Често, преди началото на самия видеоклип, зрителят вижда интрото, което е визитната картичка на създателя на канала. Създаването на такова начало за видеоклиповете ви е много важен процес и изисква професионален подход.

Какво трябва да бъде интрото

Практически на всеки по-популярен или по-малко популярен канал има кратко вмъкване, което характеризира канала или самия видеоклип.

Въведете в YouTube

Такова интро може да бъде украсено по съвсем различни начини и най-често те съответстват на темата на канала. Как да създадете - единствено авторът решава. Можем да дадем само няколко съвета, които ще помогнат интрото да стане по-професионално.

  1. Вложката трябва да е запомняща се. На първо място, интрото е направено така, че зрителят разбира, че вашето видео ще започне точно сега. Направете вмъкването ярко и с някои отделни характеристики, така че тези детайли ще попаднат в паметта на зрителя.
  2. Подходящ за интро за стил. Много по-добре е да погледнете цялостната картина на проекта, ако вмъкването е подходящо за стила на вашия канал или конкретен видеоклип.
  3. Кратко, но информативно. Не удължавайте интрото за 30 секунди или минута. Най-често вмъква последните 5-15 секунди. В същото време те са пълни и предават цялата същност. Преглеждането на дълъг скрийнсейвър просто ще накара зрителя да отегчи.
  4. Професионалното интро привлича зрители. Тъй като вмъкването преди началото на видеоклипа е ваша визитна картичка, то с качеството му, потребителят веднага ще Ви оцени. Ето защо, колкото по-добре и по-добре правите, толкова по-професионален ще бъде вашият проект възприеман от зрителя.

Това са основните препоръки, които ще ви помогнат при създаването на личното си интро. Сега нека поговорим за програми, в които може да се направи това вмъкване. Всъщност има много видео редактори и приложения за създаване на 3D анимации, но ще обсъдим двете най-популярни.

Метод 1: Създайте интро в Cinema 4D

Кино 4D - една от най-популярните програми за създаване на триизмерна графика и анимация. Той е идеален за тези, които искат да създадат триизмерни, с различни ефекти, интро. Всичко, от което се нуждаете, за да използвате тази програма удобно, е малко знание и мощен компютър (в противен случай се пригответе да изчакате дълго време, за да може проектът да бъде предоставен).

Синоема 4D лого

Функционалността на програмата ви позволява да правите триизмерен текст, фон, да добавите различни декоративни предмети, ефекти: падане на сняг, огън, слънчева светлина и много други. Кино 4D е професионален и популярен продукт, така че има много предимства, които могат да ви помогнат да разберете тънкостите на работата, една от които е представена по-долу.

Прочетете повече: Създаване на интро в Cinema 4D

Метод 2: Създайте интро към Sony Vegas

Sony Вегас - Професионален видео редактор. Превъзходно за монтиране на ролки. Той може да създаде и интро, но функционалният е по-добре да създава 2D анимация.

Sony Вегас

Предимствата на тази програма могат да се считат за не толкова трудни за новите потребители, за разлика от Cinema 4D. Тук са създадени по-прости проекти и не е нужно да имате мощен компютър за бързо представяне. Дори при средни компютри видео обработката не отнема много време.

Прочетете повече: Как да направите интро за Sony Vegas

Сега знаете как да създадете интро за видеоклиповете си. Следвайки прости инструкции, можете да направите професионален скрийнсейвър, който ще стане чип на вашия канал или конкретен видеоклип.