За да покажете на потребителите къде се извършва действието на снимка или видеоклип, публикувани в Instagram, можете да прикачите информация за местоположението на публикация. За това как да добавите геолокация към изображението и ще бъде разгледано в статията.

Геолокация - маркер на местоположението, кликване върху което показва точното му местоположение в картите. Обикновено етикетите се използват в случаите, когато се изисква:

 • Показване на мястото, където е направена снимката или видеоклипа;
 • Сортиране на наличните картини по местоположение;
 • За да популяризирате този профил (ако добавите популярно място към географското означение, картината ще вижда повече потребители).

Добавяне на място в процеса на публикуване на снимка или видеоклип

 1. Обикновено в повечето случаи потребителите добавят геометрия в процеса на публикуване на нова публикация. За да направите това, кликнете върху централния бутон на Instagram и след това изберете снимка (видеоклип) от колекцията на вашия смартфон или веднага заснемете снимка на камерата на устройството.
 2. Изберете снимка или видеоклип, които да бъдат публикувани в Instagram

 3. Редактирайте картината по свое усмотрение и след това продължете.
 4. Редактиране на снимки в Instagram

 5. В прозореца за окончателната публикация кликнете върху бутона "Посочване на местоположение" . Приложението ще ви подкани да изберете едно от най-близките до вас места. Ако е необходимо, използвайте лентата за търсене, за да намерите желаната геометрия.

Определяне на местоположението в Instagram

Етикетът е добавен, така че трябва само да завършите публикуването на публикацията си.

Добавете място към вече публикувана публикация

 1. В случай, че снимката вече е публикувана в Instagram, имате възможност да добавите географско означение към нея по време на процеса на редактиране. За да направите това, отидете в най-десния раздел, за да отворите страницата на потребителския си профил, след което намерете и изберете снимка, която да бъде редактирана.
 2. Избиране на публикация в Instagram

 3. Кликнете върху бутона с елипса в горния десен ъгъл. Изберете "Редактиране" от падащия списък.
 4. Редактиране на снимка в Instagram

 5. Непосредствено над изображението кликнете върху "Добавяне на място" . Следващия момент списъкът с географски обозначения ще се покаже на екрана, между които ще трябва да намерите желания (можете да използвате търсенето).
 6. Добавяне на място в Instagram

 7. Запазете промените, като докоснете бутона "Готово" в горния десен ъгъл.

Запазване на промените в Instagram

Ако в Instagram липсва необходимото пространство

Много често има ситуации, при които потребителят иска да добави етикет, но няма такъв географски указател. Следователно, тя трябва да бъде създадена.

Ако сте използвали услугата Instagram за дълго време, трябва да знаете, че по-рано в приложението можете да добавите нови етикети. За съжаление подобна възможност беше премахната в края на 2015 г., което означава, че сега трябва да търсим други методи за създаване на нови географски означения.

 1. Номерът е, че ще създадем етикет чрез Facebook и после ще го добавим към Instagram. За да направите това, имате нужда от приложение за Facebook (чрез уеб версията на тази процедура няма да работи), както и регистрирания профил на тази социална мрежа.
 2. Изтеглете приложението Facebook за iOS

  Изтеглете приложението Facebook за Android

 3. Ако е необходимо, изпълнете разрешението. След като сте на главната страница в приложението Facebook, кликнете върху бутона "Какво мислите за това" и след това, ако е необходимо, въведете текста на съобщението и кликнете върху иконата с етикета.
 4. Създаване на нова публикация в Instagram

 5. Изберете "Къде си" . След това в горната част на прозореца ще трябва да регистрирате име за бъдещо геолокация. По-долу изберете бутона "Добавяне на [име]"
 6. ,

  Добавете местоположение към Facebook

 7. Изберете категория на етикет: ако е апартамент - изберете "Къща" , ако определената организация тогава определи вида на дейността си.
 8. Изберете категория във Facebook

 9. Въведете града, като го въведете в полето за търсене и след това изберете от списъка.
 10. Изберете град във Facebook

 11. В заключение, трябва да активирате превключвателя до "Сега съм тук" и след това да кликнете върху бутона "Създаване" .
 12. Завършване на публикацията във Facebook

 13. Завършете създаването на нова публикация с геометрията, като кликнете върху бутона "Публикуване" .
 14. Добавяне на нова публикация във Facebook

 15. Готово, сега можете да използвате създаденото геолокационно местоположение в Instagram. За да направите това, по време на публикуването или редактирането на публикацията, извършете геометрично търсене, като въведете името на създадения по-рано. В резултатите ще се покаже мястото ви, което може да бъде избрано само. Завършете създаването на публикацията.

Създаване на ново място в Instagram

Това е всичко за днес.