Разбира се, всеки играч би искал да създаде собствена компютърна игра. Но, за съжаление, всеки се уплаши от сложния процес на разработване на игри. За да се даде възможност да се създават игри за обикновени потребители на компютри, игрални машини и дизайнерски програми са били изобретени. Днес ще научите за една от тези програми - Game Editor.

Game Editor е двуизмерен игрален дизайнер за много популярни платформи: Windows, Linux, Android, Windows Mobile, iOS и други. Програмата е предназначена за разработчици, които искат бързо да създават игри, без да навлизат в сложността на програмирането и отстраняването на грешки. Редакторът на играта малко прилича на опростен конструктор Създател на игри ,

Съветваме ви да погледнете: Друг софтуер за създаване на игри

актьори

Играта се създава с помощта на набор от игрални обекти, наречени актьори. Те могат да бъдат предварително начертани във всеки графичен редактор и импортирани в редактора на игри. Програмата поддържа много формати на изображения. Ако не искате да рисувате, изберете знаци от вградената библиотека от визуални обекти.

Редактор на игри

скриптове

Програмата има вграден скриптов език. Но не се страхувайте, защото това е много просто. Всеки създаден обект - актьорът трябва да предпише скриптове, които ще се изпълняват в зависимост от събитията, които се случват: кликване с мишката, клавиши на клавиатурата, сблъсък с друг знак.

Сценарий на редакторите на игри

Обучителни сесии

В редактора на игри има много съвети и уроци. Просто трябва да отидете в секцията "Помощ" и да изберете елемента, с който имате проблеми. След това урокът ще започне и програмата ще ви покаже как да изпълните това или онова действие. Щом преместите мишката, обучението ще спре.

Обучение на редакторите на игри

тестване

Можете да тествате играта веднага на компютъра. Стартирайте режима на игра след всяка промяна, за да откриете и коригирате незабавно грешките.

Тест на редакторите на игри

достойнство

1. Прост и лесен за разбиране интерфейс;
2. Способност за създаване на игри без програмиране;
3. Не изисква от системните ресурси;
4. Създаване на игри за много платформи.

недостатъци

1. Липса на русификация;
2. Не е подходящ за големи проекти;
3. Не се очакват актуализации на програмата.

Game Editor е един от най-простите дизайнери за създаване на 2D игри. Това е отличен избор за начинаещи, тъй като тук няма да намерите голям брой инструменти. В програмата всичко е лаконично и ясно: той привлече ниво, вмъкна един знак, написа действия - нищо излишно и неразбираемо. За некомерсиални проекти можете да изтеглите програмата безплатно, в противен случай ще трябва да си купите лиценз.

Безплатно изтегляне на редактора на игри

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт