В момента Android е най-популярната мобилна операционна система в света. Той е безопасен, удобен и многофункционален. Въпреки това, не всички от неговите функции са на повърхността и неопитен потребител вероятно няма да ги забележи дори. В тази статия ще говорим за няколко функции и настройки, които много собственици на мобилни устройства не знаят в Android OS.

Скрити функции на Android

Някои функции, разгледани днес, бяха добавени с пускането на нови версии на операционната система. Поради това собственици на устройства със старата версия на Android може да срещнат липса на определени настройки или функции на устройството си.

Деактивирайте автоматичните преки пътища

Повечето приложения се купуват и изтеглят от услугата Пазар на Google Play , След инсталирането, пряк път на играта или програмата автоматично се добавят към работния плот. Но във всички случаи това не е необходимо. Нека видим как да деактивирате автоматичното създаване на преки пътища.

 1. Отворете Google Play Магазин и отворете Настройки .
 2. Пуснете настройките на Android Market

 3. Премахнете отметката от "Добавяне на икони" .
 4. Добавете значки за Android

Ако искате да включите отново тази опция, просто върнете отметката.

Разширени настройки за Wi-Fi

В мрежовите настройки има раздел с допълнителни настройки за безжична мрежа. Тук има възможност за прекъсване на Wi-Fi, докато устройството е в режим на заспиване, което ще помогне за намаляване на консумацията на батерията. Освен това има няколко параметъра, които са отговорни за превключването към най-добрата мрежа и за показването на известия за откриване на нова отворена връзка.

Разширени настройки за Wi-Fi

Прочетете още: Разпространяване на Wi-Fi от вашето устройство с Android

Скрити мини игра

Google в мобилната си операционна система Android поставя скрити тайни, които са налице след версия 2.3. За да видите това Великденско яйце, е необходимо да извършите няколко прости, но невидими действия:

 1. Отидете на "За телефона" в настройките.
 2. Всичко за настройките на телефона с Android

 3. Кликнете върху "версията за Android" три пъти.
 4. Настройки за версия на Android

 5. Задръжте и задръжте бонбона за около секунда.
 6. Screensaver скрита игра в Android

 7. Ще започне мини-игра.
 8. Скрита игра в Android

Черният списък на контактите

Преди това потребителите трябваше да изтеглят софтуера на трета страна, за да възстановят повиквания от определени номера или да зададат режима само за гласова поща. В новите версии е добавена възможността да се постави контакт в черния списък. За да постигнете това, е съвсем просто, просто трябва да отидете на контакта и да кликнете върху "Черния списък" . Сега входящите обаждания от този номер ще бъдат автоматично зададени.

Добавете контакт към черния списък за Android

Прочетете повече: Добавете контакт към "Черния списък" на Android

Безопасен режим

Вирусите или опасният софтуер на Android се заразяват много рядко и в почти всички случаи това се случва заради потребителя. Ако не можете да премахнете злонамерено приложение или блокирате екрана, тогава ще помогне в безопасен режим, който ще изключи всички инсталирани приложения. Трябва само да задържите бутона за захранване, докато на екрана се появи "Power off" . Този бутон трябва да бъде натиснат и задържан, докато устройството не бъде нулирано.

Безопасен режим за Android

При някои модели това работи по различен начин. Първо трябва да изключите устройството, включете и задръжте бутона за намаляване на силата на звука. Трябва да я запазите, докато се покаже работния плот. Изходът от безопасен режим е същият, просто задръжте бутона за увеличаване на звука.

Деактивиране на синхронизирането с услугите

По подразбиране данните се обменят автоматично между устройството и свързания профил, но това не винаги е необходимо или поради определени причини, поради които не може да бъде извършено, а уведомленията за неуспешен опит за синхронизиране са само досадни. В този случай ще ви помогнем просто да деактивирате синхронизирането с определени услуги.

 1. Отворете "Настройки" и изберете секцията "Профили" .
 2. Преминаване към профили с Android

 3. Изберете желаната услуга и изключете синхронизацията, като преместите плъзгача.
 4. Android Sync

Синхронизацията е активирана по абсолютно същия начин, но само е необходимо да има връзка с интернет.

Деактивирайте известията за приложения

Дали не се притеснявате постоянните известия от конкретно приложение? Следвайте няколко прости стъпки, така че те вече да не се показват:

 1. Отворете "Настройки" и изберете секцията "Приложения" .
 2. Приложения за Android

 3. Намерете необходимата програма и кликнете върху нея.
 4. Премахнете отметката от квадратчето или плъзнете плъзгача до реда "Известие" .
 5. Известия от приложението за Android

Увеличаване на мащаба на жестовете

Понякога се случва, че не може да се разглобява текстът поради малък шрифт или не можете да видите определени области на работния плот. В този случай една от специалните възможности идва и за спасяването, което е много лесно да се включи:

 1. Отворете "Настройки" и отидете на "Специални. възможности " .
 2. Spec. Възможности за Android

 3. Изберете раздела "Gestures to increase" и активирайте тази опция.
 4. Жестове за увеличаване на Android

 5. Докоснете екрана три пъти в желаната точка, за да увеличите мащаба и да го увеличите, като използвате информацията и пръстите.
 6. Увеличете екрана на Android

Намерете устройство

Активирането на функцията " Намиране на устройство " ще помогне, ако бъде изгубено или откраднато. Той трябва да бъде свързан с профил в Google и трябва само да направите едно:

Прочетете още: Мениджър на устройства с Android

 1. Отворете раздела "Охрана" в настройките.
 2. Android Security

 3. Изберете Device Administrators .
 4. Администратори на устройства с Android

 5. Активирайте функцията " Намиране на устройство ".
 6. Намерете устройство с Android

 7. Сега можете да използвате услугата от Google, за да проследявате устройството си и, ако е необходимо, да го блокирате и да изтриете всички данни.

Намерете устройство с Android

Отидете на услугата за търсене на устройства

В тази статия разгледахме някои от най-интересните функции и функции, които не са известни на всички потребители. Всички те ще ви помогнат да улесните управлението на вашето устройство. Надяваме се, че те ще ви помогнат и ще ви бъдат полезни.