Вдигнете слушалките си все по-трудно. Ако по-рано имаше малко производители и да изберете удобно устройство за себе си, беше лесно, сега всеки месец на рафта в магазина има различни марки, представящи нови линии с иновации. За да не загубите и да купите качествен продукт, трябва да изберете с ума. Обърнете внимание на всички малки неща, вземете предвид какво оборудване ще се използва с устройството.

Избор на слушалки за вашия компютър

Обърнете внимание на няколко параметъра наведнъж. Необходимо е да помислите кое е важно за вас, докато работите на компютъра. Решете за вида на устройството и неговите технически характеристики, което ще ви помогне да се съсредоточите върху определени модели и да изберете най-подходящия.

Видове слушалки

 1. Вложките са общ тип. Често се използват от потребителите, докато работят на компютър. Но такова оборудване има редица значителни недостатъци: поради факта, че формата на ухото варира от човек на човек, е трудно да изберете модел за себе си. Те не могат безопасно да се държат и дори да паднат. Мембраните са малки по размер, поради което високите и средните честоти напълно се припокриват с ниските. Дълбоките баси в такива устройства са просто невъзможни. Но има и плюс при изключително ниската цена на такива модели.
 2. Слушалки за уши

 3. Вакуум или гърч . Появата е почти идентична с лайнерите, но те са структурно различни. По-малкият диаметър на мембраните ви позволява да вкарате слушалката директно в ушния канал. Ако дизайнът на лайнерите прави възможно да не се използват ушите, то във вакуумни модели те са задължителни. Създавайте подложки за уши от силикон. Те са сменяеми, измити и подменени. Да, в този модел се чува бас, но все пак качеството на звука страда, но шумоизолацията е на височина. Определено ще бъдете защитени от звука на телевизора от съседната стая.
 4. Вакуумни слушалки

 5. Надморска височина . Те се различават конструктивно, те са притиснати до ушите напълно, поради големите уши чаши. Типът надземни е повече от всички предишни, но това не им пречи да седнат точно на ушите си. Характеристика на тях при оборудването със специална стойка за ухото. В горните модели няма шумоизолация на външния шум, тъй като дизайнът не позволява това да бъде направено. Плюс този модел в добро звучене, подробно показване на всички честоти.
 6. Слушалки за наблюдение

 7. Монитор . Името им бе получено поради факта, че те са създадени специално за наблюдение на звука в студиата. Но по-късно се произвеждаше стомана и моделите, които се използват у дома. Слушалките на устройствата за мониторинг напълно покриват ухото, което прави възможно да не се чува околната среда. Този тип е най-популярен сред любителите на музиката, геймърите и обикновените компютърни потребители.

Слушалки за монитори

Видове слушалки за мониторинг

Моделите на мониторите имат видове акустичен дизайн. Този параметър оказва влияние върху качеството на звука и възпроизвеждането на определен честотен диапазон. Общите устройства са разделени на три типа:

 1. Затворено . Плюс това решение в дизайнерските характеристики на тези слушалки. Те създават допълнителна звукоизолация, защото купите на затворени модели напълно приспособяват ухото.
 2. Затворени слушалки

 3. Отворете . Такова решение изобщо няма звукоизолация. Хората наоколо ще чуят звука от слушалките и ще чуете други. Ако обърнете внимание на възпроизвеждането на всички честоти, в повечето модели няма проблеми с възпроизвеждането, предаването е ясно.
 4. Отворете мониторните слушалки

 5. Полу-затворен . Това е средният вариант между предишните типове. Звукоизолация, въпреки че е налице, но понякога не е достатъчно да абсорбира напълно външния шум. По отношение на качеството на звука няма оплаквания, всичко е прозрачно и всички честоти са качествено балансирани.

Технически спецификации

Един от най-важните технически фактори при избора на слушалки е конекторът. Типът на входа зависи от това, с какви устройства могат да взаимодействат, без да използват различни адаптери. Общо има няколко вида съединители, но за да работите с компютър, трябва да обърнете внимание на 3,5 мм. В комплекта устройства за монитори с вход от 3,5 мм има съединителен адаптер 6,3 мм.

3,5 мм жак за слушалки

Ако изборът падне върху безжичните слушалки, трябва да обърнете внимание на една важна функция. Bluetooth се използва в устройства за безжично предаване на сигнали. Сигналът ще бъде изпратен на разстояние до 10 метра, което ви позволява да се отдалечите от компютъра. Тези устройства ще работят с всички устройства, които имат Bluetooth поддръжка. Тази технология има следните предимства: сигналът не изчезва и звукът не изкривява и можете да забравите за използването на кабели, различни от зарядното устройство.

Bluetooth слушалки

Да, безжичните модели трябва да се зареждат и това е минус, но това е само едно. Те служат по-дълго, отколкото кабелно, защото нямат кабели, които постоянно се огъват или разкъсват.

Диаметър на мембраните

От този параметър зависи от аудио изхода. Колкото по-голяма е блендата, толкова по-добре ще бъдат ниските честоти, т.е. ще има дълбоки баси. Големите мембрани се инсталират само в мониторни модели, тъй като дизайнерските характеристики на вложките и товарните листове не позволяват това. При такива модели могат да бъдат вградени мембрани с различни размери. Размерът им варира от 9 до 12 мм.

Диаметър на мембраните за слушалки

Пропуските могат ясно да възпроизведат ниска честота, но насищането често не е достатъчно, така че любителите на басите ще бъдат най-добрият избор за размерите на мембраната от цял ​​размер, започващи от 30 до 106 мм.

Избор на слушалки за геймъри

Често изборът на геймърите попада на монитор затворен или полуотворен тип. Тук, на първо място, трябва да обърнете внимание на присъствието на микрофон, присъствието му е много важно за някои игри. Плътно прилягащите ушни възглавници гарантират поне някаква изолация на шума, а доброто предаване на всички честоти ще ви помогне да уловите всеки шумолене в играта.

Gamer слушалки

При избора на слушалки трябва да обърнете внимание не само на техния външен вид, но и на техническите характеристики и ергономичност. Най-добре е да закупите устройството във физически магазин, за да можете да опитате по модела, да оцените звука му и да създадете качество. Когато избирате устройство в онлайн магазини, прочетете внимателно отзивите, потребителите често споделят проблеми, които самите те срещат.