вид андроид популярни магазини за приложения - специални услуги, в които потребителите могат да купят или просто да изтеглят всяко приложение, което харесвате. Основната услуга от този вид беше и остава Пазарът на Google Play - най-големият "пазар" на всички съществуващи. За какво е, ще говорим днес.

Предлага се асортимент

Google Play Магазин отдавна престава да бъде услуга единствено за закупуване на приложения. В него можете да закупите например повече книги, филми или музика.

Пуснете главното меню "Пазар"

Официален пазар

Операционната система Android разпространява корпорацията Google , а Play Market е единственият официален източник на приложения за устройства в тази операционна система. Само някои устройства на "робота" се пускат без предварително инсталиран магазин за приложения (например са китайски, пуснати на вътрешния пазар). Следователно, без активиран профил в Google и наличието на подходящи услуги на устройството, пазарът на Google Play Магазин няма да бъде налице.

Прочетете още: Коригиране на грешката "Трябва да влезете в профила си в Google"

За разлика от App Store в IOS Play Market не е изключителен монопол - за Android има много алтернативни решения: например Blackmart или F-Droid.

Брой налично съдържание

Пазарът в Google Play има хиляди програми и игри , За удобство на потребителите те се сортират по категории.

Категория прозорец на пазара за игри

Има и така наречените върхове - списъци с най-популярните приложения.

Най-добър пазар за безплатни игри

В допълнение към върховете има и "Най-продавани" и "Получаване на популярност" . "Най-продаваните" са най-свалените игри и програми за цялото съществуване на Play Market.

Пазарът на най-продаваните играчи

В "Набира популярност" е софтуер, който е популярен сред потребителите, но по някаква причина не е включен в една от върховете на приложенията.

Пазар на популярност

Работа с приложението

Магазинът от Google е ярко въплъщение на корпоративната философия - максимално удобство и простота на интерфейсите. Всички елементи се намират на интуитивни места, така че дори преди да не са запознати с приложението, потребителят бързо ще се научи да се ориентира към пазара за игри.

Пазар на страничната лента

Инсталирането на приложения от Google Play Магазин е лесно - изберете този, който харесвате и кликнете върху бутона "Инсталиране" , това е всичко.

Свържете приложенията към профила си

Интересна функция на Google Play Магазин е достъпът до всички програми и игри, инсталирани някога през него, на всяко устройство с Android, към което е свързан профилът ви в Google. Например, промените или поиска смартфон и искате да получите същия софтуер, който е инсталиран по-рано. Отидете в менюто "Моите приложения и игри" , след това отидете в раздела "Библиотека" - там ще ги намерите.

Приложените приложения на Market Play

Единственият "но" - те все още трябва да бъдат инсталирани на нов телефон, така че няма да можете да използвате тази функция като резервно копие.

Прочетете още: Как да архивирате устройства с Android преди фърмуера

достойнство

  • Приложението е изцяло на руски език;
  • Голям избор от програми и игри;
  • Лесна употреба;
  • Достъп до всички приложения, които някога са били инсталирани.

недостатъци

  • Регионални ограничения;
  • Някои приложения липсват.

Пазар на Google Play - най-големият доставчик на услуги за разпространение на съдържание за Android OS. Разработчиците го направиха прости и интуитивни, както и цялата екосистема, принадлежаща на Google. Той има както алтернативи, така и конкуренти, но Play Market има неоспоримо предимство - това е единственият официален.

Прочетете още: Аналози на Google Play Магазин

Изтеглете безплатно Google Play Магазин

Отидете на официалния сайт