За да изпълните всички основни операции в системата WebMoney, трябва да имате официален сертификат. Тя ви позволява да създавате портфейли, да изтегляте и изпращате средства и да извършвате други операции. За да получите още повече възможности, трябва да имате личен сертификат. Всичко това се прави сравнително лесно и бързо. Просто се пригответе да разкриете поверителна информация за себе си - паспортни данни, идентификационен код и др.

Как да получите официално или лично удостоверение за WebMoney

Преди да разгледаме процедурите за получаване на тези два вида сертификати, ние изброяваме възможностите, които всеки от тях предлага. Така че, официалният сертификат ви позволява да направите следното:

 • попълване на някой от портфейлите чрез банков превод;
 • да тегли средства чрез банков превод, паричен превод или на специално издадена интернет карта;
 • Използвайте системата Merchant WebMoney Transfer за автоматизиране на паричните преводи (макар и в малко по-кратка версия);
 • Използвайте WMX валута (Bitcoin);
 • използвайте скритите функции на услугата на топлообменника и много други.

Що се отнася до личния паспорт, неговите собственици имат следните привилегии:

 • пълно използване на системата Merchant WebMoney;
 • използване на кредитния обмен за издаване и получаване на заеми;
 • Използване на услугата Capitaller за работа с бюджетни машини;
 • използвайте услугата Megastock за търговия;
 • получаване на възможност да станете служител на Webmoney - да участвате в Центъра за сертифициране и да станете системен консултант;
 • пълно използване на арбитража - подаване на искове във всякаква сума.

За повече информация относно възможностите, които дава всеки сертификат, прочетете урока за използването на системата Webmani в раздела за паспортите.

Урокът: Как да използвате WebMoney

Сега нека разгледаме целия начин за получаване на официални и лични сертификати стъпка по стъпка.

Стъпка 1: Получаване на официално удостоверение

За да получите официалния паспорт, трябва да предоставите подробности за паспорта си и да изпратите сканирано копие на паспорта си. Това се прави, както следва:

 1. Отидете на сайт на Центъра за сертифициране и влезте в него. Това става по абсолютно същия начин, както в стандарта за пазител. След това ще видите цялата налична информация за себе си. Кликнете върху иконата на молив в секцията " Данни за паспорта ". Това ще ви отведе до страницата за промяна на тези много данни.
 2. икона за промяна на паспорните данни в сайта на Центъра за сертифициране

 3. Посочете всички необходими данни на следващата страница. Въвеждането на лични данни е разделено на два блока. След като зададете информацията във всеки блок, натиснете бутона " Продължаване на въвеждането на данни ".
 4. Въвеждане на данни на уебсайта на Центъра за сертифициране

 5. Важно е, че близо до всяко поле има отметка на надписа " не показвай ". Поради това други потребители няма да виждат данните, които сте въвели. След като сте посочили всички необходими данни, служителите на Webmani ще трябва известно време да ги проверят. Одитът се извършва чрез държавни регистри. Когато всичко свърши, ще бъдете уведомени в Пазителя. След това се върнете сайт на Центъра за сертифициране и кликнете върху надписа " Качване на нов документ " в секцията " Качване на документи към сървъра ".
 6. бутон за качване на документи на уебсайта на Центъра за сертифициране

 7. Сега качете сканирано копие на първата страница на паспорта си. Важно е, че тя ясно показва серията и номера. След това отново трябва да изчакате проверката. Ако проверката е успешна, автоматично ще получите официално удостоверение.

Изтеглете документа на уебсайта на Центъра за сертифициране
В някои случаи служителите на Webmoney изискват сканирано копие на други страници на паспорта и сертификат за издаване на TIN. Във всеки случай, от време на време, посетете WebMoney Keeper и уеб сайта на Центъра за сертифициране. Там можете да получите известие за процеса на получаване на сертификат.

Гражданите на Руската федерация имат възможност да получат официално удостоверение с помощта на сайт на държавната служба , За да направите това, трябва да направите следното:

 1. На сайта на държавната служба посочете всички необходими данни и получите стандартна сметка. Влезте в уеб сайта на сертифициращия орган на Webmoney. Там ще чакате оферта за получаване на официално удостоверение. Кликнете върху " Влезте с gosuslugi.ru ".
 2. бутон Влезте с помощта на държавната служба на уеб сайта на Атестационния център

 3. Влезте в уебсайта на държавната служба, ако не сте го направили преди това. Кликнете върху бутона " Grant ". По този начин Вие ще се съгласите, че системата Webmani ще има достъп до вашите данни на gosuslugi.ru.
 4. съгласни да преглеждат личните данни на сайта

 5. След това следвайте указанията на капитана, за да получите сертификата.

Стъпка 2: Получаване на личен паспорт

 1. На сайт на Центъра за сертифициране Кликнете върху надписа " лични " или " Получаване на личен сертификат ".
 2. бутон за получаване на личен сертификат на сайта на Центъра за сертифициране

 3. След това ще бъдете заведени на страницата с представители на системата Webmani, които могат да издадат личен паспорт. Ще се срещнете лично с един от тях. Изберете тази, която ви харесва (вижте цената и градът, в който живее този човек) и кликнете върху надписа " получи сертификат " близо до него.
 4. списък на уеб администраторите

 5. На следващата страница изтеглете формуляра за кандидатстване за сертификат - просто кликнете върху съответния надпис. След това го отпечатайте, изпълнете го със собствената си ръка. Кликнете върху бутона " Назад към контролния панел и платете приложението ".
 6. страница след избора на сертификат

 7. След това на страницата на Центъра за сертифициране в горната част ще се покажат три бутона. Кликнете върху бутона " Платете приложението " и го платете с помощта на Standard Keeper.
 8. бутон за заявка за плащане

 9. След това просто се обадете на атестата и организирате среща с него. С вас трябва да вземете оригиналния паспорт заедно със сканирано копие от него, приложение (изтеглено преди последния).

Както можете да видите, е много лесно да получите официално и лично удостоверение. Вярно е, че втората ще трябва да плати. Обикновено разходите за издаване на личен паспорт не надвишават 30 долара (WMZ). И далеч от всички случаи има смисъл да го получи.