Красивият и необичаен шрифт, използван в Instagram, е една от възможностите за разнообразяване на вашия профил, за да го направи по-видим и привлекателен. Днес ще ви разкажем за два начина за замяна на стандартен шрифт с алтернативен.

Променете шрифта в Instagram

В официалното приложение Instagram, за съжаление, няма възможност за промяна на шрифта, например при създаване на потребителско име. Ето защо, за да реализирате вашите планове, ще трябва да се обърнете към помощта на инструменти на трети страни.

Метод 1: Смартфон

Най-вероятно използвате Instagram от смартфон с Android или iOS. В този метод ще разберем как да пишете в необичаен шрифт директно от телефона.

 1. За iPhone, изтеглете и инсталирайте безплатно приложение Fonts & Text Emoji за Instagram от App Store. За Android е приложено много подобно приложение Font for Intagram - Beauty Style Style, при което принципът на работа ще бъде точно същият.

  Изтегляне на шрифтове и текст Emoji за Instagram

  Изтегляне на шрифтове и текст Emoji за Instagram за iPhone
  Изтегляне на шрифта за Instagram - Стил на шрифта за красота за Android

 2. Пуснете приложението. В долната част на прозореца изберете шрифта, който харесвате. В горната част напишете текста.
 3. Моля, имайте предвид, че много от представените шрифтове не работят с кирилицата, така че потърсете универсално в списъка или пишете текста на английски.

  Избор на шрифтове в приложението Fonts & Text Emoji за Instagram

 4. Маркирайте преобразувания запис и копирайте в клипборда.
 5. Копиране на текст в приложението Fonts & Text Emoji за Instagram

 6. Сега стартирайте приложението Instagram и отидете в прозореца за въвеждане на текст, където планирате да добавите запис с нов шрифт. В нашия пример потребителското име ще бъде променено.
 7. Използване на новия шрифт в приложението Instagram

 8. След като запазите настройките, ние гледаме резултата - шрифтът се променя и определено привлича повече внимание.

Прегледайте новия шрифт в приложението Instagram

Метод 2: Компютър

В този случай цялата работа ще се извърши вече на компютъра. Освен това не се изисква изтегляне на програми - ще използваме само браузъра.

 1. Отидете във всеки уеб браузър към сайта онлайн услугата lingojam.com , В левия екран въведете или поставете изходния текст от буферната памет. В дясната част ще видите как ще изглежда конкретният текст в определен шрифт. За съжаление тук, както и при първия метод, много красиви опции не поддържат кирилица.
 2. Избор на нов шрифт в уеб сайта lingojam.com за Instagram

 3. Когато направите своя избор, просто изберете шрифта, който харесвате, и го копирайте в клипборда.
 4. Копирайте шрифта от lingojam.com в клипборда

 5. Остава в сила за малките - да се приложи копираният текст на Instagram. За да направите това, отидете сервиз и ако е необходимо, влезте. Ние отново искаме да променим потребителското име.
 6. Добавяне на нов шрифт към сайта на Instagram

 7. Поставете текста в желаната графа и запазете промените. Оценете резултата.

Променете шрифта на уеб сайта на Instagram

Изглежда просто малко, но колко необичайно е профилът на Instagram с нов шрифт. Ако имате някакви въпроси, попитайте ги в коментарите.