Много остарели компютърни игри нямат собствени лицензионни сървъри и използват VPN връзка. По този начин потребителите от различни ъгли на планетата не могат да си играят помежду си. За да направите това възможно, ще трябва да инсталирате допълнителен софтуер. В интернет няма такива програми и всички имат своите недостатъци и достойнства. В тази статия ще разгледаме популярния емулатор Hamachi.

Hamachi ви позволява да създавате виртуални локални мрежи, като използвате интернет връзка. Повечето играчи избират това решение заради лесната си употреба, ясен интерфейс и наличието на допълнителни функции.

Свързване към мрежата

След прости настройки можете лесно да се свържете с всяка Hamachi мрежа. За да направите това, достатъчно е да знаете нейния идентификатор и парола. Връзката се осъществява чрез сървъра на емулатора и целият трафик минава през World Wide Web.

Свързване с мрежата в програмата Hamachi

Прочетете повече: Как да настроите Hamachi

Създаване на собствена мрежа

Всеки потребител на този продукт има възможност да създаде свои собствени мрежи и да покани клиенти там. Можете да направите това от главния прозорец или от личната служба на официалния сайт. Безплатният абонамент ви позволява да свържете до 5 клиенти наведнъж, а когато купувате платени пакети, броят им се увеличава до 32 и 256 души.

Създаване на нова мрежа в програмата Hamachi

Прочетете повече: Как да създадете своя собствена мрежа в програмата Hamachi

Гъвкави настройки

Въпреки малкия основен прозорец на програмата, той е оборудван с всички необходими настройки за пълноценна работа или играе в мрежата. Настройките на интерфейса и вградените съобщения се редактират тук. Ако е необходимо, лесно можете да промените адреса на сървъра и да активирате автоматичното актуализиране.

Параметри в програмата Hamachi

Мрежов чат

Позволява ви да осъществявате кореспонденция между всички членове на мрежата, което е особено удобно за играчите. Изпращането и получаването на съобщения се извършва в отделен прозорец, който се отваря в която и да е от наличните мрежи.

Вграден чат в програмата Hamachi

Контрол на достъпа

Чрез коригирането на някои допълнителни настройки потребителят може да контролира връзката на клиентите с мрежата си. За тази цел новите връзки могат да бъдат проверени ръчно или напълно деактивирани.

Настройване на достъпа в програмата Hamachi

Управлявайте мрежи от личния си шкаф

Регистрацията на официалния сайт дава възможност на потребителя да управлява своите мрежи от личния си кабинет. Всички функции, които могат да се изпълняват в програмата, са дублирани тук. Видът на абонамента се променя незабавно. нейната покупка.

Управление на мрежи от личен офис в програмата Hamachi

Външен IP адрес

Всеки потребител, който е изтеглил това приложение, получава постоянен IP адрес за работа с мрежи. Предлага се в автоматичен режим и не може да се променя.

Външен IP в програмата Hamachi

Създайте сървър

В Hamachi е възможно да се създадат сървъри за различни компютърни игри. За да направите това, ще трябва да изтеглите всички необходими файлове и да направите някои настройки. Функцията е абсолютно безплатна.

Създаване на сървър на Conter Strike чрез програмата Hamachi

Прочетете повече: Как да създадете сървър чрез Hamachi

Предимства:

  • наличност на безплатен абонамент;
  • Руски език;
  • приятелски интерфейс;
  • набор от опции;
  • липса на реклама;
  • компактност.

недостатъци:

  • не е открит.

Изтеглете пробна версия на Hamachi

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт