка, както ви харесва. Например, можете да поставите дата на мястото на надписа “Header” , вместо “The Title” - заглавието, а на мястото на “Some text here” - действителния текст на бележката.
 12. Интерфейсът на gadget на NoteX на работния плот в Windows 7

 13. Ако желаете, можете да промените стила на бележките. За да направите това, поставете курсора върху него и кликнете върху иконата на клавиша, която се появява вдясно.
 14. Превключете на настройките на притурки на NoteX на работния плот в Windows 7

 15. В отворения прозорец на настройките от падащия списък "Цвят" изберете предпочитания цвят. Кликнете върху „OK“ .
 16. Избор на цвят в прозореца за настройки на притурката на стикери на NoteX на работния плот в Windows 7

 17. Цветът на интерфейса на стикера ще бъде променен на избраната опция.
 18. Цветът на интерфейса на притурката за настолни компютри NoteX е променен на избраната опция в Windows 7

 19. За да затворите стикера, задръжте курсора върху неговата обвивка и кликнете върху кръста между появяващите се икони.
 20. Затваряне на интерфейса на притурката NoteX на работния плот в Windows 7

 21. Притурката ще бъде затворена. Но трябва да се помни, че когато се отвори отново, въведената по-рано информация няма да бъде запазена. По този начин въведената бележка се съхранява до рестартиране на компютъра или при затваряне на NoteX.

Метод 2: Chameleon Notescolour

Следващата притурка с бележки, която ще разгледаме, се нарича Chameleon Notescolour. Той има голям потенциал при избора на интерфейсен дизайн.

Изтеглете Chameleon Notescolour

 1. Разопаковайте изтегления архив в 7Z формат , Отидете в папката "gadget" , която се намираше в нея. Той съдържа набор от приспособления "Хамелеон" за различни цели. Кликнете върху файла, наречен “chameleon_notescolour.gadget” .
 2. Изпълнение на инсталацията на стикери за притурки Chameleon Notescolour на работния плот в Windows Explorer в Windows 7

 3. В отворения прозорец изберете “Install” .
 4. Отидете на инсталирането на стикери за притурки Chameleon Notescolour в Windows 7

 5. Интерфейсът на притурката Chameleon Notescolour ще се появи на работния плот .
 6. Chameleon Notescolour стикери притурка интерфейс на работния плот в Windows 7

 7. В корпуса Chameleon Notescolour, използвайки компютърна клавиатура, въведете текста на бележката.
 8. Забележка в притурката интерфейс на Chameleon Notescolour стикери на работния плот в Windows 7

 9. Когато задържите курсора върху обвивката на стикера в долния десен ъгъл на елемента се появява като икона "+" . Трябва да се кликне, ако искате да създадете друг лист с бележки.
 10. Създаване на следващата страница в притурката за притурки за притурки Chameleon Notescolour на работния плот в Windows 7

 11. По този начин можете да създадете неограничен брой листове. За да навигирате между тях, трябва да използвате елемента на страниците, намиращ се в долната част на интерфейса на Chameleon Notescolour. Кликването върху стрелката вляво ще се върне на страницата и когато кликнете върху стрелката вдясно, отидете напред.
 12. Елемент за навигация между страниците в интерфейса на притурката на стикерите Chameleon Notescolour на работния плот в Windows 7

 13. Ако решите, че трябва да изтриете цялата информация на всички страници на стикера, в този случай преместете курсора върху долния ляв ъгъл на всеки лист и кликнете върху елемента под формата на кръст. Всички страници ще бъдат изтрити.
 14. Изтриване на страница в интерфейса на притурката на стикерите Chameleon Notescolour на работния плот в Windows 7

 15. Можете също да промените цвета на интерфейса на Chameleon Notescolour. За да направите това, преместете курсора върху него. Контролите ще се показват отдясно на стикера. Кликнете върху иконата с форма на ключ.
 16. Отидете в прозореца с настройки на притурката Chameleon Notescolour на работния плот в Windows 7

 17. В прозореца за настройки, който се отваря, като щракнете върху иконите под формата на стрелки, сочещи наляво и надясно, можете да изберете един от шестте цвята на дизайна, които считате за най-успешни. След като желаният цвят се покаже в прозореца за настройки, щракнете върху "OK" .
 18. Изберете цвета на дизайна на интерфейса в прозореца с настройки на притурката на стикерите Chameleon Notescolour на работния плот в Windows 7

 19. Цветът на интерфейса на притурката ще бъде променен на избраната опция.
 20. Цветът на интерфейса на притурката Chameleon Notescolour на работния плот е променен в Windows 7

 21. За да затворите напълно притурката, задръжте курсора върху него и кликнете върху иконата под формата на кръст вдясно от интерфейса му. Подобно на предишния аналог, когато затворите всички въведени преди това текстови данни ще бъдат загубени.

Затваряне на интерфейса на притурката на стикерите Chameleon Notescolour на работния плот в Windows 7

Метод 3: По-дълги бележки

Притурката за по-дълги бележки е много подобна по вид и функционалност с Chameleon Notescolour, но има една важна разлика. Интерфейсът на неговата обвивка има по-тясна форма.

Изтегляне на по-дълги бележки

 1. Стартирайте изтегления файл, наречен "long_notes.gadget" . В отворения инсталационен прозорец, както винаги, щракнете върху “Install” .
 2. Отидете на инсталирането на притурката По-дълги стикери за бележки в Windows 7

 3. Отваря се интерфейсът за по-дълги бележки.
 4. Стикери за притурки на интерфейса По-дълги бележки за работния плот в Windows 7

 5. Можете да добавите всяко напомняне към него по същия начин, както е направено в предишния случай.
 6. Забележете в интерфейса на притурката за стикери "По-дълги бележки" на работния плот в Windows 7

 7. Процедурата за добавяне на нов лист, навигацията между страниците и изчистването на съдържанието са напълно идентични с алгоритъма за действие, описан при прегледа на Chameleon Notescolour. Следователно няма да се спираме на това отново.
 8. Елемент за навигация между страниците в интерфейса на притурката за стикери Longer Notes на работния плот в Windows 7

 9. Но настройките имат някои разлики. Затова обръщаме внимание на тях. Преходът към контролните параметри се извършва по същия начин, както във всички други приспособления: чрез щракване върху иконата на ключа отдясно на интерфейса.
 10. Отидете в прозореца с настройки на притурката По-дълго стикери за бележки на работния плот в Windows 7

 11. Регулирането на цвета на интерфейса е същото като в Chameleon Notescolour, но в Longer Notes, освен това е възможно да се промени вида и размера на шрифта. За да направите това, съответно от падащите списъци "Font" и "Font Size" трябва да изберете приемливи опции. След като сте настроили всички необходими настройки, не забравяйте да натиснете "OK" , в противен случай промените няма да влязат в сила.
 12. Избиране на стила на цвят и размера на шрифта на интерфейса в прозореца за настройки на притурката за по-дълги бележки на работния плот в Windows 7

 13. След това интерфейсът Longer Notes и съдържащият се шрифт ще се променят.
 14. Видът на цвета на интерфейса и размерът на шрифта на текста на стикерите за притурки Chameleon Notescolour на работния плот, променен в Windows 7

 15. Притурката се затваря, както и аналозите, разгледани по-горе, като кликнете върху иконата под формата на кръст вдясно от интерфейса на бележките.

Затваряне на интерфейса на стикерите на притурки По-дълги бележки на работния плот в Windows 7

Това не е пълен списък на всички възможни стикери за Windows 7. Те са много повече. Но всеки един от тях няма смисъл да се описва отделно, тъй като интерфейсът и функционалността на този тип приложение са много сходни. Разбирайки как работи един от тях, лесно можете да разберете другите. В същото време има някои малки различия. Например, NoteX е изключително проста. Тя може само да променя цвета на темата. Chameleon Notescolour е по-сложна, тъй като тук можете да добавите няколко листа. По-дългите бележки имат още повече функции, тъй като в тази притурка можете да променяте вида и размера на шрифтовите бележки.