Доста често се оказва, че за да се намери ефективен продукт за Али, стандартните инструменти за търсене не са достатъчни. Опитните купувачи на тази услуга знаят как може да помогне търсенето на снимки. Но не всеки може да осъзнае това. Като цяло има два основни начина да намерите стоките на AliExpress от снимка или снимка.

Получаване на снимка

Струва си да се отбележи, че първо трябва да получите снимка на стоките. Ако потребителят току-що го намери в интернет (например в тематичните групи в VC), тогава няма да има никакви трудности. Но ако трябва да намерите конкретен продукт, който да намира по-евтини аналози, тогава ще има удар.

Факт е, че само защото не можете да изтеглите снимка от страницата на продукта.

Опитвате се да запазите снимката на продукта на AliExpress

Има опция за запазване на снимката на партидата на екрана за избор на продукт, където целият диапазон се представя при поискване. Но такава снимка ще бъде малка и търсачките не винаги могат да намерят аналогови ефекти поради разминаването в размера.

Записване на снимката на стоки от менюто на асортимента на AliExpress

Има два начина за изтегляне на нормално изображение.

Метод 1: Конзола

Тук всичко е съвсем просто. Най-важното е, че не можете да изтеглите снимка от страницата на лотарията, защото върху нея е поставен допълнителен елемент от сайта, благодарение на което се извършва подробно проучване на стоките. Разбира се, този елемент може просто да бъде премахнат.

  1. Трябва да кликнете върху снимката с десния бутон на мишката и да изберете опцията "Изследване на елемента" .
  2. Изследване на лупата на AliExpress

  3. Конзолата на браузъра се отваря и избраната опция се осветява. Остава да натиснете бутона "Del", за да изтриете кода на избрания компонент.
  4. Специален лупа кодекс на страницата на продукта на AliExpress

  5. Сега можете също така да изучите подробно снимката на продукта, но картината след курсора не съдържа правоъгълник, показващ областта на лупата. Но изтеглянето на снимки не боли.

Запазете снимката след премахването на лупа с конзолата

Метод 2: Версия за мобилни сайтове

Не по-малко прост начин - снимките нямат функцията на лупа в мобилната версия на сайта. Така че копирането на снимки от мобилни телефони или официални приложения на Android или iOS няма да доведе до затруднения.

От компютъра можете лесно да отидете на мобилната версия на сайта. В адресната лента трябва да промените адреса на сайта от "https://ru.aliexpress.com/[goods" » променете буквите " ru " на " m " . Вижте сега всичко това ще бъде "https://m.aliexpress.com/[currents]" . Не забравяйте да премахнете кавичките.

Превключете към мобилната версия на AliExpress

Остава да натиснете "Enter" и браузърът ще прехвърли потребителя на страницата на този продукт в мобилната версия на сайта. Тук снимката тихо се люлее в пълен размер без никакви проблеми.

Запазване на изображения от мобилната версия на AliExpress

Търсене по снимка

Сега, имайки на ръка снимка на необходимите стоки, която точно е на Али, струва си да започнете търсенето. Тя се изпълнява и по два основни начина. Както обикновено, те имат своите плюсове и минуси.

Метод 1: Функция за търсене на двигателя

Възможността на търсачките Yandex и Google Намерете сайтовете по съвпадение с снимките на техните страници, които всеки знае. Само тази функция е полезна за нас. Например помислете за търсене в Google.

  1. Първо трябва да отидете в секцията "Изображения" на търсачката и да изберете иконата на камерата, която ви позволява да качите картина на услугата за търсене на услугата.
  2. Търсете снимки в Google

  3. Тук трябва да изберете раздела "Качване на файл" , след което кликнете върху бутона "Преглед" .
  4. Качване на снимки в Google

  5. Отваря се прозорецът на браузъра, където трябва да намерите и изберете желаната снимка. След това търсенето ще започне автоматично. Услугата ще предлага собствена версия на името на елемента, отбелязан върху снимката, както и редица връзки към сайтове, където се случва нещо подобно.

Резултати от Google Търсене на продукти

Недостатъците на метода са очевидни. Търсенето излиза изключително неточно, повечето от показваните сайтове не са свързани с AliExpress, а не винаги системата правилно разпознава стоките. Както можете да видите на снимката по-горе, Google например разпозна дънки вместо тениска.

Ако опцията все още е в приоритет, трябва да се опитате да търсите от Google и Yandex, тъй като никога няма да познаете къде ще бъде по-добре резултатът.

Метод 2: Услуги на трети страни

Поради очевидната популярност на услугата AliExpress, днес има много свързани ресурси, които по някакъв начин са свързани с онлайн магазина. Сред тях има и сайтове, които могат да търсят по снимка на Али.

Например, услуга Aliprice.

Този ресурс предлага различни възможности за опростяване на търсенето на отстъпки, стоки и услуги на AliExpress. Тук, на официалния сайт, можете веднага да видите реда за търсене на продукти. Достатъчно е да въведете името на партидата или да прикачите снимката му. Можете да го направите с иконата на камерата.

Aliprice търсене низ

След това ресурсът ще изисква да изберете категорията продукти, в която да търсите съвпадения. След това ще се покажат резултатите от търсенето. Услугата ще покаже както подобни намерени аналози, така и подобни резултати.

Резултат от търсенето за Aliprice

В резултат на това, минус един тук - далеч от винаги търсенето на продукти, по-добри от едни и същи търсачки (понеже, най-вероятно, той използва подобни процедури за анализ на фотографии), обаче, поне има всички резултати за Али.

Също така е важно да се добави, че такива услуги трябва да се третират внимателно. Не се препоръчва да се регистрирате тук, като използвате данните, за да влезете в AliExpress (особено ако сайтът ги поиска). Също така трябва внимателно да обмислите инсталирането на приставки за браузъра - те също могат да проследяват дейностите на Ali чрез копиране на лична информация.

Плъгин за Mozilla Firefox

В резултат на това стигаме до заключението, че все още няма идеална процедура за търсене на Али. Трябва да се приеме, че в бъдеще тя ще се появи на самия AliExpress като стандарт, тъй като ресурсът се развива много активно и функцията е много търсена. Но засега, горните методи ще работят върху определени продукти. Особено се отнася до примери, когато копията или вариантите на препродажба на сайта са много, въпреки факта, че продавачите са мързеливи, за да вмъкват уникални снимки в описанието.