Съвременният интернет е пълен с реклама, а количеството му на различни сайтове нараства с времето. Ето защо сред потребителите са толкова търсени различни средства за блокиране на това безполезно съдържание. Днес ще говорим за инсталирането на най-ефективното разширение, създадено специално за най-популярния браузър - AdBlock за Google Chrome.

Инсталиране на AdBlock за Google Chrome

Всички разширения за уеб браузъра на Google могат да бъдат намерени в уеб магазина на Chrome. Разбира се, има AdBlock в него, линк към него е представен по-долу.

Изтеглете AdBlock за Google Chrome

Забележка: В магазина за разширения на браузъра на Google има две опции за AdBlock. Ние се интересуваме от първата, която има по-голям брой инсталации и е маркирана на изображението по-долу. Ако искате да използвате неговата плюс версия, прочетете следните инструкции.

Отворете страницата за инсталиране на разширението на Google Chrome на AdBlock

Още подробности: Как да инсталирате AdBlock Plus в Google Chrome

 1. След като кликнете върху връзката горе към страницата на AdBlock в магазина, кликнете върху бутона „Инсталиране“ .
 2. Инсталирайте разширение AdBlock за браузъра Google Chrome

 3. Потвърдете действията си в изскачащия прозорец, като кликнете върху елемента, посочен в изображението по-долу.
 4. Потвърдете инсталирането на разширение AdBlock за Google Chrome

 5. След няколко секунди разширението ще бъде добавено към браузъра, а официалният му уебсайт ще се отвори в нов раздел. Ако при следващите стартирания на Google Chrome отново видите съобщението „Инсталиране на AdBlock“ , следвайте връзката под нея до страницата за поддръжка.
 6. Резултатът от успешната инсталация на AdBlock за браузъра Google Chrome

  След успешното инсталиране на AdBlock, неговият пряк път ще се появи отдясно на адресната лента, като кликването върху него ще отвори главното меню. Можете да научите как да настроите тази добавка за по-ефективно блокиране на реклами и удобно сърфиране в мрежата от отделна статия на нашия уебсайт.
  Преглед след инсталиране на менюто с разширения AdBlock за браузъра Google Chrome
  Още подробности: Как да използвате AdBlock за Google Chrome

Както виждате, няма нищо трудно да инсталирате AdBlock в Google Chrome. Всички други разширения на този браузър се инсталират по подобен алгоритъм.

Вижте също: Инсталирайте добавки в Google Chrome