Браузърът Mozilla Firefox е много функционален, което ви позволява да прецизирате работата на уеб браузъра за личните му нужди. Малко потребители обаче знаят, че Mozilla Firefox има секция със скрити настройки, която предоставя още повече възможности за персонализиране.

Скрити настройки - специална секция на браузъра, където има тест и доста сериозни параметри, немислима промяна, която може да доведе до появата и изграждането на Firefox. Ето защо този раздел е скрит от очите на обикновените потребители, но ако сте уверени в способностите си, тогава определено трябва да разгледате тази част от браузъра.

Как да отворите скрити настройки в Firefox?

Отидете в адресната лента на браузъра на следната връзка:

за: конфиг

На екрана ще се появи съобщение, което ви предупреждава за рисковете от неизправност на браузъра в случай на немислима промяна на конфигурацията. Кликнете върху бутона "Аз поемам риска!" .

Скрити настройки в Mozilla Firefox

По-долу ще разгледаме списък с най-забележителните параметри.

Най-интересните скрити настройки за Firefox

Скрити настройки в Mozilla Firefox

app.update.auto - автоматично актуализиране на. Промяната на тази настройка води до неактуализиране на браузъра. В някои случаи тази функция може да се изисква, ако искате да запазите текущата версия на Firefox, но не би трябвало да я използвате, без да имате нужда от нея.

browser.chrome.toolbar_tips - Показване на съвети при задържане на мишката върху елемент в даден сайт или в интерфейса на браузъра.

browser.download.manager.scanWhenDone - сканира файлове, качени на вашия компютър с антивирусен софтуер. Ако деактивирате тази опция, браузърът няма да блокира изтеглянето на файлове, но също така ще увеличи риска от изтегляне на вирус на компютъра.

browser.download.panel.removeFinishedDownloads - активирането на тази опция автоматично ще скрие списъка с завършени изтегляния в браузъра.

browser.display.force_inline_alttext - активна тази опция ще покаже изображения в браузъра. В случай, че трябва да спестите много в трафика, можете да деактивирате тази опция и изображенията в браузъра няма да се показват.

browser.enable_automatic_image_resizing - автоматично увеличаване и намаляване на снимки.

browser.tabs.opentabfor.middleclick - действието на бутона на колелцето на мишката, когато кликнете върху връзката (стойността на истината ще се отвори в нов раздел, стойността на фалшивата ще се отвори в нов прозорец).

extensions.update.enabled - активирането на този параметър автоматично ще търси и инсталира актуализации за разширения.

geo.enabled - автоматично откриване на местоположение.

layout.word_select.eat_space_to_next_word - параметърът е отговорен за подчертаването на думата при двукратно щракване върху нея с мишката (стойността на истинската допълнително ще заснеме пространството вдясно, стойността false ще открои само думата).

media.autoplay.enabled - автоматично възпроизвеждане на HTML5-видео.

network.prefetch-next - връзки за предварително зареждане, които браузърът разглежда най-вероятната стъпка на потребителя.

pdfjs.disabled - ви позволява да показвате PDF документи директно в прозореца на браузъра.

Разбира се, не изброихме целия списък с параметри, налични в менюто за скрити настройки на браузъра Mozilla Firefox. Ако се интересувате от това меню, отделете време, за да проучите параметрите, за да намерите най-оптималната конфигурация за браузъра Mozilla Firefox.