Всяка търсачка, независимо дали е Yandex , Google , Bing или техните по-малко известни и търсени колеги, когато въвеждат заявка в ред, показват подкана. Това са настройките по подразбиране, което значително опростява и ускорява процеса на търсене. В представения списък с опции можете бързо да намерите необходимите неща, за да не ги въведете ръчно. Някои потребители обаче не са доволни от подобна удобна работа на търсачката и искат да изключат съветите. Ще ви кажем как да направите това в системата Yandex.

Пример за подсказки в полето за търсене на Yandex

Изтриваме съвети в Yandex

Има само една възможност да деактивирате подканванията в полето за търсене на Yandex. Действията, необходими за деактивиране на тази полезна функция, се извършват на началната страница на търсачката, така че можете да използвате всеки уеб браузър. В нашия пример тя ще се очертае Yandex браузър ,

Отидете на началната страница на Yandex

 1. Използвайки връзката по-горе, панела или таблото за отметки с маркери в уеб браузър, отидете до главната вътрешна търсачка.
 2. Отидете на началната страница на браузъра Yandex

 3. В горния десен ъгъл намерете елемента "Настройки" и кликнете върху него с левия бутон на мишката (LMB).
 4. Отидете на настройките на търсачката на главната страница на Yandex

 5. Това действие ще разшири менюто, в което трябва да изберете последния елемент - "Настройки на портала" .
 6. Отворете настройките на портала на главната страница на търсещата машина на Yandex.

 7. Ще се озовете на страницата за настройки на Yandex. Уверете се, че разделът "Търсене", показан в изображението по-долу, е отворен и махнете отметката в секцията "Съвети за търсене " на опциите "Показване на честите заявки" и "Показване на сайтовете, които често посещавате" .

  изключете съвети в полето за търсене на Yandex

  Забележка: Ако желаете, можете също така да изчистите историята на заявките за търсене, за които в "Настройки за търсене" има отделен бутон.

  Изчистете историята на заявките за търсене в Yandex

 8. След премахването на квадратчетата за отметка срещу горните елементи, кликнете върху бутона "Запазване" по-долу.
 9. Запазете съвети за забрана в търсещата машина Yandex

  Връщайки се към основния Yandex или отивайки директно към страницата за търсене, когато въведете заявка, вече няма да виждате подкана.

Съвети в търсещата машина на Yandex са деактивирани.

Вижте също: Как да изчистите историята в браузъра

На това, всъщност, можете да завършите. Сега знаете как да деактивирате съвети в търсещата машина на Yandex и също така знаете как да изтриете историята на въведените по-рано заявки. Надяваме се тази малка статия да ви е от полза и да ви помогне да разрешите такава проста задача.