Instagram стана за много потребители отлично средство за реклама, което позволява успешно популяризиране на техните сайтове, продукти и услуги. Но други потребители могат да ходят по-бързо на сайта Ви. Instagram осигурява възможността да добавите активна връзка.

Активна връзка - хостваният URL, когато е избран, автоматично ще пренасочи потребителя. Но в Instagram не е толкова просто - ако искате да добавите URL адреса на сайта в описанието към снимката, тогава такава връзка, за съжаление, няма да бъде активна.

Добавяне на активна връзка към Instagram

Предполагаме, че съществуват два типа активни връзки: в друг профил на тази социална мрежа и напълно различен сайт.

Добавете връзка към друг сайт

В случай, че трябва да поставите връзка, върху която може да се кликне, на друг сайт, има само една опция - поставянето й на главната страница в профила ви. За съжаление, можете да поставите не повече от един URL адрес в ресурс на трета страна.

  1. За да направите активна връзка по този начин, стартирайте приложението и след това отидете в раздела отдясно, за да отворите страницата на профила си. Докоснете бутона "Редактиране на потребителския профил" .
  2. Редактиране на профил в Instagram

  3. Вече сте в секцията "Настройки на профила". В секцията "Уебсайт" ще трябва да въведете по-рано копиран URL адрес или ръчно да регистрирате сайта. Запазете промените, като кликнете върху бутона "Готово" .

Добавяне на активна връзка към Instagram

Отсега нататък връзката към ресурса ще се покаже на страницата на потребителския профил непосредствено под вашето име и ще се появи щракване върху него браузър и ще продължи към посочения сайт.

Връзка към уебсайта в Instagram

Добавете връзка към друг потребителски профил

В случай, че не трябва да препращате към друг сайт, а към профил в Instagram, например алтернативната си страница, след това тук имате два начина да поставите връзката.

Метод 1: Маркирайте лицето в снимката (в коментара)

В този случай връзката с потребителя може да бъде добавена под всяка снимка. Преди това подробно обсъждахме въпроса какви са начините да маркираме потребителя в Instagram, затова няма да се занимаваме подробно с този въпрос.

Прочетете още: Как да маркираме потребител на снимка в Instagram

Метод 2: Добавете връзка към профила

Метод, подобен на добавянето на връзка към ресурс на трета страна, с няколко изключения - връзката с друг профил на Instagram ще се показва на главната страница на профила ви.

  1. Първо, трябва да получим URL адреса в профила. За да направите това, отворете съответния профил в приложението и след това кликнете в горния десен ъгъл на иконата с елипсата.
  2. Извикване на допълнително меню в Instagram

  3. На екрана ще се покаже допълнително меню, в което ще трябва да докоснете елемента "URL адрес на профила за копиране" .
  4. Копиране на URL адреса на профила в Instagram

  5. Отидете на страницата си и изберете бутона "Редактиране на потребителския профил" .
  6. Отворете Редактиране на потребителския профил в Instagram

  7. В полето "Уебсайт" поставете URL адреса, който сте копирали преди това, от клипборда, след което докоснете бутона "Готово", за да приемете промените.

Добавяне на връзка от клипборда към Instagram

Това все още е начин да поставите активната връзка в Instagram.