Някои потребители понякога посочват неправилна дата на раждане или искат да скрият истинската си възраст. За да промените тези настройки, трябва да изпълните няколко прости стъпки.

Променете датата на раждане във Facebook

Процесът на промяна е много прост, може да бъде разделен на няколко стъпки. Но преди да преминете към настройките, имайте предвид, че ако преди това сте посочили възраст над 18 години, не можете да го промените за по-малко, трябва също така да вземете под внимание, че само лицата, които са достигнали възрастовата граница, могат да използват социалната мрежа 13 години.

За да промените личната си информация, направете следното:

 1. Влезте в личната страница, където искате да промените настройките за дата на раждане. Въведете потребителското си име и парола на началната страница на Facebook, за да въведете потребителския си профил.
 2. Влез във Facebook

 3. Сега на личната си страница трябва да кликнете върху "Информация", за да отидете в този раздел.
 4. Информация за профила в Facebook

 5. След това във всички секции трябва да изберете "Контакт и основна информация" .
 6. Раздел основна информация Facebook

 7. Отидете надолу, за да видите раздел с обща информация, където е датата на раждане.
 8. Обща информация Facebook

 9. Сега можете да започнете да променяте настройките. За да направите това, задръжте курсора на мишката върху желания параметър, вдясно от него се появява бутонът "Редактиране" . Можете да промените номера, месеца и годината на раждане.
 10. Редактиране на рожден ден в Facebook

 11. Също така можете да изберете кой ще види информацията за вашата дата на раждане. За да направите това, кликнете върху съответната икона отдясно и изберете желания елемент. Това може да бъде направено както с месеца, така и с номера, и поотделно с годината.
 12. Редактиране на датата на раждане на Facebook 2

 13. Сега трябва само да запазите настройките, така че промените да влязат в действие. Това завършва корекцията.

Докато променяте личната си информация, обърнете внимание на предупреждението от Facebook, че можете да промените този параметър само няколко пъти, затова не прекалявайте с тази настройка.