Много потребители са прехвърлили част от живота си в мрежата, където поддържат сметки в различни социални мрежи, редовно комуникират с приятели и роднини, изпращат им съобщения, създават публикации и оставят коментари под формата на текст и усмивки. Днес ще говорим за това как можете да използвате емотикони в популярната социална услуга Instagram.

Instagram е добре известна социална мрежа, насочена към публикуване на снимки и видеоклипове. Искайки да добавят яркост и жизненост към описанието на снимка, съобщение в режисьора или коментар, потребителите добавят различни икони, които не само украсяват текста на съобщението, но често могат да заменят цели думи или дори изречения.

Какви емотикони могат да бъдат включени в Instagram

Когато композирате съобщение или коментар, потребителят може да добави три усмивки към текста:

 • Проста символика;
 • Необичайни символи на Unicode;
 • Емотикони.

Използване на прости символични емотикони в Instagram

Почти всеки от нас най-малко веднъж използва тези емотикони в посланията, поне под формата на усмихната усмивка. Ето само малка част от тях:

:) – улыбка;

: D - смях;

xD - смях;

:( - тъга;

(- плаче;

: / - недоволство;

: О - голяма изненада;

<3 - любов.

Такива емотикони са добри, защото можете да ги напишете абсолютно всяка клавиатура, поне на компютър, дори на смартфон. Пълните списъци могат лесно да бъдат намерени в интернет.

Използване на символи с Unicode в Instagram

Съществува набор от символи, които могат да се видят на всички устройства без изключение, но трудността при използването им е, че не всички устройства имат вграден инструмент за тяхното въвеждане.

 1. Например, за да отворите списък с всички символи в Windows, включително сложни, трябва да отворите низ за търсене и да въведете заявката "Таблица символи" . Отворете резултата, който се показва.
 2. Намерете таблицата със символи на компютъра си

 3. На екрана ще се появи прозорец, който съдържа всички символи. Тук има и обикновени символи, които използвахме за натискане на клавиатурата, и по-сложни, например, усмихнато лице, слънце, бележки и т.н. За да изберете желания от вас знак, трябва да го изберете, след което кликнете върху бутона "Добавяне" . Символът ще бъде копиран в клипборда, след което можете да го използвате в Instagram, например, в уеб версията ,
 4. Копирайте усмивката в клипборда

 5. Символите ще се виждат на абсолютно всяко устройство, независимо дали става дума за смартфон с операционна система Android или обикновен телефон.

Unicode символи на iPhone

Проблемът е, че на мобилните устройства по правило няма вграден инструмент със таблица със символи, което означава, че ще имате няколко възможности:

Изтеглете приложението Instagram за Windows

Използване на усмивки Emoji

И накрая, най-популярното и често използвано емотикони, което включва използването на графичния език на Еможи, който дойде при нас от Япония.

Днес Emoji е световен стандарт за емотикони, който се предлага на много мобилни операционни системи като отделна клавиатура.

Включване на Emoji на iPhone

Популярността на Еможи до голяма степен се дължи на Apple, който е един от първите, които пускат тези емотикони в отделно клавиатурно оформление на своите мобилни устройства.

 1. На първо място, за да можете да вградите Emoji на iPhone, е необходимо в настройките на клавиатурата да се включи необходимото оформление. За да направите това, отворете настройките на устройството си и след това преминете към секцията "Основни" .
 2. Основни настройки на iPhone

 3. Отворете секцията "Клавиатура" , след което изберете "Клавиатури" .
 4. Клавиатури на iPhone

 5. На екрана се показва списъкът на включените оформления в стандартната клавиатура. В нашия случай има три от тях: руски, английски и емоти. Ако в случая няма достатъчно клавиатура с емотикони, изберете елемента "Нови клавиатури" и след това намерете в списъка "Emoji" и изберете този елемент.
 6. Добавяне на клавиатура Emoji към iPhone

 7. За да използвате емотикони, отворете приложението Instagram и отидете при въвеждане на коментар. Променете оформлението на клавиатурата на устройството. За да направите това, можете да кликнете върху иконата на земното кълбо толкова пъти, докато се покаже желаната клавиатура или да задържите тази икона, докато на екрана се появи допълнително меню, където можете да изберете елемента "Emoji" .
 8. Избирайки клавиатурата Emoji на iPhone

 9. За да вмъкнете усмивка в съобщението, просто трябва да го докоснете. Не забравяйте, че има много емотикони тук, така че има тематични раздели за удобство в долната част на прозореца. Например, за да отворите пълен списък на усмивки с храна, трябва да изберете съответния раздел за изображението.

Избиране на емотикони на iPhone

Активирайте Emoji на Android

Друг лидер сред мобилните операционни системи, собственост на Google. Най-лесният начин да получите емоди емоди във вашия случай е да използвате клавиатура от Google, която в черупки на трети страни може да не е инсталирана на устройството.

Изтеглете клавиатурата на Google за Android

Обръщаме вашето внимание на факта, че следващата инструкция е приблизителна, тъй като различните версии на Android OS могат да имат напълно различни елементи от менюто и тяхното местоположение.

 1. Отворете настройките на устройството. В секцията "Система и устройство" изберете раздела "Разширени" .
 2. Настройки за Android

 3. Изберете език и въвеждане .
 4. Език и въвеждане в Android

 5. В "Текуща клавиатура" изберете "Gboard" . По-долу се уверете, че имате правилните езици (руски и английски).
 6. Изберете клавиатура в Android

 7. Отворете приложението Instagram и се обадете на клавиатурата, като добавите нов коментар. В долния ляв ъгъл на клавиатурата има икона с емотикон, която дълго време, след което е последвана от a svaypom, ще доведе до оформлението на Emoji.
 8. Избирайки клавиатура Emoji на Android

 9. Емотиконите на Еможи ще се появят на екрана в леко преначертана форма, вместо в оригиналите. Избирайки емотикон, той веднага ще бъде добавен към съобщението.

Emoji Emoji на Android

Еможи на компютъра

На компютрите ситуацията е малко по-различна - в уеб версията на Instagram няма възможност за вмъкване на емотикони, тъй като тя се прилага например в социалната мрежа Vkontakte, така че ще трябва да се обърнете към онлайн услугите.

Например, онлайн услуга GetEmoji предоставя пълен списък с миниатюрни снимки и за да се възползвате от това, което ви харесва, трябва да го изберете, да го копирате в клипборда (Ctrl + C) и след това да го поставите в съобщението.

Онлайн услуга с емоджи емоти

Усмивките са много успешен инструмент за изразяване на вашите чувства и емоции. Надяваме се тази статия да ви помогне да разберете как се използват в социалната мрежа Instagram.