Доста често потребителите срещат проблеми при работа с PDF файлове. Има трудности при отварянето и проблеми при конвертирането. Работата с документи от този формат понякога е доста трудна. Особено често поставя потребителите в задънена улица на следващия въпрос: как да направят няколко от PDF документите едно. Точно това ще бъде обсъдено по-долу.

Как да обедините няколко PDF файла в едно

Комбинирането на PDF файлове може да се извърши по много начини. Някои от тях са прости, някои изключително трудни. Нека разгледаме два основни начина за решаване на проблема.

Първо, използваме интернет ресурс, който ви позволява да съберете до 20 PDF файла и да изтеглите готовия документ. След това ще използва програмата Adobe Reader , който от дясно може да се нарече една от най-добрите програми за работа с PDF документи.

Метод 1: Комбинирайте файлове през интернет

 1. Първо трябва да се отвори уебсайт , който ще комбинира няколко PDF документа в един файл.
 2. Можете да качвате файлове в системата, като кликнете върху съответния бутон "Изтегляне" или плъзгате документи в прозореца на браузъра.
 3. Изтегляне на файлове в pdfjoiner

 4. Сега трябва да изберете необходимите документи в PDF формат и да кликнете върху бутона "Отвори" .
 5. Изберете файлове за pdfjoiner

 6. След като всички документи са заредени, можем да създадем нов PDF файл, като кликнете върху бутона "Обединяване на файлове" .
 7. Комбинирайте файловете в pdfjoiner

 8. Изберете място, което да запазите, и кликнете върху "Запазване" .
 9. Запазете слетия файл от pdfjoiner

 10. Сега можете да изпълнявате всички действия от папката, в която е записан файлът с PDF файла.
 11. Отворете файла от папката

В резултат на това обединяването на файлове в интернет не отнема повече от пет минути, като се отчита времето на изтегляне на файлове в сайта и изтегляне на завършен PDF документ.

Сега помислете за втория начин да разрешите проблема и след това да го сравните, за да разберете кое е по-удобно, по-бързо и по-изгодно.

Метод 2: Създайте файл, като използвате Reader DC

Преди да продължите към втория метод, трябва да кажете, че програмата Adobe Reader DC ви позволява да "сглобите" PDF файлове само с абонамент, затова не разчитайте на програмата от добре позната компания, ако няма абонамент или няма желание да я купите.

 1. Трябва да кликнете върху бутона "Инструменти" и да отворите менюто "Сливане на файлове" . Този интерфейс се показва в горния панел заедно с някои от настройките му.
 2. Комбиниране на файлове

 3. В менюто "Обединяване на файлове" трябва да преместите всички документи, които искате да се слеете, в едно.

  Можете да прехвърлите цялата папка, но от нея ще бъдат добавени само PDF файлове, други типове документи ще бъдат пропуснати.

 4. След това можете да работите с настройките, да организирате страниците, да изтривате някои части от документите, да сортирате файловете. След тези действия трябва да кликнете върху бутона "Опции" и да изберете размера, който трябва да остане за новия файл.
 5. След всички настройки и подреждане на страниците, можете да кликнете върху бутона "Обединяване" и да използвате новите документи в PDF формат, които ще включват други файлове.
 6. Комбиниране на окончателните файлове

Трудно е да се каже кой метод е по-удобен, всеки от които има предимства и недостатъци. Но ако има абонамент в Adobe Reader DC, то е много по-лесно да го използвате, защото документът се създава много по-бързо, отколкото на сайта и можете да направите повече настройки. Сайтът е подходящ и за тези, които просто искат бързо да обединяват няколко PDF документа в едно, но нямат възможност да купят програма или да закупят абонамент.