SSD

Свързването на много устройства към компютър за много потребители е трудно, особено ако устройството трябва да бъде инсталирано в системата. В такива случаи, особено страшно набор от жици и различни съединители. Днес ще говорим за правилното свързване на SSD към компютъра.

Научете се да свържете устройството сами

Така че сте закупили твърдотелно устройство и сега зависи от вас да го свържете с компютър или лаптоп. Първо, ще поговорим как да свържете устройството към компютъра, тъй като тук има повече нюанси, след което ще преминем към лаптопа.

Свързване на компютъра към компютъра

Преди да свържете устройството към компютъра, си струва да се уверите, че все още има място за него и необходимите цикли за него. В противен случай трябва да изключите едно от инсталираните устройства - твърди дискове или устройства (които работят със SATA интерфейс).

Дисковата връзка ще се осъществи на няколко етапа:

  • Отваряне на системния модул;
  • консолидация;
  • Връзка.

В първия етап на трудностите не би трябвало да има такива. Необходимо е само отвиване на болтовете и отстраняване на страничния капак. В зависимост от дизайна на корпуса, понякога е необходимо да извадите двете капаци.

системен блок

За монтиране на твърди дискове в системния модул има специално отделение. В повечето случаи той се намира по-близо до предния панел, почти е невъзможно да го забележиш. По размер твърдите дискове обикновено са по-малки от магнитните дискове. Ето защо те понякога идват със специална шейна, която ви позволява да закрепите SSD. Ако нямате такъв плъзгач, можете да го инсталирате в гнездото за четец на карти или да излезете с по-хитър решение, за да закрепите устройството в кутията.

отворен корпус

Сега идва най-трудният етап - това е директната връзка на диска с компютъра. За да направите всичко правилно, имате нужда от известно внимание. Факт е, че в модерните дънни платки има няколко SATA интерфейса, които се различават в скоростта на предаване на данни. И ако свържете устройството си към грешен SATA, то няма да работи с пълна сила.

дънна платка

За да използват пълния потенциал на твърдите дискове, те трябва да бъдат свързани към SATA III интерфейса, който може да осигури скорост на трансфер от 600 Mbps. Обикновено такива конектори (интерфейси) са маркирани с цвят. Ние намираме такъв съединител и свързваме нашето шофиране към него.

пури за връзка

След това остава да свържете захранването и за всичко това SSD ще бъде готов за употреба. Ако свързвате устройството за първи път, не се страхувайте да го свържете неправилно. Всички съединители имат специален ключ, който няма да ви позволи да ги поставите неправилно.

ssd е свързан към компютър

Свързване на SDO към лаптопа

Инсталирането на твърдотелно устройство в лаптоп е малко по-лесно, отколкото в компютъра. Тук обикновено е трудно да отворите капака на лаптопа.

тетрадка

В повечето модели гнездата за твърди дискове имат свое собствено покритие, така че не е нужно да разглобявате напълно лаптопа.

извадете диска

Намерете правилното отделение, развийте болтовете и внимателно изключете твърдия диск и поставете SSD на мястото му. Като правило, тук всички съединители са здраво закрепени, затова, за да се отдели устройството, трябва да бъде леко избутано. И за да свържете обратното, леко го натиснете към съединителите. Ако смятате, че дискът не е поставен, не използвайте прекомерна сила, може би просто го поставете неправилно.

ssd свързан към лаптоп

В крайна сметка, след инсталирането на устройството, той остава само, за да го закрепи здраво, а след това затегнете корпуса на лаптопа.

заключение

Сега, ръководени от тези малки инструкции, лесно можете да разберете как да свързвате устройства не само към компютъра, но и към лаптопа. Както можете да видите, това става много просто, което означава, че почти всеки може да инсталира твърд диск.