Програмата Skype е проектирана да комуникира с вашите приятели. Тук всеки си избира удобен начин. За някой този видеоклип или обикновени обаждания и някой по-скоро като начин на текстова кореспонденция. В процеса на такава комуникация, потребителите имат напълно логичен въпрос: "И как да премахнете информация от Skype?". Да видим как да го направим.

Метод 1: Изчистете историята на кореспонденцията

Първо, да дефинираме какво искате да изтриете. Ако това са съобщения от чат и SMS, няма проблеми.
Отиваме в "Инструменти-Настройки-Чат и SMS-Отваряне на разширени настройки". В полето "Запазване на историята" кликнете върху "Изчистване на историята" . Всички ваши SMS и чат съобщения ще бъдат изтрити напълно.

Изтриване на историята на Skype чат

Метод 2: Изтриване на единични съобщения

Моля, имайте предвид, че не е възможно да изтриете прочетеното съобщение от разговор или разговор за един контакт в програмата. Само едно от съобщенията ви се изтрива едно по едно. Кликнете върху десния бутон на мишката. Кликнете върху "Изтриване" .

Изтрийте съобщението си от Skype

Интернет сега е пълен с всякакви подозрителни програми, обещаващи да решат проблема. Не бих ви посъветвал да ги използвате, защото има голяма вероятност да уловят вируси.

Метод 3: Изтрийте профила

Няма да можете да изтриете разговора (обажданията). Тази функция не се предоставя в програмата. Единственото, което можете да направите, е да изтриете профила и да създадете нов (добре, ако наистина имате нужда от него).

Метод 3: Изтрийте профила

Няма да можете да изтриете разговора (обажданията). Тази функция не се предоставя в програмата. Единственото, което можете да направите, е да изтриете профила и да създадете нов (добре, ако наистина имате нужда от него).

За да направите това, спрете програмата Skype в "Task Manager-Processes" . При търсенето на компютър въведете "% appdata% Skype" . В намерената папка намерете потребителския си профил и го изтрийте. За мен тази папка се нарича "live # 3aigor.dzian" в теб ще бъде друг.

Изтриване на профил за решаване на проблема с влизането в Skype

След това отново влизаме в програмата. Трябва да изчистите цялата история.

Метод 4: Изтриване на история на отделни потребители

В случай, че все още трябва да изтриете историята с един и същ потребител, можете да го направите, но не и без да използвате инструменти на трети страни. По-специално, в тази ситуация се обръщаме към програмата DB Browser for SQLite.

Изтеглете DB Browser за SQLite

Факт е, че историята на кореспонденцията на Skype се съхранява на компютъра като SQLite база данни, така че ще трябва да се отнесем към програмата, която ни позволява да редактираме файлове от този тип, което ни позволява да изпълним малката безплатна програма, която обмисляме.

 1. Преди да изпълните целия процес, затворете програмата Skype.
 2. Прочетете повече: Излизане от програмата Skype

 3. След като инсталирате DB Browser за SQLite на компютъра, го стартирайте. В горната част на прозореца кликнете върху бутона "Отваряне на база данни" .
 4. Отваряне на база данни в DB Browser за SQLite

 5. Прозорецът на изследователя ще се появи на екрана, в адресната лента, на която трябва да преминете към следната връзка:
 6. %AppData%Skype

 7. След това незабавно отворете папката с потребителското име в Skype.
 8. Избиране на вход в Skye в DB Browser за SQLite

 9. Цялата история в Skype се съхранява на компютъра като файл "main.db" . Ще ни трябва.
 10. Отваряне на историята на Skype кореспонденцията в DB Browser за SQLite

 11. Когато се отвори базата данни, отидете в раздела "Данни" в програмата и изберете "Разговори" в близост до елемента "Таблица" .
 12. Конфигуриране на дисплея в DB Browser за SQLite

 13. На екрана се показват влизанията на потребителите, с които сте запазили кореспонденцията. Изберете данните за вход, с които искате да изтриете, и след това кликнете върху бутона "Изтриване на влизане" .
 14. Изтриване на Skype съобщения в DB Browser за SQLite

 15. Сега, за да запазите актуализираната база данни, трябва да изберете бутона "Запис на промените" .

Запазване на промените в DB Browser за SQLite

Отсега нататък можете да затворите програмата DB Browser за SQLite и да оцените как тя се справи със задачата си, като стартира Skype.

Метод 5: Изтрийте едно или повече съобщения

Ако методът "Изтриване на единични съобщения" ви позволява да изтривате само вашите текстови съобщения, този метод ви позволява да изтриете абсолютно всички съобщения.

Както при предишния метод, тук трябва да имаме достъп до DB Browser за SQLite.

 1. Направете всички стъпки от първия до петия елемент, описани в предишния метод.
 2. В прозореца DB Browser for SQLite отидете в раздела "Данни" и изберете "Масажи" в елемента "Таблица " .
 3. Показване на всички Skype съобщения в DB Browser за SQLite

 4. На екрана ще се покаже таблица, в която ще трябва да превъртите надясно, докато не намерите колоната "body_xml" , в която всъщност се показва текстът на получените и изпратени съобщения.
 5. Търсене на Skype съобщения в DB Browser за SQLite

 6. Когато намерите съобщението, което искате, изберете го с едно щракване на мишката и след това изберете бутона "Изтриване на влизане" . По този начин изтрийте всички съобщения, от които се нуждаете.
 7. Изтриване на Skype съобщение в DB Browser за SQLite

 8. Накрая, за да изтриете избраните съобщения, кликнете върху бутона "Запис на промените" .

Запазване на промените в DB Browser за SQLite

С тези прости техники можете да изчистите Skype от нежелани записи.