Днес потребителите избират браузъра, който не само работи бързо, но и отговаря на много други изисквания. Ето защо през последните години можете да намерите доста голям брой интернет браузъри с различни функции.

Yandex.Browser - основната идея на домашния гигант Yandex, който се основава на двигателя Chromium. Първоначално тя приличаше на копие от най-популярния уеб браузър на същия двигател - Google Chrome , Но с течение на времето тя се превърна в пълноправен уникален продукт, който има разширен набор от функции и възможности.

Активна защита на потребителя

При използване на браузъра потребителят е защитен от системата Protect. Тя включва няколко елемента, които са отговорни за защитата:

 • Връзки (Wi-Fi, искания за DNS, от недоверчиви сертификати);
 • Плащания и лична информация (защитен режим, защита с парола срещу фишинг);
 • От злонамерени сайтове и програми (блокиране на злонамерени страници, проверка на файлове, проверка на добавки);
 • От нежелана реклама (блокиране на нежелана реклама, "Antishock");
 • От мобилни измами (защита от измами чрез SMS, предупреждение за платени абонаменти).

Защитете в Yandex.Browser

Всичко това помага дори на неопитен потребител, който не е твърде запознат с начина на подреждане на интернет, удобно прекарва време в него, освен вашия компютър и лична информация.

Yandex услуги, интеграция и синхронизация

Естествено, Yandex.Browser има дълбока синхронизация със собствените си услуги. Следователно, активните потребители ще имат двойно удобство да използват този интернет браузър. Всичко това се изпълнява като разширения и можете да ги включите по свое усмотрение:

 • Търсене на филми - просто изберете заглавието на филма с мишката на който и да е сайт, тъй като веднага получите рейтинг на филма и можете да отидете на него;
 • Yandex.Music контролен панел - можете да контролирате плейъра без превключване на раздели. Пренавиване назад, добавяне към любими, харесвания и нехаресвания;
 • Времето - показва текущото време и прогноза за няколко дни напред;
 • Бутон Yandex.Mail - известяване на нова поща в пощата;
 • Yandeks.Probki - карта на града с текущия трафик на улици;
 • Yandex.Disk - спестяване на снимки и документи от Интернет до Yandex.Disk. Можете да ги запазите с едно кликване, като кликнете с десния бутон върху файла.

Yandex Услуги в Yandex.Browser

Невъзможно е да не споменаваме допълнителни собственически функции. Например, Yandex.Sovietnik е вградена добавка, която ви позволява да получавате препоръки за най-печелившите оферти, когато сте на страници на онлайн магазини. Предложенията се основават на отзивите на клиентите и данните от Yandex.Market. Малкият, но функционален панел, който се появява в точното време в горната част на екрана, ще ви помогне да откриете най-добрата цена и да видите други оферти въз основа на цената на стоките и доставката - класацията на магазина.

Yandex.Sovietnik в Yandex.Browser

Yandex.Den - интересна компилация от новини, която се основава на вашите лични предпочитания. Тя може да се състои от новини, блогове и други публикации, които могат да ви представляват интерес. Как се образува лентата? Много проста, въз основа на историята ви на сърфиране. Можете да намерите Yandex.Den в новия раздел на браузъра. Затварянето и отварянето на нов раздел можете да промените реда на новините. Това ще позволи всеки път да се чете нещо ново.

Яндекс.Дзен в Яндекс.Буузер

Разбира се, има и синхронизация на всички данни за потребителски акаунти. Отделно, искам да кажа за синхронизирането на уеб браузъра на няколко устройства. В допълнение към класическата синхронизация (история, отворени раздели, пароли и т.н.), Yandex.Browser има интересни функции като "Бързо повикване" - опция за автоматично набиране на телефонен номер на мобилно устройство, докато сърфирате в сайта с този номер на компютъра.

Поддръжка на гейтурите на мишката

В настройките има интересна функция - поддръжка на жестове на мишката. С него можете да контролирате браузъра с още по-голямо удобство. Например прелистване на страници назад и напред, презареждане, отваряне на нов раздел и автоматично поставяне на курсора в полето за търсене и т.н.

Възпроизвеждане на аудио и видео

Интересно е, че чрез браузъра можете да играете най-популярните видео и аудио формати. Така че, ако изведнъж нямате аудио или видео плейър, Yandex.Browser ще го замени. И ако даден файл не се възпроизвежда, можете да инсталирате приставки за VLC плъгини.

Възпроизвеждане на аудио и видео в Yandex.Browser

Комплект от функции за повишаване на комфорта на работата

Удобна работа в Yandex.Browser

За да използвате интернет браузъра, е възможно най-удобно, Yandex.Browser има всичко, от което се нуждаете. Така че, една умна линия създава списък с заявки, просто започнете да пишете текст и разбира текста, въведен в непромененото оформление; превежда изцяло страниците, разполага с вграден PDF изглед и офис документи, Adobe Flash Player. Вградените разширения за блокиране на рекламата, намаляване на яркостта на страницата и други инструменти ви позволяват да използвате този продукт почти веднага след инсталирането му. И понякога ги замества с други програми.

Турбо режим

Този режим е активиран, когато връзката с интернет е бавна. Потребители на браузъра опера вероятно знаете за него. Оттам той беше взет като основа за разработчиците. "Turbo" помага за ускоряване на зареждането на страници и за запазване на трафика на потребителя.

Турбо в Yandex.Browser

Това работи много просто: количеството данни се намалява на сървърите на Yandex и след това се прехвърля в уеб браузъра. Има няколко възможности: можете дори да компресирате видео, но не можете да компресирате защитени страници (HTTPS), тъй като те не могат да бъдат прехвърлени за компресиране на сървъри на компании, но се показват незабавно във вашия браузър. Има още един трик: Понякога Turbo се използва като прокси, защото сървърите на търсачките имат адресите си.

персонализиране

Модерният интерфейс на продукта не може да не задоволи всички ценители на визуалната привлекателност на програмите. Уеб браузърът е полупрозрачен и горната лента с инструменти, която е обща за мнозина, практически не съществува. Минимализъм и простота - така можете да характеризирате новия интерфейс на Yandex.Browser. Новият раздел, наречен "Табло за резултатите", може да бъде персонализиран по Ваша преценка. Най-вече възможността да се създаде жив фон е привлекателна - анимиран нов раздел с красиви картини, задоволяващ окото.

Персонализиране на Yandex.Browser

достойнство

 • Удобен, интуитивен и стилен интерфейс;
 • Наличие на руски език;
 • Възможност за фина настройка;
 • Различни полезни функции (клавишни комбинации, жестове, правопис и т.н.);
 • Защита на потребителя по време на сърфиране;
 • Възможност за отваряне на аудио, видео и офис файлове;
 • Вградени полезни разширения;
 • Интеграция с други собствени услуги.

недостатъци

Няма обективни минуси.

Yandex.Browser - отличен интернет браузър от местната компания. Противно на съмненията на някои, тя е създадена не само за онези, които използват услугите на Yandex. За тази категория хора Yandex.Browser е по-скоро приятно допълнение, но не повече.

На първо място, той е бърз уеб браузър на Chromium двигателя, приятно приятен с бързината си на работа. От появата на първата версия и до текущите дни продуктът е претърпял много промени, а сега е многофункционален браузър с красив интерфейс, всички необходими вградени възможности за забавление и работа.

Изтеглете безплатно Yandex.Browser

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт