По подразбиране в Windows 7 липсва " лентата с инструменти за бързо стартиране ". За много потребители, работещи на предишни версии на операционните системи на Windows семейството, този инструмент е добър асистент за лесно стартиране на най-често използваните приложения. Нека да разберем как може да бъде активирана.

Прочетете още: Възстановете езиковата лента в Windows 7

Добавете инструмент за бързо стартиране

Не търсете различни начини да добавите описания от нас обект към компютри с операционна система Windows 7. Опцията за активиране е само една и се изпълнява с вградените инструменти на системата.

 1. Натиснете "Taskbar" с десния бутон на мишката ( PCM ). Ако в отваряния списък е избран отметка, срещу елемента "Заключване на лентата на задачите" , премахнете го.
 2. Премахване на лентата на задачите от контекстното меню в Windows 7

 3. Кликнете отново на същото място. Задръжте курсора на мишката върху "Панелите" и в допълнителния списък отидете на "Създаване на лентата с инструменти ..." .
 4. Отидете на създаването на нова лента с инструменти чрез контекстното меню на лентата на задачите в Windows 7

 5. Появява се прозорец за избор на директория. В полето "Папка" въведете израза:

  %AppData%MicrosoftInternet ExplorerQuick Launch

  Кликнете върху "Избиране на папка" .

 6. Отворете директорията за бързо стартиране в прозореца за избор на папки в Windows 7

 7. Между тавата и панела с езици се оформя област, наречена "Бързо стартиране" . Кликнете върху него PKM . В списъка, който се показва, изчистете отметките до елементите "Показване на заглавката" и "Показване на подписите" .
 8. Премахнете отметката от Показване на подписи и Показване на заглавки в контекстното меню на елемента за бързо стартиране в лентата на задачите в Windows 7

 9. Необходимо е да издърпате обекта, образуван от нас, в лявата част на "лентата на задачите" , където обикновено се намира. За удобство на влекача, трябва да премахнете елемента за промяна на езика. Кликнете върху него PCM и изберете опцията "Възстановяване на езиковия панел" .
 10. Освободете езиковата лента от лентата на задачите, като използвате контекстното меню в Windows 7

 11. Обектът ще бъде разкопан. Сега насочете стрелката на курсора към границата отляво на панела "Бързо стартиране" . В този случай тя се трансформира в двупосочна стрелка. Задръжте левия бутон на мишката и преместете границата вляво на "лентата на задачите" , спирайки пред бутона "Старт" (от дясната му страна).
 12. Преместване на лентата с инструменти за бързо стартиране в лявата част на лентата на задачите в Windows 7

 13. След като обектът бъде преместен в обичайното му местоположение, можете да намалите до минимум езиковата лента. За да направите това, кликнете върху стандартната икона в пъти в горния десен ъгъл.
 14. Минимизирайте езиковата лента на лентата на задачите в Windows 7

 15. След това остава да се поправи. Кликнете върху PCM в лентата на задачите и изберете елемента "Заключи лентата на задачите" в списъка.
 16. Закрепване на лентата на задачите чрез контекстното меню в Windows 7

 17. Сега можете да добавяте нови приложения към панела "Бързо стартиране" , като плъзнете преките пътища на съответните обекти там.

Плъзнете прекия път към лентата за бързо стартиране в Windows 7

Както можете да видите, няма нищо сложно в процедурата за активиране на панела "Бързо стартиране" в Windows 7. Но в същото време трябва да се отбележи, че алгоритъмът за неговото изпълнение не може да се нарече интуитивно разбираем за повечето потребители и следователно се нуждаете от инструкции стъпка по стъпка за изпълнение на описаната задача беше очертана в тази статия.