Всички операции, описани в този материал, се извършват от собственика на мобилното устройство по свое усмотрение и на свой собствен риск и риск! За повреда на телефона или други отрицателни резултати от извършения фърмуер или свързани процедури, потребителят, който извършва манипулацията, носи пълна отговорност!

Обучение

Преди да преминете директно към фърмуера на Honor 8A, е силно препоръчително да изпълните някои подготвителни стъпки. Това ще ви позволи да изберете правилния начин да преинсталирате операционната система EMUI, работеща с устройството, да извършите процедурата възможно най-бързо и безопасно по отношение на устройството, както и потребителските данни, които се съхраняват в него.

Honor 8A модификации

За да определите приложимостта на този или онзи метод за преинсталиране на мобилната операционна система на Honor 8A, който имате, трябва да разберете неговата модификация. Има четири варианта на разглеждания модел: JAT-LX1, JAT-L21, JAT-L41, JAT-L29... Най-лесният начин да разберете с какъв индекс се характеризира устройството е, може би като погледнете задния му панел - данните, които ни интересуват, са посочени тук с дребен шрифт и посочени "Модел".

Освен всичко друго, модификацията на устройството се показва в "Настройки" мобилната операционна система, която я контролира. Отворете опциите за EMUI, отидете в раздела "Система"

Настройки на Huawei Honor 8A EMUI - системна секция

и докоснете „За телефона“... На екрана, който се отваря, ще намерите необходимата информация - това е стойността на елемента "Модел".

Екран на Huawei Honor 8A Всичко за телефона в EMUI Settings -item Model

По-нататък в статията е разгледан Honor 8A с индекс на модела JAT-LX1... В същото време собствениците на други модификации на устройството могат да използват следните инструкции по отношение на тях без проблеми и страхове "Метод 1", "Метод 2" и "Метод 3"... Относно "Метод 4", - може да се използва за модификации на Honor 8A, различни от JAT-LX1, но ще трябва самостоятелно да намерите пакет от фърмуер, подходящ за вашата версия на устройството. "Метод 5", който включва възстановяване на функционалността на устройства със сериозно повреден софтуер, е подходящ изключително за JAT-LX1!

Софтуер за компютър

В повечето случаи използването на компютър като инструмент за мигане на този модел телефон не е необходимо. Тези, които предпочитат тази конкретна опция за взаимодействие със системния софтуер на мобилно устройство, както и в случаите, когато наличните средства на самото устройство са неприложими или неефективни, ще трябва да използват една от следните програми за Windows.

Huawei HiSuite

Софтуер от производителя Honor 8A, наречен HiSuite, ще ви позволи да направите резервно копие на данните, съхранени в паметта на устройството, да актуализирате операционната система на модела, както и да я преинсталирате и да се върнете към по-стар EMIU монтаж от този, инсталиран в момента. За да изтеглите програмата на вашия компютър и да свържете мобилно устройство към нея, изпълнете следните стъпки:

 1. Отидете в раздела за изтегляне на софтуер на официалния уебсайт на HUAWEI на следната връзка:

  Изтеглете приложението HUAWEI HiSuite от официалния уебсайт

 2. Huawei Honor 8A отидете на официалния уебсайт на HUAWEI, за да изтеглите дистрибуционния комплект HiSuite

 3. Щракнете върху бутона Изтеглете за Windows.
 4. Официална страница за изтегляне на Huawei Honor 8A HUAWEI HiSuite за архивиране и мигащ смартфон

 5. Ако е необходимо, посочете пътя за запазване на дистрибуционния комплект HighSuit.

  Huawei Honor 8A HUAWEI HiSuite избира пътя за изтегляне на разпространението на приложението

  Изчакайте изтеглянето на архива с инсталатора да завърши.

 6. Изтеглянето на Huawei Honor 8A HUAWEI HiSuite на комплекта за разпространение на програми от официалния уебсайт приключи

 7. Разопаковайте получената опаковка

  Архив на Huawei Honor 8A с разпространение на програмата HUAWEI HiSuite

  и стартирайте файла, който съдържа HiSuite_10.0.0.510_OVE.exe.

 8. Huawei Honor 8A HUAWEI HiSuite стартира инсталатора на програмата

 9. Щракнете "По-нататък" в първия прозорец на съветника за инсталиране на HiSuite

  Huawei Honor 8A HUAWEI HiSuite App Installer

  и тогава "Позволява" във втория.

 10. Huawei Honor 8A инсталира HUAWEI HiSuite на компютър

 11. Изчакайте, докато копирате програмните файлове на диска на компютъра.
 12. Huawei Honor 8A HUAWEI HiSuite Процес на инсталиране на приложението на компютър

 13. Щракнете "Да започна" в крайния прозорец на инсталатора на HighSuit.

  Huawei Honor 8A пълна инсталация на софтуера HUAWEI HiSuite на компютър

  Впоследствие можете да получите достъп до възможностите на инсталирания софтуер, като отворите прекия път, който се появява на работния плот на Windows "HiSuite".

 14. Пряк път към програмата на Huawei Honor 8A HiSuite на работния плот на Windows

 15. С отворен HiSuite свържете вашия Android Honor 8A към вашия компютър. На мобилното си устройство изберете режима на USB връзка "Прехвърляне на файл".
 16. Huawei Honor 8A свързва смартфон към компютър за сдвояване с програма HiSuite

 17. В прозореца на мениджъра на компютъра щракнете върху заявката за инсталиране на версията на програмата за Android "ДОБРЕ".
 18. Заявка на Huawei Honor 8A HiSuite за инсталиране на мобилен клиент за съобщения на смартфон

 19. В резултат на сдвояването на смартфона и компютъра в горния ред, първият ще бъде разположен и стартира мобилния клиент HiSuite, докоснете "ДОПЪЛНИТЕЛНО" и тогава "ПРИЕМ" на екраните, показани му.
 20. Huawei Honor 8A инсталация на мобилен клиент HiSuite на смартфон

 21. Дайте на програмата достъп до всички модули на Android, необходими за изпълнение на нейните функции -

  Huawei Honor 8A издава разрешения за HiSuite достъп до модулите на устройството

  щракнете "ПОЗВОЛЯВА" под заявките, идващи от мобилната операционна система.

 22. Разрешения на Huawei Honor 8A, необходими за приложението HiSuite, за да работи на смартфон

 23. След това ще се покаже Honor 8A „Код за потвърждение на връзката“:

  Huawei Honor 8A код за потвърждение на връзката на смартфон с HiSuite

  Този код трябва да се въведе в полето, показано от програмата на прозореца на работния плот.

 24. Huawei Honor 8A HUAWEI HiSuite 8-цифрен код за потвърждение

 25. Щракнете върху бутона "За включване" до полето за въвеждане за комбинация от числа.
 26. Huawei Honor 8A, свързващ смартфон към програмата HUAWEI HiSuite

 27. Щракнете "Позволява" в прозореца с изискването да се осигури достъп до IMEI на смартфона, така че HiSuite да може впоследствие лесно да определи наличността на актуализации на системния софтуер за вашия екземпляр на устройството.
 28. Huawei Honor 8A HUAWEI HiSuite издава разрешение на програмата за достъп до IMEI на смартфона

SP Flash Tool

В случай на сериозни проблеми със системния софтуер Honor 8A, които се изразяват в това, че смартфонът престава да дава каквито и да било признаци на живот - това е „добре“ - можем да кажем, че единственият начин да върнете устройството да работи у дома е да се извършват манипулации чрез универсална програма за мигащи MTK устройства - SP Flash Tool.

Не бързайте да оборудвате вашия компютър с посочения софтуер на подготвителния етап - за да работите с въпросния модел, ще ви е необходима конкретна и специално конфигурирана версия на него. За да започнете, можете да получите информация за възможностите на инструмента и общите характеристики на неговата работа, като прочетете следната статия:

Прочетете също: Как да флашнете смартфон с Android, базиран на Mediatek, чрез SP Flash Tool

Архивиране

Основната и задължителна подготвителна стъпка преди иницииране на мигането на Honor 8A е да се създаде резервно копие на потребителски данни, натрупани в хранилището на устройството по време на неговата работа. Като имате резервно копие, формирано от един от методите, описани по-долу, можете лесно да възстановите файлове и данни на телефона си, които се изтриват по време на преинсталирането на мобилната операционна система чрез отделни методи и / или се изтриват в резултат на други операции или софтуерни грешки.

Прочетете също: Архивирайте данни от устройства с Android преди iOS

HiSuite

Много е лесно да получите резервно копие на информация от устройството на въпросния модел и да запазите данните на диска на компютъра, а ако е необходимо, е много лесно да възстановите всичко важно чрез програмата HighSuit, чиято инсталация е описана по-горе в този материал:

 1. Стартирайте Windows версията на HiSuite и свържете телефона си с вашия компютър.
 2. Huawei Honor 8A HiSuite - смартфон, свързан към компютърната програма

 3. Щракнете върху името на функцията "Резерв" от менюто в долната част на прозореца на мениджъра.
 4. Huawei Honor 8A HiSuite за компютър извикайте функцията Архивиране, за да създадете резервно копие на данни от смартфон

 5. В прозореца, който се появява, ако желаете, предефинирайте мястото за съхранение на архивните файлове. За да направите това, щракнете върху бутона „Промяна“ вдясно от полето с резервния път по подразбиране,

  Бутон Huawei Honor 8A HiSuite за промяна на пътя за запазване на файла за архивиране на данни от телефон на компютър

  след това отидете в целевата папка и щракнете "ДОБРЕ".

 6. Huawei Honor 8A HiSuite избира начин за архивиране на данни от телефон на компютър

 7. Чрез премахване и поставяне на маркировки върху изображенията на блоковете, указващи видовете данни, налични в паметта на телефона и достъпни за четене, изберете информацията, която да се копира в архива.
 8. Huawei Honor 8A HiSuite Huawei Honor 8A HiSuite селекция от типове данни, налични на смартфона за запазване в резервно копие

 9. Щракнете върху бутона "Резерв".
 10. Huawei Honor 8A HiSuite за компютър започва да архивира информация от смартфон

 11. След това измислете парола, която защитава резервното копие на данните от неразрешена употреба в съответните полета на прозореца, който се отваря.

  Huawei Honor 8A HiSuite въвежда парола за резервно копие, преди да го създаде чрез програмата

  Въведете подсказка за парола и щракнете "ДОБРЕ".

 12. Huawei Honor 8A HiSuite започна да чете данни от смартфон и да ги поставя в резервно копие на компютър

 13. Изчакайте, докато данните бъдат прочетени от мобилното устройство и архивирани на диска на компютъра.
 14. Huawei Honor 8A HiSuite как да архивирате данни от смартфон на компютър

 15. В резултат на успешното приключване на процедурата за копиране на информация, HighSuit ще издаде уведомление „Завършено“ - щракнете "Свършен" в прозореца, който го показва.
 16. Huawei Honor 8A HiSuite създаде резервно копие на смартфон

 17. За да възстановите данните на телефона си, когато възникне необходимост:
  • Отворете програмата и сдвоете Honor 8A с нея, след което щракнете „Възстановяване“.
  • Huawei Honor 8A HiSuite свързва смартфон към програмата, преминавайки към възстановяване на данни от резервно копие

  • Изберете (ако има няколко) архивен файл, щракнете „Възстановяване“.
  • Huawei Honor 8A HiSuite избира резервно копие за разполагане на телефона, за да възстанови данните

  • В полето на прозореца, който се показва, въведете паролата, назначена за защита на архива, щракнете "ДОБРЕ".
  • Huawei Honor 8A HiSuite въвежда парола от резервно копие за възстановяване на данни от него на смартфон

  • Изчакайте до края на процеса на разполагане на данни от архива на вашия смартфон.
  • Huawei Honor 8A HiSuite процес на възстановяване на данни от устройство за архивиране на компютър

  • Щракнете "Свършен" в прозореца, показан от HighSuit след завършване на възстановяването на информацията.
  • Huawei Honor 8A HiSuite възстановяването на данни на смартфон от резервно копие чрез програмата е завършено

  • Изключете Honor 8A от вашия компютър и (за предпочитане) го рестартирайте.
  • Huawei Honor 8A HiSuite рестартира смартфон след завършване на възстановяването на данни от архивиране

Инструменти на EMUI

Не по-малко ефективен от гореописания метод за запазване на вашите собствени данни от паметта на Honor 8A е използването на инструментите, доставени с операционната система на устройството. Следвайки препоръките по-долу, можете лесно да създадете резервно копие на всичко важно от вашия смартфон, да го запишете на карта с памет MicroSD и по-късно, ако е необходимо, бързо да възстановите информацията.

 1. Ако не сте го правили преди, подгответе сменяемо устройство за съхранение и го инсталирайте в мобилното си устройство.
 2. Huawei Honor 8A поставя карта с памет в смартфон, за да запази резервно копие на данните към него

 3. Отвори "Настройки" EMUI, превъртете надолу списъка с опции до самото дъно и докоснете "Система".
 4. Huawei Honor 8A архивиране на данни - Настройки - Система

 5. Отидете на раздела „Архивиране и възстановяване“, щракнете „Архивиране на данни“.
 6. Huawei Honor 8A EMUI Настройки - Система - Архивиране на данни

 7. Потвърдете, че сте прочели информацията за стартера, като докоснете "ДОПЪЛНИТЕЛНО" на неговия екран за добре дошли и "ПРИЕМ" в списъка с права, предоставени на заявлението.
 8. Huawei Honor 8A Стартиращ инструмент

 9. След това изберете „Външно хранилище“, докоснете "Карта памет"и след това щракнете върху бутона, разположен в долната част на екрана, който се отваря "РЕЗЕРВИРАНЕ".
 10. Huawei Honor 8A Backup - изберете карта с памет, за да запазите резервно копие

 11. Поставете отметки в квадратчетата до имената на типовете данни, които трябва да бъдат запазени в архива. Когато приключите с избора си, докоснете „РЕЗЕРВИРАНЕ“.
 12. Huawei Honor 8 Избор на типове данни, които да запазите за архивиране, започнете архивиране

 13. Създайте парола, за да защитите създадения архив, въведете я два пъти в полетата на екрана и след това щракнете "По-нататък"... Следващата стъпка е да напишете подсказка, която ще ви помогне да запомните забравената парола от архива и да докоснете "Свършен".
 14. Изчакайте процедурата за архивиране да завърши, след което докоснете бутона, който се появява в долната част на екрана. "СВЪРШЕН".
 15. Процес на архивиране и завършване на смартфон Huawei Honor 8A Smartphone

 16. За да възстановите информацията, запазена в архива на устройството:
  • Следвайте стъпки 1-3 от тази инструкция.
  • Huawei Honor 8A преход към възстановяване на данни от архивиране към EMUI

  • Щракнете „Външно хранилище“тогава "Карта памет"... По-нататък в полето „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ОТ РЕЗЕРВНОТО РЕЗЕРВИРАНЕ“ на екрана, който се отваря, докоснете датата на създаване на един от архивите на сменяемото устройство.
  • Huawei Honor 8A преминава към карта с памет с резервно копие в EMUI, като избира резервно копие за възстановяване

  • Ако е необходимо, махнете отметките вдясно от имената на типовете данни, които не трябва да се разполагат на смартфон, щракнете „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ“.
  • Huawei Honor 8A възстановяване на данни от архивиране - изберете елементи, стартирайте процедурата

  • Въведете паролата, присвоена на архива по време на процеса на създаване, докоснете "ДОБРЕ"... След това докоснете „ПРОДЪЛЖАВА“ под системното известие предефинирайте местоположението на медийните файлове, ако е необходимо, и потвърдете започването на процедурата за възстановяване, като натиснете "ДОБРЕ".
  • Huawei Honor 8A започна възстановяване на данни от архивиране на смартфон

  • Изчакайте завършването на процеса на разполагане на данни от архива в паметта на Honor 8A, без да предприемате каквито и да било действия. След като файловете и настройките бъдат възстановени, щракнете върху "СВЪРШЕН" в долната част на екрана и рестартирайте смартфона си.
  • Huawei Honor 8A Процес на възстановяване на резервно копие на данните на смартфон и завършването му

Нулирайте устройството

Повечето от проблемите със софтуерната част на всяко устройство с Android възникват не поради „нискокачествен” фърмуер, а в резултат на работата и грешките на инсталирания от потребителя софтуер, натрупани при съхранението на „боклук” данни и подобни явления. По този начин изчистването на паметта на Honor 8A от информация и предефинирането на настройките на EMUI OS от нулата много често може да служи като процедура за възстановяване на правилното ниво на производителност на устройството. Освен всичко друго, няма да е излишно да върнете устройството към фабричното състояние, ако има желание или необходимост да инсталирате мобилната операционна система „чиста“.

Прочетете също: Нулирайте настройките на Android OS

Не единственият, но най-ефективният инструмент за извършване на операцията по връщане на софтуерната част на смартфон в състояние „извън кутията“ е средата, интегрирана в него от производителявъзстановяване (възстановяване).

 1. Запазете всички важни данни от телефона си, изключете го.
 2. Поставете устройството в режим Възстановяване... За това:
  • Натиснете хардуерния клавиш „Обем +“ и го държиш - "Храна".
  • Huawei Honor 8A Как да влезете в възстановяването на смартфон

  • Веднага след като логото за зареждане се покаже на екрана на смартфона "Чест", спрете да натискате бутона "Храна"... Ключ „Обем +“ задръжте, докато менюто се появи на следващата снимка (2).
  • Преход на Huawei Honor 8A към среда за възстановяване на смартфон

 3. Щракнете върху бутона Изтриване на данни / фабричен рестарт в долната част на екрана. След това, като използвате показаната виртуална клавиатура, напишете "Да" и след това натиснете Изтриване на данни / фабричен рестарт отново.
 4. Нулиране на Huawei Honor 8A чрез възстановяване - преминете към процедурата, потвърждавайки намерението да изтриете всички данни от телефона

 5. Бутон Изтриване на данни / фабричен рестарт ще трябва да натиснете отново - на екрана предупреждение за необходимостта от въвеждане на данни, свързани с устройството Google акаунт след приключване на процедурата за почистване. Инициирайте нулиране и след това изчакайте средата за възстановяване да завърши манипулирането.
 6. Huawei Honor 8A процесът на възстановяване на фабричните настройки на смартфон чрез възстановяване

 7. Щракнете "Рестартирай системата сега" на основния екран за възстановяване, който се показва автоматично след нулирането. В резултат на това устройството ще се рестартира и операционната му система ще се появи пред вас в изчистена форма и с нулеви настройки.
 8. Huawei Honor 8A се рестартира в EMUI OS след нулиране на смартфона чрез възстановяване

Фърмуер

Независимо от текущото състояние на софтуера Honor 8A и желания краен резултат, препоръчително е да се запознаете с описанието на процеса на преинсталиране на ОС на смартфон от началото до края. Препоръчително е да започнете да се намесвате в работата на системния софтуер на мобилно устройство само след придобиване на пълно доверие в собствените силни страни и осъществимостта на фърмуера по един или друг метод.

Метод 1: OTA актуализация

Основното решение на проблема с обслужването на софтуерната част Honor 8A е предоставено в устройството за управление на черупката на Android. Става въпрос за лек „Актуализация на системата“, който всъщност работи в автоматичен режим, ако потребителят не е деактивирал тази опция. В режим "принудителен" посоченият инструмент се използва, както следва.

 1. Ако искате не само да актуализирате фърмуера на смартфона, но и да го инсталирате „от нулата“, преди по-нататъшни манипулации, рестартирайте устройството до фабричните настройки и изчистете паметта му, като използвате метода, описан по-горе в този материал.
 2. Свържете смартфона си с Wi-Fi мрежа, отворете "Настройки" EMIU. След това, превъртайки надолу списъка с раздели на параметри, отидете на "Система".
 3. Huawei Honor 8A се свързва с Wi-Fi, отидете на EMUI Settings - System section

 4. Щракнете "Актуализация на софтуера", след което ще се отвори екранът на инструмента за изтегляне и инсталиране на актуализации за мобилната операционна система Honor 8A и автоматично ще бъде инициирана проверка за наличието на възможност за актуализиране на EMUI на вашия смартфон. Ако е налична актуализация на сървъра на Huawei, ще получите известие.
 5. Huawei Honor 8A стартира инструмент за актуализиране на системата на смартфон

 6. Докоснете „Нова версия“ако някой се предлага със средства "Актуализация на софтуера"... Когато сте готови да започнете да изтегляте актуализацията, натиснете бутона „ИЗТЕГЛЯНЕ И ИНСТАЛИРАНЕ“.
 7. Huawei Honor 8A скочи, за да започне да изтегля и инсталира актуализацията за смартфон EMUI OS

 8. Изчакайте изтеглянето на пакета за актуализация на EMUI OS да завърши. Между другото, в процеса можете да продължите да използвате функциите на телефона. След като всички необходими файлове са изтеглени и проверени, екранът означава „Актуализация на системата“ бутонът се показва "ИНСТАЛИРАЙ"... Кликнете върху този елемент - смартфонът ще се рестартира и ще започне инсталирането на обновената версия на неговата операционна система.
 9. Процес на изтегляне на актуализация на фърмуера на Huawei Honor 8A EMUI, отидете за инсталиране на актуализация

 10. Изчакайте системата да извърши необходимите манипулации - процесът се визуализира с помощта на процента на брояча на напредъка, показан на екрана. След като всички нови компоненти са интегрирани в устройството, то автоматично ще се рестартира отново. След това системата се инициализира и приложенията се оптимизират, а след това накрая се стартира актуализираната обвивка на EMUI Android.
 11. Huawei Honor 8A OS процес на инсталиране на актуализация на EMUI с помощта на инструмента за актуализиране на системата

 12. За всеки случай повторете предишните стъпки от тази инструкция. За Honor 8A, особено ако системният софтуер на устройството не е актуализиран дълго време, е възможно да има актуализации след вече инсталираните - ако е така, инсталирайте и тях.

Huawei Honor 8A проверете отново за актуализации на EMUI OS и ги инсталирайте

Метод 2: HUAWEI HiSuite

Създателите на Honor 8A предлагат на потребителите, които предпочитат да поддържат системния софтуер на своите мобилни устройства от работния плот, да използват собствената програма HiSuite, която многократно беше споменавана по-горе в статията. Този мениджър за работа със смартфони Huawei и Honor ще ви позволи не само да актуализирате версията EMUI, но и да върнете един от събраните по-рано ОС за него на въпросния модел.

Актуализация на EMUI

 1. Стартирайте HiSuit и сдвоете мобилното си устройство с програмата. Създайте резервно копие на информацията, налична в паметта на устройството. Всички тези операции са описани по-горе в първия раздел на този материал.
 2. Щракнете върху името на опцията „Опресняване“ - намира се в менюто под блоковете, показващи пълнотата на паметта на телефона.
 3. Huawei Honor 8A HiSuite извиква функцията за преинсталиране (актуализиране) на фърмуера на телефона

 4. Изчакайте малко за приключване на проверката на версиите на фърмуера, инсталиран и достъпен на сървъра на Huawei.
 5. Huawei Honor 8A HiSuite проверява наличността на актуализации за операционната система на смартфона

 6. Ако за Honor 8A е налична по-нова версия на EMUI от използваната в момента, ще се появи прозорец със съответното известие и бутон „Опресняване“ - щракнете върху него.
 7. Huawei Honor 8A HUAWEI HiSuite актуализация, налична за OS смартфон

 8. Щракнете "Позволява" в следващия прозорец, за да започнете да инсталирате версията на системата, предлагана от HighSuit.
 9. Huawei Honor 8A HiSuite започнете да инсталирате актуализацията на фърмуера на телефона чрез програмата

 10. Изчакайте изтеглянето на файловете, необходими за актуализиране на операционната система Android,

  Изтегляне на фърмуера на Huawei Honor 8A HiSuite за актуализация на софтуера

  и след това да ги разположи на смартфон.

 11. Huawei Honor 8A HiSuite процеса на инсталиране на актуализираната версия на EMUI чрез програмата

 12. След като инсталацията на актуализацията приключи, смартфонът ще се рестартира. HiSuite ще уведоми за приключване на операцията, но в действителност стартирането на обновената операционна система ще трябва да изчака още известно време.
 13. Huawei Honor 8A HiSuite инсталирането на EMUI актуализация чрез програмата е завършено, рестартирайте смартфона

Преинсталиране и понижаване на EMUI

За да извършите преинсталация на Honor 8A OS и в същото време да върнете системната версия на по-ранна версия от тази, която е инсталирана в момента, използвайте HiSute, както следва:

 1. Следвайте стъпки № 1-3 от инструкциите по-горе, приемайки инсталирането на актуализации на операционната система на телеф