Ограничаването на канала е един от важните аспекти на привличането на нови зрители. С помощта на такъв банер можете да уведомите график за изходящи видеоклипове и да ги привлечете, за да се абонирате. Не е нужно да сте дизайнер или да имате специален талант, за да направите красива шапка. Една инсталирана програма и минимални компютърни умения - това е достатъчно, за да направи красива капачка на канала.

Създайте заглавка за канала във Photoshop

Разбира се, можете да използвате всеки друг графичен редактор и самият процес, както е показано в тази статия, няма да бъде много различен. Ние, като илюстративен пример, ще използваме популярна програма Photoshop , Процесът на създаване може да бъде разделен на няколко точки, след което можете да създадете красива капачка за вашия канал.

Стъпка 1: Избиране на изображение и създаване на заготовки

На първо място, трябва да изберете изображение, което да служи като капачка. Можете да го поръчате от някой дизайнер, да го направите сами или просто да го изтеглите в интернет. Забележете, че за да премахнете снимки с лошо качество, когато получите подкана на линията, посочете, че търсите HD изображения. Сега ще подготвим програмата за работа и ще направим някои подготовки:

 1. Отворете Photoshop, кликнете върху "Файл" и изберете "Създаване" .
 2. Създайте Photoshop Canvas

 3. Ширината на платното е 5120 в пиксели, а височината е 2880. Можете да разполагате с половината размер. Този формат е препоръчително да се излее на YouTube.
 4. размера на платното

 5. Изберете четка и боя на цялото платно в цвят, който ще бъде вашият фон. Опитайте се да изберете грубо същия цвят като този, който се използва в основното ви изображение.
 6. Photoshop Четка

 7. Изтеглете изображението на лист хартия в клетка, така че да е по-лесно да се придвижвате и да я поставите на платното. Изтрийте приблизителните граници, коя част ще бъде в зоната на видимост на сайта в крайния резултат.
 8. Задръжте левия бутон на мишката в ъгъла на платното, така че да се появи граничната линия. Вземи я на правилното място. Направете това на всички необходими граници, за да получите нещо подобно:
 9. Гранична маркировка Photoshop

 10. Сега трябва да проверим верността на нотата на контура. Кликнете върху Файл и изберете Запазване като .
 11. Запазване като Photoshop

 12. Изберете формата "JPEG" и го запишете на всяко удобно място.
 13. Избиране на формата на изображението на Photoshop

 14. Отворете YouTube и кликнете върху "Моят канал" . В ъгъла кликнете върху молива и изберете "Редактиране на дизайна на канали" .
 15. Моят канал в YouTube

 16. Изберете файла на компютъра си и го изтеглете. Сравнете очертанията, които сте маркирали в програмата, с очертанията на сайта. Ако трябва да се движите - просто бройте клетките. Ето защо е необходимо да се направи детайлът в клетка - за да бъде по-лесно да се брои.

Преглеждайте границите на горната граница на YouTube

Сега можете да започнете да изтегляте и обработвате основното изображение.

Стъпка 2: Работа с основното изображение, обработка

Първо, трябва да изтриете листа в клетка, тъй като вече няма да е необходимо. За да направите това, изберете неговия слой с десния бутон на мишката и кликнете върху "Изтриване" .

Изтриване на слоя Photoshop

Преместете основното изображение на платното и променете неговия размер покрай границите.

Изображението съвпада с границите на Photoshop

За да избегнете резки преходи от изображението на заден план, вземете мека четка и намалете непрозрачността с 10-15%.

Непрозрачността на четката на Photoshop

Обработвайте изображението по контурите с цвета, върху който е боядисван фона и кой е първичният цвят на вашето изображение. Това е необходимо, така че когато гледате канала си на телевизора, не се наблюдава рязък преход, но се показва плавен преход към фон.

Стъпка 3: Добавяне на текст

Сега трябва да добавите надписи към капачката. Това може да бъде като график за пускане на видеоклипове и име или заявка за абонаменти. Направете го по свое усмотрение. Можете да добавите текст, както следва:

 1. Изберете инструмента "Text" , като кликнете върху иконата "T" в лентата с инструменти.
 2. Инструмент за Photoshop

 3. Изберете красив шрифт, който изглежда лаконично върху изображението. Ако стандартът не е подходящ, можете да изтеглите този, който харесвате от интернет.
 4. Font Photoshop

  Изтегляне на шрифтове за Photoshop

 5. Изберете подходящ размер на шрифта и направете надпис в определена област.

Размер на шрифта Photoshop

Можете да редактирате разположението на даден шрифт, като го задържате с левия бутон на мишката и се придвижвате до желаното място.

Стъпка 4: Запишете и добавете капачката в YouTube

Остава само да запазите крайния резултат и да го качите на YouTube. Можете да го направите по следния начин:

 1. Кликнете върху Файл - Запазване като .
 2. Запазване като Photoshop

 3. Изберете "JPEG" и го запазете на всяко удобно място.
 4. Избиране на формата на изображението на Photoshop

 5. Можете да затворите Photoshop, сега отидете на вашия канал.
 6. Кликнете върху "Редактиране на дизайна на канали" .
 7. Променете външния вид на канала в YouTube

 8. Заредете избраното изображение.

Добавяне на оформление на YouTube

Не забравяйте да проверите как ще изглежда завършеният резултат на компютъра и мобилните устройства, така че по-късно да няма прегради.

Сега имате банер с канали, който ще може да показва темите на видеоклиповете ви, да привлича нови зрители и абонати и ще ви уведомява за графика за пускане на нови видеоклипове, ако посочите това в изображението.