В работата на блогър е важно не само да се правят видеоклипове с високо качество, но и да се доближи до визуалния дизайн на вашия канал. Това важи и за аватарите. Можете да го направите по няколко начина. Това може да бъде дизайн на изкуството, за което трябва да имате умения за рисуване; само снимката ви, достатъчно е просто да вземете красива снимка и да я обработвате; или може да бъде просто, например, с името на канала ви, направено в графичен редактор. Ще анализираме втория вариант, тъй като другите не се нуждаят от изясняване и такова лого може да бъде направено от всички.

Направете аватар за канал в YouTube във Photoshop

Всичко, от което се нуждаете, за да създадете такова лого, е специален графичен редактор и малко въображение. Това не отнема много време и се прави съвсем просто. Трябва само да следвате инструкциите.

Етап 1: Получаване

На първо място, трябва да си представите какво ще изглежда вашият аватар. След това трябва да подготвите целия материал за неговото създаване. Намерете в интернет подходящ фон и някои елементи (ако е необходимо), които ще допълнят цялата картина. Ще бъде много готино, ако вземете или създадете елемент, който ще характеризира канала ви. Ние, например, взимаме логото на нашия сайт.

След като изтеглите всички материали, трябва да започнете и конфигурирате програмата. Можете да използвате всеки удобен за вас графичен редактор. Ние ще вземем най-популярните - Adobe Photoshop ,

 1. Стартирайте програмата и изберете "Файл" - "Създаване" .
 2. Създайте файл с Photoshop

 3. Ширината и височината на платното, изберете 800x800 пиксела.

Избиране на размера на платното на Photoshop

Сега можете да започнете работа с всички материали.

Стъпка 2: Създаване на цяло

Всички части на бъдещия ви аватар трябва да бъдат събрани, за да получите пълна картина. За да направите това:

 1. Кликнете отново върху "Файл" и кликнете върху "Отваряне" . Изберете фон и други елементи, които ще използвате, за да създадете аватара.
 2. Отворете файла на Photoshop

 3. В лявата странична лента кликнете върху Преместване .

  Инструмент за преместване на Photoshop

  Трябва да преместите всички елементи един по един върху платното.

 4. Прехвърлете изображение в платно на Photoshop

 5. Кликнете и задръжте бутона на мишката върху контурите на елемента. Премествайки мишката, можете да разтегнете или намалите елемента до желания размер. Със същата функция "Преместване" можете да преместите части от изображението на желаното място на платното.
 6. Форматиране на изображения на Photoshop

 7. Добавете надпис към логото. Това може да е името на вашия канал. За да направите това, изберете "Текст" в лявата лента с инструменти.
 8. Инструмент за Photoshop

 9. Задайте желания шрифт, който идеално се вписва в концепцията на логото и изберете подходящия размер.
 10. Шрифтът и размерът на текста на Photoshop
  Изтегляне на шрифтове за Photoshop

 11. Кликнете върху всяко удобно място върху платното и напишете текста. Със същия елемент Преместване можете да редактирате оформлението на текста.

След като приключите с поставянето на всички елементи и смятате, че аватарът е готов, можете да го запазите и да го качите на YouTube, за да сте сигурни, че изглежда добре.

Стъпка 3: Запишете и добавете аватар в YouTube

Не затваряйте проекта, преди да сте сигурни, че логото изглежда добре в канала ви. За да запазите работата като изображение и да я инсталирате в канала си, трябва:

 1. Кликнете върху Файл и изберете Запазване като .
 2. Запазване като Photoshop

 3. Въведете файла, изберете "JPEG" и го запишете на всяко удобно място за вас.
 4. Избиране на файловия формат за запазване на Photoshop

 5. Отворете YouTube и кликнете върху "Моят канал" .
 6. Моят канал в YouTube

 7. В близост до мястото, където трябва да има аватар, има икона на молив, кликнете върху него, за да отидете на инсталацията на логото.
 8. Промяна на аватара ви в YouTube

 9. Кликнете върху "Качване на снимка" и изберете запазения ava.
 10. Качете снимка в YouTube

 11. В отворения прозорец можете да редактирате изображението по размер. След като направите това, кликнете върху "Завършване" .

Прилагане на създаване на аватар в YouTube

В рамките на няколко минути снимката в профила ви в YouTube ще бъде актуализирана. Ако харесвате всичко, което можете да оставите така, а ако не - редактирайте изображението по размер или подреждане на елементите и го заредете отново.

Това е всичко, което бих искал да ви разкажа за създаването на просто лого за вашия канал. Повечето потребители използват този метод. Но за канали с голяма аудитория, се препоръчва да поръчате оригинални дизайнерски произведения или да имате таланта да създавате такива.