Bluetooth високоговорители - много удобни преносими устройства с техните предимства и недостатъци. Те помагат да се разширят възможностите на лаптопа за възпроизвеждане на звука и да се поберат в малка раница. Много от тях имат доста добри качества и доста добър звук. Днес нека да поговорим как да свързваме такива устройства с лаптоп.

Свържете високоговорителите с Bluetooth

Свързването на такива високоговорители, както и всяко Bluetooth устройство не е трудно, просто трябва да извършите редица действия.

 1. Първо трябва да поставите колоната по-близо до лаптопа и да го включите. Успешното стартиране обикновено се обозначава с малък индикатор върху тялото на притурката. Той може непрекъснато да гори и да мига.
 2. Сега можете да включите Bluetooth адаптера на самия преносим компютър. На клавиатурите на някои лаптопи за тези цели има специален ключ със съответната икона, намираща се в блока "F1-F12". Натиснете го в комбинация с "Fn".

  Включете Bluetooth адаптера на клавиатурата на лаптопа

  Ако няма такъв ключ или ако търсенето му създава трудности, можете да включите адаптера от операционната система.

  Прочетете повече:
  Включете Bluetooth в Windows 10
  Активиране на Bluetooth на лаптоп с Windows 8

 3. След всички предварителни стъпки трябва да активирате режима на сдвояване в колоната. Няма да дадем точна нотация за този бутон, защото на различни устройства те могат да бъдат наречени и изглеждат различни. Прочетете ръководството, което трябва да бъде включено в комплекта.
 4. След това трябва да свържете Bluetooth устройството в операционната система. За всички подобни притурки действията ще бъдат стандартни.

  Прочетете повече: Свържете безжичните слушалки към компютъра си

  За Windows 10, действията са, както следва:

  • Отидете в менюто "Старт" и потърсете иконата "Опции" .

   Отворете Bluetooth настройките в Windows 10

  • След това отидете на раздела "Устройства".

   Придвижване до Настройки на устройството в Windows 10

  • Включете адаптера, ако е деактивиран, и кликнете върху бутона "плюс", за да добавите устройството.

   Отидете при добавянето на ново устройство към Windwos 10

  • След това изберете съответния елемент в менюто.

   Добавяне на ново Bluetooth устройство към Windows 10

  • Ние намираме желаната притурка в списъка (в случая това е слушалка и ще имате колона). Можете да направите това чрез показаното име, ако има няколко.

   Избиране на Bluetooth устройство за връзка в Windows 10

  • Готово, устройството е свързано.

   Ново Bluetooth устройство е свързано към Windows 10

 5. Сега вашите високоговорители трябва да се появяват в модула за управление на аудиоустройствата. Те трябва да станат стандартното устройство за възпроизвеждане. Това ще позволи на системата автоматично да свърже притурката, когато е включена.

  Прочетете повече: Персонализирайте звука на компютъра си

Сега знаете как да свържете безжични високоговорители към вашия лаптоп. Тук най-важното е да не бързате, да извършвате правилно всички действия и да се наслаждавате на отличен звук.