IOS

IOS има много недостатъци, но един от тези, които дълги години причиняват недоволство на потребителите, е невъзможността да се инсталират приложения и игри от App Store, които надвишават определен размер (първоначално всичко почиваше на 150 MB, а след това се "увеличава" до 200 MB ), ако за това се използва клетъчна комуникация, а не Wi-Fi. В тази статия ще ви покажем как да заобиколите това ограничение.

Прочетете също: Как да инсталирате приложението на iPhone

Инсталиране на игри на iPhone чрез мобилен интернет

Много потребители, които вече са актуализирали до iOS 13, вероятно знаят, че тази версия има възможност да деактивира ръчно ограниченията за инсталиране на приложения и игри през клетъчната мрежа. Този факт обаче не е известен на всички и затова по-долу ще ви разкажем как да се възползвате от безпрецедентната щедрост на Apple, както и как да бъдете тези, които все още не са „навили“ най-новата версия на операционната система или вече не могат да получат тази актуализация (iPhone 6 и предишни модели).

Прочетете също: Как да инсталирам приложение на iPhone чрез iTunes

Метод 1: Стандартен (само за iOS 13 и по-нови версии)

Така че, ако текущата версия на мобилната операционна система вече е инсталирана на вашия iPhone, за да изтеглите игра без Wi-Fi, чийто размер надвишава горните ограничения, направете следното:

 1. Отвори "Настройки" iPhone, превъртете малко надолу и отидете на "ITunes Store и App Store".
 2. Отидете в iTunes Store и App Store Settings на iPhone

 3. След това докоснете елемента "Приложения"разположен в блока "Клетъчни данни".
 4. Опции за изтегляне на клетъчни приложения за iPhone

 5. Изберете предпочитаната от вас опция за изтегляне на игри и приложения, когато сте свързани към мобилна мрежа:
  • Винаги позволявай;
  • Попитайте дали повече от 200 MB;
  • Винаги питай.

  Изберете как да инсталирате приложения и игри през клетъчната мрежа на iPhone

  Ако вашият тарифен план осигурява достатъчно количество интернет трафик, можете спокойно да поставите отметка пред първата позиция. Но ако искате да имате представа колко играта „тежи“ и да контролирате консумираните мегабайта, по-добре е да отдадете предпочитание на последните. Третият трябва да бъде избран само ако сте готови да потвърдите съгласието си да инсталирате "тежък" софтуер всеки път или да го откажете.

 6. След като сте решили опцията за изтегляне на съдържание чрез клетъчни данни, стартирайте App Store и опитайте да инсталирате играта, която преди е изисквала Wi-Fi връзка. Сега това ще се случи автоматично или с искане за ваше разрешение, в зависимост от това коя опция сте избрали в настройките.
  Инсталиране на неограничена игра през клетъчна мрежа на iPhone
  Прочетете също: Как да актуализирате приложения на iPhone

Метод 2: Байпас на ограничението

Ако сте собственик на iPhone, който не е предопределен да получи актуализация за iOS 13 или просто не бързате да го направите, но все пак искате да можете да изтегляте игри и приложения, без да се свързвате с безжична мрежа, ще трябва да прибегнете до някои трикове. Първият предполага опит за инсталиране на софтуера при свързване към мобилна мрежа, затваряне на известието за невъзможността да се направи това и след това рестартиране, след което ще започне дългоочакваната процедура за изтегляне, дори ако сте изключени от Wi-Fi Вторият използва недостатък в мобилната операционна система на Apple - ако промените датата в настройките за в бъдеще (поне един ден предварително), „голямата“ игра или приложение може да бъде инсталирано без проблеми. Можете да научите повече за всеки от методите за решаване на проблема с заобикалянето на ограниченията от следващата статия на нашия уебсайт.

Заобикаляне на ограниченията за инсталиране на игри без Wi-Fi на iPhone

Повече информация: Как да инсталирам приложение на iPhone през клетъчна мрежа

Метод 3: Алтернатива

И накрая, помислете за най-очевидния, но не винаги осъществим начин за инсталиране на игри и приложения, които надвишават ограниченията по размер по подразбиране. Състои се в използване на друго мобилно устройство (както iPhone, така и iPad с клетъчен модул и Android), на което има достатъчно количество мобилни данни или трафикът е неограничен - просто трябва да включите модемния режим на него, да създадете точка за достъп.Ако имате такава възможност и непременно трябва да разрешите проблема, без да се свързвате с истинска Wi-Fi мрежа, организирана с помощта на рутер, разгледайте статията, представена на връзката по-долу, и следвайте препоръките в нея. След като направите това, просто намерете създадената безжична мрежа на iPhone и се свържете с нея по обичайния начин (можете да разберете паролата на вашия смартфон-модем).

Как да разпространявам интернет на мобилен телефон iPhone с iOS

Повече информация: Как да разпространявате интернет от телефона си

Заключение

Обобщавайки, отбелязваме, че на iPhone с текущата версия на iOS проблемът с изтеглянето на игри с всякакъв размер, без да се свързвате с Wi-Fi, просто не си заслужава, основното е да премахнете основните ограничения в настройките. Но дори и на устройства с предишната версия на операционната система, проблемът, който разгледахме днес, се решава доста лесно.