Много хора обичат разнообразието и оригиналността, а потребителите на компютри не са изключение. В това отношение някои потребители не отговарят на стандартния курсор на мишката. Нека видим как да го промените в Windows 7.

Прочетете още: Как да промените курсора на мишката върху Windows 10

Методи на промяна

Можете да променяте указанията на курсора, както и да извършвате повечето други действия на компютъра по два начина: използване на програми на трети страни и използване на вградените възможности на операционната система. Нека разгледаме по-подробно възможностите за решаване на поставения проблем.

Метод 1: CursorFX

На първо място, нека да разгледаме начините за използване на приложения от трети страни. И ние ще започнем преглед, вероятно с най-популярната програма за промяна на курсора - CursorFX.

Инсталирайте CursorFX

 1. След като изтеглите инсталационния файл на тази програма, трябва да го инсталирате. Активирайте инсталатора, в отворения прозорец ще трябва да приемете споразумението с програмиста, като кликнете върху "Съгласен съм" .
 2. Приемане на лицензионното споразумение в прозореца за инсталиране на CursorFX в Windows 7

 3. След това ще бъдете подканени да инсталирате допълнителен софтуер. Тъй като нямаме нужда от това, махнете отметката "Да" и кликнете върху "Напред" .
 4. Липса на инсталиране на допълнителен софтуер в прозореца за инсталиране на CursorFX в Windows 7

 5. Сега трябва да посочите в коя директория искате да инсталирате приложението. По подразбиране инсталационната директория е стандартната папка за местоположение на програмата на устройство В. Препоръчваме да не променяте този параметър и да кликнете върху "Напред" .
 6. Избиране на инсталационната директория за приложението в прозореца за инсталиране на CursorFX в Windows 7

 7. След като кликнете върху определения бутон, ще се извърши инсталационната процедура за приложението.
 8. Инсталиране на приложението CursorFX в Windows 7

 9. След завършването му интерфейсът на програмата CursorFX ще се отвори автоматично. Отидете в секцията "Моите курсори" с помощта на лявото вертикално меню. В средата на прозореца изберете формата на показалеца, който искате да инсталирате, и кликнете върху Прилагане .
 10. Избиране на формата на курсора в секцията My Cursors на CursorFX в Windows 7

 11. Ако простата промяна на формуляра не ви удовлетворява и искате да прецизирате курсора според предпочитанията си, отидете в секцията "Параметри" . Тук можете да зададете следните настройки, като плъзнете плъзгачите в раздела "Преглед" :
  • сянка;
  • яркост;
  • контраст;
  • прозрачност;
  • Размерът.
 12. Настройване на оттенъка на курсора в раздела Изглед в секцията Опции на програмата CursorFX в Windows 7

 13. В раздела "Сянка" на същата секция, като плъзнете плъзгачите, е възможно да регулирате сянката, хвърлена от показалеца.
 14. Регулиране на сянката на курсора в раздела Shadow в секцията Options на програмата CursorFX в Windows 7

 15. В раздела Настройки можете да зададете гладкостта на движението. След като зададете настройките, не забравяйте да натиснете бутона "Прилагане" .
 16. Нагласяне на гладкостта при преместване на курсора в раздела Настройки в секцията Опции на програмата CursorFX в Windows 7

 17. Също така в секцията "Ефекти" можете да изберете допълнителни скриптове, за да покажете показалеца, когато извършвате конкретно действие. За да направите това, в блока "Текущи ефекти" изберете действието, на което да се изпълнява скрипта. След това в блока "Възможни ефекти" изберете самия скрипт. След като изберете "Apply" .
 18. Избор на ефект, когато действие се изпълнява в секцията Ефект на програмата CursorFX в Windows 7

 19. Освен това в секцията "Показател за индексите" можете да изберете песен, която ще напусне курсора, след като се движите по екрана. След като изберете най-атрактивната опция, кликнете върху "Прилагане" .

Избиране на индексна песен в секцията CursorFX показалец в Windows 7

Този начин на промяна на курсора е може би най-променливата от всички методи за промяна на курсора, които са представени в тази статия.

Метод 2: Създайте свой собствен показалец

Съществуват и програми, които позволяват на потребителя да нарисува курсора, който иска. Такива приложения включват например Редактор на курсори на RealWorld. Но, разбира се, тази програма е по-трудна за овладяване от предишната.

Изтегляне на редактора на курсора на RealWorld

 1. След като изтеглите инсталационния файл, го стартирайте. Отваря се прозорецът за добре дошли. Кликнете върху "Напред" .
 2. Добре дошли в инсталатора на редактора на RealWorld курсора в Windows 7

 3. След това трябва да потвърдите съответствието с условията на лиценза. Задайте бутона за избор до позиция "Съгласен съм" и кликнете върху "Напред" .
 4. Потвърждаване на лицензионното споразумение в прозореца за инсталиране на Редактор на курсори на RealWorld в Windows 7

 5. В следващия прозорец поставете отметка в квадратчето до "Поддържане на преводи чрез езикови пакети" . Това ще позволи инсталирането на набор от езикови пакети заедно с инсталирането на програмата. Ако не изпълните тази операция, интерфейсът на програмата ще бъде англоговорящ. Кликнете върху Напред .
 6. Избиране на инсталацията на езикови пакети в прозореца за инсталиране на Редактор на курсори на RealWorld в Windows 7

 7. Сега се отваря прозорец, където можете да изберете папката за инсталиране на програмата. Препоръчваме да не променяте основните настройки и просто кликнете върху "Напред" .
 8. Избиране на папка за инсталиране на програмата в прозореца за инсталиране на редактора на RealWorld курсора в Windows 7

 9. В следващия прозорец остава само да потвърдите старта на инсталационната процедура, като кликнете върху "Напред" .
 10. Пускане на процедурата за инсталиране в прозореца за инсталиране на Редактор на курсори на RealWorld в Windows 7

 11. Редакторът на курсора на RealWorld се инсталира.
 12. Процедура за инсталиране на приложението в прозореца за инсталиране на Редактор на курсора на RealWorld в Windows 7

 13. След края ще се появи прозорец, който Ви информира за успешното завършване. Кликнете върху "Затваряне" .
 14. Затваряне на прозореца за инсталиране на редактора на RealWorld курсора след успешна инсталация в Windows 7

 15. Сега стартирайте приложението по стандартния начин, като кликнете върху неговия пряк път на работния плот. Главният прозорец на Редактора на курсора на RealWorld е отворен. На първо място, трябва да промените интерфейса на приложението на английски език на руската версия. За да направите това , кликнете върху "руски" в блока "Език" .
 16. Променете интерфейса на приложението на английски език на рускоезичната версия на програмата RealWorld Cursor Editor в Windows 7

 17. След това интерфейсът ще бъде променен на версия на руски език. За да стигнете до създаването на показалеца, кликнете върху бутона "Създаване" в страничното меню.
 18. Отидете в секцията за създаване на курсори на Редактора на Cursor RealWorld в Windows 7

 19. Появява се прозорецът за създаване на показалеца, където можете да изберете коя икона да създадете: нормална или от вече завършено изображение. Да изберем например първия вариант. Изберете елемента "Нов курсор" . В дясната част на прозореца можете да изберете размера на платното и дълбочината на цвета на иконата, която създавате. След това кликнете върху "Създаване" .
 20. Започнете да създавате указател в секцията за създаване на курсори на редактора на RealWorld Cursor в Windows 7

 21. Сега с помощта на инструментите за редактиране съставяте иконата си, като спазвате същите правила за рисуване, както при обикновен графичен редактор. След като е готово, кликнете върху иконата на дискетата в лентата с инструменти, за да я запазите.
 22. Отидете на запаметяващия курсор в Редактора на Cursor RealWorld в Windows 7

 23. Отваря се прозорецът за запис. Отворете директорията, в която искате да запазите резултата. Можете да използвате стандартната папка за местоположението на Windows за съхранение. Така че ще бъде по-удобно да настроите курсора в бъдеще. Тази директория се намира на адрес:

  C:WindowsCursors

  В полето "Име на файл" по избор въведете името на индекса. От списъка "Тип файл" изберете желания вариант на файлов формат:

  • Статични курсори (cur);
  • Многослойни курсори;
  • Анимирани курсори и др.

  След това приложете "OK" .

Прозорец за запазване на завършения курсор в редактора на RealWorld Cursor в Windows 7

Показалецът се създава и записва. Информация за това как да го инсталирате на компютъра ви ще бъде известна при разглеждането на следващия метод.

Метод 3: Свойства на мишката

Също така можете да промените курсора, като използвате възможностите на системата чрез "Контролен панел" в свойствата на мишката.

 1. Кликнете върху Старт . Отидете на "Контролен панел" .
 2. Отидете в контролния панел от менюто "Старт" в Windows 7

 3. Изберете секцията "Хардуер и звук" .
 4. Отидете на Хардуер и звук в контролния панел в Windows 7

 5. Отидете на "Мишка" в полето "Устройства и принтери" .
 6. Отидете в прозореца Свойства на мишката в раздела Хардуер и звук на контролния панел в Windows 7

 7. Прозорецът за свойства на мишката се отваря. Отидете в раздела "Показатели" .
 8. Отворете раздела Указатели в прозореца на свойствата на мишката в Windows 7

 9. За да изберете външния вид на показалеца, кликнете върху полето "Схема" .
 10. Отворете падащия списък Схема в раздела Показатели на прозореца с свойства на мишката в Windows 7

 11. Появява се списък с различни схеми за появата на курсора. Изберете желаната опция.
 12. Изберете желаната версия на външния вид на курсора от падащия списък Схема в раздела Указатели в прозореца на свойствата на мишката в Windows 7

 13. След като изберете опцията в блока "Настройки" , появата на курсора на избраната схема ще се покаже в различни ситуации:
  • Основен режим;
  • Избиране на помощ;
  • Режим на заден план;
  • Зает и др.

  Покажете вида на курсора с избраната схема в раздела "Указатели" в прозореца на свойствата на мишката в Windows 7

  Ако представеният външен вид на курсора не ви е подходящ, променете веригата на друга, както е показано по-горе. Направете това, докато не намерите опцията, която ви подхожда.

 14. Освен това можете да промените външния вид на показалеца в рамките на избраната схема. За да направите това, изберете настройката ( "Основен режим" , "Подбор на помощ" и др.), За които искате да смените курсора, и кликнете върху бутона "Преглед ..." .
 15. Отидете на промяната на курсора в рамките на избраната схема в раздела "Указатели" в прозореца на свойствата на мишката в Windows 7

 16. Прозорецът за избор на показалеца в папката "Курсори" се отваря в директорията "Windows" . Изберете версията на курсора, която искате да видите на екрана, когато зададете текущата схема в определената ситуация. Кликнете върху Отваряне .
 17. Избор на курсора в прозореца Преглед в Windows 7

 18. Показалецът ще бъде променен в схемата.

  Курсорът се променя в рамките на схемата в раздела "Показатели" в прозореца на свойствата на мишката в Windows 7

  По същия начин можете да добавите курсори с разширението cur или ani, изтеглени от Интернет. Можете също да зададете указатели, създадени в специализирани редактори на изображения, като Редактора на курсора на RealWorld, който споменахме по-рано. След като показалецът е създаден или изтеглен от мрежата, съответната икона трябва да бъде поставена в системната папка на следния адрес:

  C:WindowsCursors

  Папка за съхранение на курсори в Windows Explorer 7

  След това трябва да изберете този курсор, както е описано в предишните абзаци.

 19. Избиране на ваш курсор в прозореца Browse в Windows 7

 20. Когато резултантният външен вид на показалеца е удовлетворен, а след това да го използвате, кликнете върху бутоните "Apply" и "OK" .

Използвайте избрания курсор в раздела "Показатели" на прозореца на свойствата на мишката в Windows 7

Както можете да видите, показалеца на мишката в Windows 7 може да бъде променен както с помощта на вградените инструменти за OS, така и с помощта на програми на трети страни. Опцията на трета страна предоставя повече възможности за промяна. Индивидуалните програми позволяват не само инсталирането, но и създаване на курсори чрез вградените графични редактори. В същото време, много потребители имат достатъчно и какво може да се направи с помощта на вътрешни инструменти за OS за управление на показалеца.