Що се отнася до World Wide Web, трудно е да се поддържа анонимност. Независимо от уебсайта, който посещавате, специални бъгове събират цялата интересна информация за потребителите, включително вас: разглеждани продукти в онлайн магазини, пол, възраст, местоположение, история на изгледите и т.н. Все пак не всичко е изгубено: с браузъра Mozilla Firefox и добавката Ghostery можете да запазите анонимност.

Ghostery е допълнение към браузъра Mozilla Firefox, който ви позволява да не разпространявате лична информация до т. Нар. Интернет грешки, които се намират в интернет буквално на всяка крачка. По правило тази информация се събира от рекламни компании за събиране на статистически данни, което ще позволи да се извлекат допълнителни печалби.

Например, посетихте онлайн магазини в търсене на продуктова категория от интерес. След известно време тези и други подобни продукти могат да се показват във вашия браузър под формата на рекламни елементи.

Другите бъгове могат да действат много по-коварно: да проследявате посетените от вас сайтове, както и да работите върху определени уеб ресурси, за да съставяте статистически данни за поведението на потребителите.

Как да инсталирам Ghostery за Mozilla Firefox?

Така че решихте да престанете да раздавате лична информация отдясно и отляво, поради което е необходимо да инсталирате Ghostery за браузъра Mozilla Firefox.

Можете да изтеглите добавката като връзка в края на статията и да я намерите сами. За да направите това, кликнете върху бутона за меню в горния десен ъгъл на браузъра и в прозореца, който се показва, отидете в раздела "Добавки" .

Ghostery за Firefox

В горния десен ъгъл на браузъра в полето за търсене , въведете името на желаната добавка - Ghostery .

Ghostery за Firefox

В резултатите от търсенето първата, която виждаме в списъка, е добавката, която търсим. Кликнете върху бутона "Инсталиране", за да го добавите в Mozilla Firefox.

Ghostery за Firefox

След като инсталирате разширението, в горния десен ъгъл се появява миниатюрна икона на призрак.

Ghostery за Firefox

Как да използвате Ghostery?

Нека да преминем към сайт, на който са гарантирани разположените грешки в интернет. Ако след отварянето на сайта иконата на добавката ще се превърне в син цвят, така че бъговете бяха добавени. Миниатюрна фигура ще отчита и броя на грешките в сайта.

Ghostery за Firefox

Кликнете върху иконата на добавката. По подразбиране той не блокира интернет грешки. За да предотвратите появата на грешки от ваша информация, кликнете върху бутона "Ограничаване" .

Ghostery за Firefox

За да влязат в сила промените, кликнете върху бутона "Презареди и запази промените" .

Ghostery за Firefox

След като рестартирате страницата, на екрана ще се появи малък прозорец, който ясно ще покаже кои грешки блокира системата.

Ghostery за Firefox

Ако не искате да конфигурирате блокирането на програмни грешки за всеки сайт, този процес може да бъде автоматизиран, но за това трябва да влезем в настройките на добавката. За да направите това, преминете към следната връзка в адресната лента на браузъра:

https://extension.ghostery.com/ru/setup

На екрана ще се появи прозорец. В който е даден списък на видовете интернет грешки. Кликнете върху бутона "Блокирай всичко", за да отбележите всички видове грешки наведнъж.

Ghostery за Firefox

Ако имате списък със сайтове, за които искате да разрешите грешки, отидете на раздела " Надеждни сайтове" и в предоставеното място въведете URL адреса на сайта, който ще бъде включен в списъка с изключения за Ghostery. Така добавете всички необходими адреси на уеб ресурси.

Ghostery за Firefox

По този начин, от сега нататък, когато преминете към уеб ресурс, всички видове бъгове ще бъдат блокирани върху него и като разгънете иконата на добавката ще разберете кои бъгове са публикувани на сайта.

Ghostery за Firefox

Ghostery определено е полезна добавка за Mozilla Firefox, която ви позволява да запазите анонимността си в Интернет. Само няколко минути от разходите за персонализиране ще престанете да бъде източник на статистически данни за попълване на рекламни компании.

Изтеглете Ghostery за Mozilla Firefox безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт