Както сте използвали Mozilla Firefox тя натрупва история на посещенията, която се формира в отделно списание. Ако е необходимо, можете по всяко време да осъществите достъп до историята на посещенията, за да намерите сайт, който преди това сте посетили, или напълно да мигрирате дневника на друг компютър с браузъра Mozilla Firefox.

Историята е важен инструмент за браузър, който съхранява всички посетени сайтове в отделна секция на браузъра с датите на тяхното посещение. Ако е необходимо, винаги имате възможност да видите историята в браузъра.

Местоположение на историята в

Ако е необходимо да видите историята в самия браузър, можете да го направите много просто.

 1. Отворете менюто > Библиотека .
 2. Библиотека в Mozilla Firefox

 3. Изберете Дневник .
 4. Списание в Mozilla Firefox

 5. Кликнете върху елемента "Показване на целия дневник" .
 6. Показване на целия регистър в Mozilla Firefox

 7. Лявата част показва периодите от време, вдясно - се показва списък със запазената история и се намира полето за търсене.
 8. Дневник с история на посещения в Mozilla Firefox

Местоположение на историята на браузъра в Windows

Цялата история, показана в раздела "Журнал" на браузъра, се съхранява на компютъра като специален файл. Ако трябва да го намерите, тогава е и лесно. Историята в този файл не може да се разглежда, но може да се използва за прехвърляне на маркери, история на посещенията и изтегляния на друг компютър. За да направите това, трябва да изтриете или да преименувате Places.sqlite файла на друг компютър с инсталиран Firefox в папката на потребителския профил и след това да вмъкнете друг Places.sqlite файл, който преди е бил копиран в него.

 1. Отворете папката с профили, като използвате възможностите на браузъра Firefox. За да направите това, изберете Меню > Помощ .
 2. Помощ в Mozilla Firefox

 3. В допълнителното меню изберете "Информация за решаване на проблеми" .
 4. Информация за решаване на проблеми в Mozilla Firefox

 5. В новия раздел на браузъра се показва прозорец с информация за приложението. До прозореца "Профил" кликнете върху бутона "Отваряне на папка" .
 6. Пътят към папката с подпрофили в Mozilla Firefox

 7. Windows Explorer автоматично ще се появи на екрана, където папката на вашия профил вече ще бъде отворена. В списъка с файлове трябва да намерите файла Places.sqlite , в който се съхраняват запазените маркери на Firefox, списъкът с изтеглените файлове и, разбира се, историята на посещенията.
 8. Firefox браузър Места файл

Намереният файл може да бъде копиран на всеки носител, на облак или на друго място.

Днешният регистър е полезен инструмент за Mozilla Firefox. Знаейки къде се намира този браузър в историята, значително опростявате работата си с уеб ресурси.