Когато купувате компютър на вторичния пазар, често е доста трудно да се определи моделът на устройство. Това е особено вярно за такива масови продукти като лаптопи. Някои производители се характеризират с повишена плодовитост и произвеждат няколко модификации годишно, които не се различават помежду си. Днес ще говорим как да разберете модела на лаптопа от ASUS.

Лаптоп модел ASUS

Информация за модела на лаптопа става изключително необходима при търсене на драйвери на официалния сайт на производителя. Това се дължи на факта, че софтуерът не е универсален, т.е. за всеки лаптоп трябва да търсите само "дърва за огрев", предназначени за него.

Има няколко начина за определяне на модела на лаптопа. Това изследване на придружаващата документация и стикери по случая, използването на специални програми за получаване на информация за системата и инструментите, предоставени от Windows.

Метод 1: Документи и стикери

Документи - инструкции, гаранционни карти и ваучери - това е най-лесният начин да получите информация за модела лаптоп ASUS. "Гаранцията" може да се различава по външен вид, но както при инструкциите, моделът винаги ще фигурира върху корицата. Същото важи и за кутиите - на опаковката обикновено се посочва, че се нуждаем от данните.

Името на лаптопа на ASUS на опаковката

Ако няма документи, няма кутии, а след това специален стикер на кутията ще ни помогне. В допълнение към името на самия лаптоп, тук можете да намерите серийния номер и модела на дънната платка.

Стикер с името на модела на лаптопа на ASUS

Метод 2: Специални програми

Ако опаковката и документите се изгубят и стикерите са станали неизползваеми поради старост, тогава можете да получите необходимите данни, като се свържете със специализиран софтуер, например, AIDA 64 , След стартирането отворете клона "Компютър" и отворете секцията "DMI" . Тук в блока "Система" се намира необходимата информация.

Информация за модела на ASUS лаптопа в програмата AIDA 64

Метод 3: Системни инструменти

Най-лесният начин за дефиниране на модел със системни инструменти е "Command Line" , който ви позволява да получите най-точните данни без ненужни "опашки".

 1. Докато сте на работния плот, задръжте клавиша SHIFT и кликнете с десния бутон върху всяко свободно място. В отвореното контекстно меню изберете елемента "Отваряне на командния прозорец" .

  Стартиране на командния ред от работния плот на Windows 7

  В Windows 10 можете да отворите "Command Prompt" от менюто "Старт - Стандарт" .

 2. В конзолата въведете следната команда:

  wmic csproduct get name

  Натиснете ENTER . Резултатът ще бъде изходът от името на модела на лаптопа.

  Името на лаптопа на ASUS в командния ред на Windows 7

заключение

От всичко, което е написано по-горе, можем да заключим, че е съвсем лесно да се намери името на модела на лаптоп Asus. Ако един метод не работи, тогава определено ще има още един, не по-малко надежден.