Създаден е голям брой програми за преглед на PDF файлове. Започвайки от сложни, многофункционални приложения и завършващи с прости програми за четене.
Ако имате нужда от минимална програма за четене на PDF документи, използвайте Sumatra PDF. Тази програма има версия, която не изисква инсталация, а прост и интуитивен интерфейс ще позволи да се разбере програмата дори за неопитен потребител на компютър.


Основната разлика в Sumatra PDF от други подобни програми, като например PDF XChange Viewer , е крайната простота на интерфейса. Тук няма да намерите няколко десетки бутони и менюта. Всички контроли са няколко бутона и едно падащо меню. В същото време програмата съдържа всички необходими функции за удобно PDF четене.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за отваряне на PDF файлове

Суматра PDF интерфейс

Удобно четене на PDF файлове

Въпреки опростеността на програмата, тя не е по-лоша от други подобни приложения, като например Adobe Reader , от страна на PDF Viewer. Съществуват всички стандартни функции за такива програми: скалиране / увеличаване на документи, завъртане на документ, двустранично преглеждане на документи или разпространение.

Преглед на PDF документи в Sumatra PDF

Освен това програмата може да показва PDF в режим на презентация, при който превключването между страниците се извършва с натискане на мишката, а самият документ се показва на целия екран. Това е удобно, когато трябва да покажете PDF файла на обществеността.

Sumatra PDF е снабден с низ за търсене, който ви позволява да намерите необходимия фрагмент от PDF документ с дума или фраза. Освен PDF, приложението поддържа и редица други електронни документи: Djvu, XPS, Mobi и др.

Копиране на PDF съдържание

Можете да копирате съдържанието на PDF документ: текст, изображения, таблици и др. за по-нататъшна употреба за собствените си цели.

Копиране в Sumatra PDF

Печат на PDF файл

Отпечатването на PDF документ също не е проблем за Sumatra PDF.

Печат в Sumatra PDF

Конвертиране на PDF в текстов файл

С Sumatra PDF можете да получите текстов файл от PDF файл. Достатъчно е да отворите PDF файла в програмата и да го запазите като текстов файл.

Конвертиране на PDF в Sumatra PDF

Предимства на Sumatra PDF

1. Изключително прост вид на програмата, идеално подходящ за неопитен потребител на персонален компютър;
2. Има преносима версия на програмата;
3. Програмата е на руски език.

Суматра PDF файлове

1. Малък брой допълнителни възможности.

Простотата на програмата Sumatra PDF за някого ще бъде дори плюс, тъй като това ви позволява да сведете до минимум броя на действията, необходими за преглед на PDF файла. Sumatra PDF е идеална възможност за възрастни хора - малко вероятно е те да могат да се объркат в петте бутона и едно приложение. За тези, които се нуждаят от нещо по-функционално, си заслужава да се погледне Foxit Reader или PDF XChange Viewer ,

Свали Sumatra PDF безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт