На Instagram, подобно на всяка друга социална мрежа, има известия, които ви предупреждават да харесате публикации, нови коментари, съобщения в директни, излъчвания на живо и т.н. За да актуализирате всички събития, случващи се в потребителския ви профил, активирайте известията.


Ние включваме известия в Instagram

По-долу разглеждаме две опции за активиране на сигнали: един за смартфон, а другият за компютър.

Известия за Instagram

Опция 1: Смартфон

Ако сте потребител на Instagram на смартфон с Android или iOS, трябва да получавате известия за важни събития, случващи се в социалната мрежа. Ако не получавате известия, достатъчно е да отделите няколко минути за настройването им.

iPhone

Включването на известия за iPhone се извършва чрез настройките на телефона и подробните настройки вече се намират директно вътре в самата програма Instagram.

 1. Отворете настройките на телефона си и отидете в секцията "Известия" .
 2. Известия за iPhone

 3. В списъка с инсталирани приложения намерете и отворете Instagram.
 4. Настройте известия за Instagram на iPhone

 5. За да активирате Push съобщенията на Instagram, активирайте опцията "Tolerance notification" . По-долу можете да видите по-разширени настройки, например звуков сигнал, показване на стикер върху икона на приложение, избор на тип изскачащ банер и др. Задайте желаните параметри и след това излезте от прозореца с настройки - всички промени ще бъдат приложени незабавно.
 6. Приемане на известия от Instagram на iPhone

 7. Ако искате да определите кои предупреждения ще бъдат изпратени на вашия смартфон, ще трябва да работите със самата програма. За да направите това, стартирайте Instagram в долната част на прозореца, отворете крайния раздел вдясно и след това изберете иконата на зъбно колело.
 8. Настройки на Instagram на iPhone

 9. В секцията "Известия" отворете секцията "Предупреждения" . Тук имате достъп до такива параметри като включване на вибрации, както и настройване на сигнали за различни типове събития. Когато са зададени всички необходими параметри, просто излезте от прозореца за настройки.

Конфигуриране на Push Notifications от Instagram на iPhone

андроид

 1. Отворете опциите за смартфона и отворете раздела "Известия и лентата на състоянието" .
 2. Известия и лента за състояние на Android

 3. Изберете "Известия за приложения" . В следващия прозорец в списъка намерете и отворете Instagram.
 4. Настройте известия за Instagram на Android

 5. Това е мястото, където сте настроили сигнали за избраното приложение. Уверете се, че сте активирали опцията "Показване на известията" . Всички останали елементи са персонализирани по Ваша преценка.
 6. Активирайте известията за Instagram на Android

 7. Както и в случая на iPhone, за подробни настройки за сигнали трябва да се стартира Instagram. Отворете страницата на потребителския си профил и след това докоснете в горния десен ъгъл на иконата с три ленти. В списъка, който се показва, изберете "Настройки".
 8. Настройките на Instagram за Android

 9. В секцията "Известия" отворете секцията "Предупреждения" . Тук можете да настроите известия, а именно: от кого ще ги получавате, както и какви събития телефонът ще уведоми.

Конфигуриране на Push Notifications за Android

Вариант 2: Компютър

Ако компютърът ви работи с Windows 8 и по-високи, можете да работите почти изцяло с Instagram и на компютър - всичко, което трябва да направите, е да инсталирате официалното приложение от Microsoft Store. Освен това можете да получавате сигнали за нови събития.

Повече подробности: Как да инсталирате Instagram на компютър

 1. Кликнете с десния бутон върху иконата "Старт" и изберете "Настройки" . Можете също така да превключите към този прозорец, като използвате комбинация от горещи клавиши - за да направите това, едновременно натиснете Win + I.
 2. Параметри на компютъра

 3. Изберете секцията "Система" .
 4. Системни настройки на компютъра

 5. В левия панел отворете раздела "Известия и действия" . Вдясно ще видите общи настройки за предупреждения, които ще се прилагат за всички приложения на вашия компютър.
 6. Настройване на известия на компютъра

 7. В същия прозорец, точно долу, проверете дали превключвателят е в активно положение близо до елемента "Instagram" .
 8. Активирайте uvndomleniya за Instagram на вашия компютър

 9. Разширените опции за предупреждение, както в случая със смартфон, се отварят директно чрез приложението. За да направите това, стартирайте Instagram, отидете на страницата на вашия профил, след което кликнете върху иконата на зъбно колело.
 10. Настройките на Instagram на компютъра

 11. В лявата част на прозореца изберете секцията "Настройки на известията за натискане" . Вдясно ще видите опциите за известяване за различни типове събития. Направете необходимите промени и затворете прозореца за настройки.

Натискайте настройките за известяване за Instagram на компютър

Персонализирайте известията и останете в крак с всички събития, които се провеждат в Instagram. Надяваме се, че тази статия е полезна за вас.