Никой няма да опровергае факта, че Интернет е пълен с материали, които не са предназначени за деца. Въпреки това, той вече се е установил сериозно в живота ни и живота на децата, по-специално. Ето защо модерните услуги, които искат да запазят репутацията си, се опитват да не позволят разпространението на шоково съдържание на техните сайтове. Сред тях е видео хостинг на YouTube. Става въпрос за това как да блокираме канала на YouTube от деца, за да не виждат много ненужно и тази статия ще бъде обсъдена.

Премахнете съдържанието на шокове в YouTube

Ако, като родител, не искате да гледате видеоклипове в YouTube, които смятате, че не са предназначени за деца, тогава можете да използвате някои трикове, за да ги скриете. По-долу ще бъдат представени два метода, включително опция за самия видео хостинг и използването на специално разширение.

Метод 1: Включете безопасен режим

Младост забранява добавянето на съдържание, което може да шокира човек, но съдържанието, така да се каже, за възрастни, например, видеоклипове с коварство, напълно признава. Ясно е, че това не отговаря на родителите, чиито деца имат достъп до интернет. Ето защо разработчиците на самите YouTube излязоха със специален режим, който напълно премахва материала, който поне по някакъв начин може да навреди много. Тя се нарича "безопасен режим".

Докато сте на която и да е страница на сайта, отидете до дъното. Ще има същия бутон "Безопасен режим" . Ако този режим не е включен, но най-вероятно е, тогава следващият ще бъде надписът "изключен". Кликнете върху бутона и в падащото меню поставете отметка в квадратчето до "Включено" и кликнете върху бутона "Запазване" .

позволяващ безопасен режим в YouTube

Това е всичко, което трябва да направите. След направените манипулации, безопасен режим ще бъде включен и лесно можете да седнете детето си за гледане на Yutuba, без да се страхувате, че той ще гледа нещо забранено. Но какво се е променило?

Първото нещо, което хваща окото ви, е коментарите върху видеоклиповете. Те просто не съществуват.

коментарите за този видеоклип са скрити в YouTube

Това се прави специално, защото там, както знаете, хората обичат да изразяват мнението си, а някои потребители имат пълно мнение за проницателни думи. Следователно, вашето дете вече не може да чете коментарите и неприятно попълва речника.

Разбира се, няма да бъде забележима, но голяма част от видеоклиповете на YouTube са скрити. Това са онези записи, в които има неприятности, които засягат възрастни теми и / или поне по някакъв начин могат да нарушат психиката на детето.

Промените също засегнаха търсенето. Сега, когато извършвате търсене на някаква заявка, вредното видео ще бъде скрито. Това може да се види от надписа: "Някои резултати са изтрити, тъй като е активиран безопасен режим" .

надписът е изтрит в YouTube

Сега клиповете са скрити и на каналите, за които сте абонирани. Това означава, че няма изключения.

Препоръчва се също да въведете забрана за деактивиране на безопасния режим, така че детето ви да не може да го почисти сам. Това се прави съвсем просто. Трябва да се върнете в долната част на страницата, да кликнете върху бутона "Безопасен режим" и да изберете съответното съобщение от падащото меню: "Задайте блокирането, за да деактивирате безопасен режим в този браузър" .

забрана за премахване на защитния режим в YouTube

След това ще бъдете пренасочени към страницата, където ще бъде поискана паролата. Въведете го и кликнете върху бутона "Вход", за да влезе в сила промените.

въведете бутона в YouTube

Прочетете още: Как да деактивирате безопасен режим в

Метод 2: Разширение за видео блокиране

Ако в случая на първия метод може да сте сигурни, че наистина можете да скриете всички нежелани материали в YouTube, тогава винаги можете да се блокирате от детето и от себе си, че видеото, което смятате за ненужно. Това се прави незабавно. Само вие трябва да изтеглите и инсталирате разширение, наречено Видео блокиране.

Инсталирайте разширението за блокиране на видеоклипове за Google Chrome и Yandex.Browser
Инсталирайте видео блокиращо устройство за Mozilla
Инсталирайте разширение за блокиране на видеоклипове за Opera

Прочетете още: Как да инсталирате разширения в Google Chrome

Това разширение е забележително, тъй като не изисква конфигурация. Просто трябва да рестартирате браузъра, след като го инсталирате, така че всички функции да започнат да работят.

Ако решите да изпратите канал в черния списък, всичко, което трябва да направите, е да кликнете с десния бутон върху името на канала или заглавието на видеоклипа и да изберете "Блокиране на видеоклипове от този канал" в контекстното меню. След това той ще отиде на някаква забрана.

блокира видеоклиповете от този канал в YouTube

Можете да видите всички блокирани канали и видеоклипове, като отворите самото разширение. За да направите това, кликнете върху иконата в панела "Добавки".

икона на разширение Блокиране на видеоклиповете от този канал в бра

Ще се отвори прозорец, в който трябва да отидете в раздела "Търсене" . Той ще покаже всички канали и видеоклипове, които някога сте блокирали.

списък на блокираните канали в разширението "Блокиране на видеоклипове" от този канал

Тъй като е лесно да се досетите, за да ги отключите, просто кликнете върху кръста до името.

Непосредствено след заключването няма да се правят никакви отличителни промени. За да проверите лично браузъра, трябва да се върнете към главната страница на YouTube и да опитате да намерите блокирания видеоклип - в резултатите от търсенето не трябва да бъде. Ако е така, тогава сте направили нещо нередно, повторете инструкцията отново.

заключение

Има два отлични начина да защитите детето си и себе си от материала, който би могъл да му навреди. Коя от тях зависи зависи от вас.