Графиката на пикселите заема своята ниша във визуалните изкуства и има много художници и просто хора, които харесват пикселното изкуство. Можете да ги създадете с помощта на прост молив и лист хартия, но повече за този вид характеристика е използването на графични редактори за рисуване на компютъра. В тази статия ще разгледаме програмата GraphicsGale, която е чудесно за създаване на такива снимки.

Създаване на платно

Няма специални настройки по целия път, както при повечето графични редактори. Предлага свободен избор на размери на изображения и подготвени шаблони. Цветовата палитра може да бъде персонализирана.

Създайте нов проект GraphicsGale

работно място

Всички основни инструменти за управление и самата платно са в един прозорец. Като цяло, всичко е разположено удобно и няма смут при превключване от други програми, само лентата с инструменти е на необичайно място, а не отляво отстрани, както много хора са свикнали да виждат. Недостатъкът е, че е невъзможно правилното преместване на всеки отделен прозорец през пространството. Да, размерът и позицията им се променят, но за някои събрали траектория, без да могат да се персонализират.

Работно пространство GraphicsGale

лента с инструменти

В сравнение с други програми за създаване на пикселни графики, GraphicsGale има доста широка колекция от инструменти, които могат да бъдат полезни в работата. Вземете едни и същи кръгове на рисуване или линии и криви - в повечето такива софтуер няма такива. Всичко останало остава стандартно: мащабиране, молив, ласо, пълнене, магическа пръчка, освен ако няма само пипета, но работи, като кликнете с десния бутон на мишката в желаната област в молив.

Графитна лента с инструменти на

контроли

Цветната палитра също е много различна от обичайната - тя е направена за лесно използване и по подразбиране има много цветове и нюанси. Ако е необходимо, всеки от тях се редактира, като се използват съответните плъзгачи по-долу.

Графична палитра на графиката

Има възможност за създаване на анимация. За целта има по-долу специално избрана област. Но си струва да се разбере, че тази система е доста сирене и неудобно, всеки кадър трябва да бъде преначертан или копиран на стария и вече да се извършват промените. Възпроизвеждането на анимация също не се изпълнява по най-добрия възможен начин. Разработчиците на програмата не го наричат ​​отличен продукт за анимиране.

Анимация GraphicsGale

Разделянето на слоеве също е налице. Отдясно на слоя се показва миниатюра на изображението му, което е удобно, така че да не се нарича всеки слой уникално име за поръчка. Под този прозорец има увеличено копие на изображението, което показва мястото, където се намира курсорът в момента. Това е подходящо за редактиране на голямо изображение без промяна на скалата.

Layers и View GraphicsGale

Другите контроли са на върха, те се намират в отделни прозорци или раздели. Там можете да запазите готовия проект, да експортирате или импортирате, да стартирате анимацията, да направите настройки за цветове, платно, други прозорци.

Графичен контролен панел

вещи

Друга отличителна черта на GraphicsGale от други програми за пикселни графики е способността да се покриват различни ефекти върху изображението. Има повече от дузина там и всички са на разположение за преглед, преди да подадат заявлението. Потребителят със сигурност ще намери нещо за себе си, да погледнем в този прозорец определено си заслужава.

GraphicsGale Ефекти

достойнство

  • Програмата се разпространява безплатно;
  • Голям набор от инструменти;
  • Възможност за работа по няколко проекта едновременно.

недостатъци

  • Липса на вградения руски език, той може да бъде включен само с помощта на пукнатината;
  • Неудобно внедряване на анимация.

GraphicsGale е подходящ за тези, които отдавна са искали да се опитат в пикселна графика и специалистите по този въпрос също ще се интересуват от използването на тази програма. Функционалността му е малко по-широка, отколкото в друг подобен софтуер, но някои потребители може да не са достатъчно.

Свали GraphicsGale безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт