Аудиосистемата е отлично средство за възпроизвеждане на аудио, но употребата й, както е предвидено днес, не е особено подходяща. Можете да коригирате тази ситуация, като свържете съществуваща система от високоговорители към компютър.

Свързване на музикалния център към компютъра

Свързването на система от високоговорители към компютър не е много по-различно от подобен процес по отношение на домашно кино или субуфер , В допълнение, всички действия, описани в хода на статията, ще ви позволят да свържете стерео системата не само с компютър, но и с други устройства, като например телефон или лаптоп.

Етап 1: Получаване

За да свържете компютър и стерео система, ще ви е необходим кабел "3,5 мм жак - RCA х2" , който можете да закупите в почти всеки електронен магазин. Също така необходимата жица често се включва в системата на високоговорителите.

Забележка: Когато използвате кабел с три или повече щекера, звукът ще бъде по-лош от нормалното.

Избор на кабел 3.5 мм жак - RCA x2

Понякога стандартният кабел може да бъде оборудван с три или повече RCA щекера, вместо с два. В този случай е по-добре да се придобие гореспоменатия кабел или да се възстанови съществуващата.

Диаграма на свързване RCA и 3,5 мм жак

В случай на самоинсталация на необходимия кабел, можете да използвате специални тапи, чието свързване не изисква запояване на контакти. Същото може да се направи и с поялник, но не забравяйте да изолирате и да проверите контактите за късо съединение.

Стъпка 2: Свържете

Когато необходимите компоненти са готови, можете да продължите директно към свързването на компютъра с музикалния център. Моля, обърнете внимание, че някои действия може да се различават от описаните от нас по време на инструкцията, тъй като всяко устройство е уникално по свой собствен начин.

Забележка: Препоръчително е да използвате позлатени RCA-жакове, тъй като те са много по-добри от звуковия сигнал.

  1. Изключете системата на високоговорителите от мрежата или с помощта на специален бутон.
  2. Свържете щепсела с 3,5 мм жак към жака на високоговорителя на компютъра или ноутбука. Обикновено това гнездо се показва в бяло или зелено.
  3. Процесът на избор на жак за 3,5 мм жак

  4. На гърба на музикалния център намерете панела с подпис "AUX" или "Line" .
  5. Процесът на намиране на AUX единицата в музикалния център

  6. Свържете червените и бели RCA щекери към съответните цветни конектори на кутията на високоговорителите.

    Забележка: Ако липсват необходимите съединители за кутията, не можете да се свържете.

  7. Процесът на свързване на RCA към AUX в музикалния център

  8. Сега можете да включите музикалния център.

Когато свързвате системата на високоговорителите и компютъра, трябва да спазвате правилата за безопасност. И въпреки че грешните действия не представляват физическа заплаха, звукова карта или стерео система може да страдат заради това.

Стъпка 3: Проверете

След като завършите свързването на музикалния център, можете да проверите функционирането на връзката, като просто включите музиката на компютъра си. За тези цели използвайте един от музикалните плейъри или специални сайтове в интернет.

Използване на програмата за слушане на музика на компютър

Вижте също:
Как да слушате музика онлайн
Програми за слушане на музика

Понякога в настройките на системата за високоговорители трябва ръчно да активирате режима "AUX" .

Процесът на включване на режима AUX в музикалния център

Ако системата не функционира добре, уверете се, че мрежовият музикален център има приемливо ниво на звука и че допълнителни режими, като радиото, са изключени. Ако е необходимо, можете също да се свържете с нас в коментарите.

заключение

Всеки етап от връзката, който сме планирали, изисква минимални действия. Освен това, по ваше желание, можете да инсталирате допълнителен усилвател между музикалния център и компютър, за да увеличите звуковата мощност.