Докато работите с устройството на Android, понякога трябва да го рестартирате. Процедурата е сравнително проста и има няколко начина да я постигнете.

Рестартирайте своя смартфон

Необходимостта от рестартиране на устройството е особено важна, когато възникнат проблеми или грешки по време на работа. Има няколко метода за изпълнение на процедурата.

Метод 1: Допълнителен софтуер

Тази опция не е толкова популярна, за разлика от останалите, но може да се използва. Има много приложения за бързо рестартиране на устройството, но всички от тях изискват коренни права. Един от тях е Reboot . Лесно управление на приложението, което дава възможност на потребителя да рестартира устройството с едно кликване върху съответната икона.

Изтеглете приложението Рестартиране

приложението за рестартиране за Android

За да започнете, просто инсталирайте и стартирайте програмата. В менюто ще има няколко бутона за извършване на различни манипулации със смартфона. Потребителят ще трябва да кликне върху "Презареди", за да изпълни необходимата процедура.

рестартирайте програмата за рестартиране

Метод 2: Бутон за захранване

Познат начин за повечето потребители е да използвате бутона за захранване. По правило той се намира отстрани на устройството. Кликнете върху него и не го пуснете за няколко секунди, докато на екрана се появи менюто за избор на подходящо действие, в което искате да кликнете върху бутона "Презареждане" .

за да рестартирате смартфона си в Android

Забележка: Елементът "Рестартиране" в менюто за управление на захранването не е налице на всички мобилни устройства.

Метод 3: Настройки на системата

Ако една опция за рестартиране по някаква причина по някаква причина не е ефективна (например ако има системни проблеми), тогава си струва да рестартирате устройството с пълна нулиране на настройките , В този случай смартфонът ще се върне в първоначалното си състояние и цялата информация ще бъде изтрита. За да направите това, трябва:

  1. Отворете настройките на устройството.
  2. отворете настройките за Android

  3. В показаното меню изберете "Възстановяване и нулиране" .
  4. възстановяване и нулиране на данните за Android

  5. Намерете елемента "Нулиране на настройките" .
  6. нулиране на настройките на устройството ви с Android

  7. В нов прозорец трябва да кликнете върху бутона "Възстановяване на настройките на телефона" .
  8. възстановете телефона на Android

  9. След като последният елемент бъде изпълнен, ще се покаже предупредителен прозорец. Въведете ПИН-кода за потвърждение и изчакайте до края на процедурата, която включва и рестартирайте устройството.
  10. въведете ПИН код за рестартиране на

Описаните опции ще ви помогнат бързо да рестартирате смартфона на Android. Кое от тях е най-добре да се използва, трябва да бъде решено от потребителя.