Стандартните инструменти за Windows не ви позволяват да отваряте PDF файлове. За да прочетете такъв файл, трябва да изтеглите и инсталирате приложение от трета страна. Най-популярната програма за четене на PDF документи до момента е Adobe Reader.


Acrobat Reader DC е създаден от Adobe, който е известен с такива графични продукти като Photoshop и Premiere Pro , Тази фирма разработи PDF файла през 1993 г. Adobe Reader е безплатен, но някои допълнителни функции се отварят чрез закупуване на платен абонамент на сайта на програмиста.

Урокът: Как да отворите PDF файл в Adobe Reader

Съветваме ви да погледнете: Други програми за отваряне на PDF файлове

Изглед на Adobe Reader

Програмата има приятен и удобен интерфейс, който ви позволява бързо да навигирате между различните части на документа.

Четене на файлове

Adobe Reader, подобно на всеки друг подобен инструмент, може да отваря PDF файлове. Но освен това има удобни инструменти за преглеждане на документа: можете да промените мащаба, да разгънете документа, да използвате менюто на отметките, за да преминете бързо през файла, да промените формат на дисплея на документа (например да покажете документа в две колони) и т.н.

Преглед на PDF в Adobe Reader

Също така има търсене на думи и фрази в документа.

Копиране на текст и изображения от документ

Можете да копирате текст или изображение от PDF, след което да използвате копираните в други програми. Например, изпратете на приятел или вмъкнете в презентацията си.

Копиране на текст в Adobe Reader

Добавяне на коментари и печати

Adobe Reader ви позволява да добавяте коментари към текста на документа, както и да поставяте печати на страниците му. Появата на печата и съдържанието му може да се промени.

Добавяне на коментари и печати към Adobe Reader

Сканиране на изображения в PDF формат и редактиране

Adobe Reader може да сканира изображение от скенер или да го запише на компютър, превръщайки го в страница на PDF документ. Също така можете да редактирате файла, като добавите, изтриете или промените съдържанието му. Недостатъкът е фактът, че тези функции не са достъпни без закупуване на платен абонамент. За сравнение - в програмата PDF XChange Viewer Можете да разпознаете текста или да редактирате оригиналното съдържание на PDF напълно безплатно.

Редактиране на текст в Adobe Reader

Конвертирайте PDF в TXT, Excel и Word формати

Можете да запишете PDF файла като друг файлов формат. Поддържани формати за запазване: txt, Excel и Word. Това ви позволява да конвертирате документ, за да го отворите в други програми.

Преобразуване на файлове в Adobe Reader

достойнство

  • Удобен и гъвкав интерфейс, който ви позволява да персонализирате разглеждането на документа по ваш избор;
  • Наличие на допълнителни функции;
  • Русифициран интерфейс.

недостатъци

  • Редица функции, като сканиране на документи, изискват платен абонамент.

Ако имате нужда от бърза и удобна програма за четене на PDF файлове, Adobe Acrobat Reader DC ще бъде най-доброто решение. За сканиране на изображения и други действия с PDF, е по-добре да използвате други безплатни приложения, тъй като тези функции в Adobe Acrobat Reader DC са платени.

Изтеглете Adobe Acrobat Reader безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт