Когато използвате мобилни устройства, може да се наложи да прехвърлите контакти към компютър. Това може да се направи по много начини на устройства, работещи с различни операционни системи.

Изтегляне на контакти от телефона на компютър

Към днешна дата можете да изтегляте контакти както на Android, така и на iPhone. Изискваните действия обаче са много различни помежду си поради характеристиките на всяка платформа.

Метод 1: Прехвърляне на контакти от Android

В случаите, когато е необходимо не само да запазвате контактите на компютъра си, но и да имате достъп до тях по-късно чрез специални програми, можете да използвате функцията за синхронизиране на профила си в Google. Освен това можете да изтегляте контакти от устройство с Android, като запазвате и прехвърляте файл във формат VCF.

Процесът на синхронизиране на контактите с Google в Android

Повече подробности: Как да прехвърляте контакти от Android към компютър

Метод 2: Прехвърляне на контакти от iPhone

С възможността да синхронизирате вашето iPhone устройство с вашия акаунт. iCloud Можете да изтеглите контакти в хранилището за облаци. Когато това стане, трябва само да запазите файла vCard, като се позовете на възможностите на уеб услугата.

Процесът на записване на контакти от iPhone на компютър

Повече подробности: Как да прехвърлям контакти от iPhone

Друга възможност е да синхронизирате своя iPhone с профила си в Google и след това да запазите файловете, които са ви необходими, като използвате информацията от предишния метод. Основното предимство на този подход е наличието на окончателните файлове.

Процесът на синхронизиране на контактите с Google на iPhone

Повече подробности: Как да синхронизирате контактите на iPhone с Google

Възможно е да се прибегне до използването на специална програма. iTools , ви позволява да експортирате контакти от iPhone на компютър чрез USB връзка. За да проучите пълния преглед на този софтуер, следвайте предоставената от нас връзка.

Забележка: Тази програма има няколко аналози различни възможности.

Прехвърлете контакти от Android през iTools

Повече подробности: Как да използвате iTools

Метод 3: Архивиране

Ако просто трябва да запазите контакти, без да зададете цели за тяхното последващо отваряне на компютъра, можете да архивирате данните според съответните инструкции. В същото време подобен подход е само крайна мярка поради възможните трудности.

Подготовка на данни за архивиране на Android

Повече подробности: Как да направите пълно или частично архивиране на устройство с Android

В случай на използване на iPhone, архивирането е част от процесите, активирани по подразбиране. Можете да научите повече за текущите методи за копиране от статията ни по тази тема.

Архивирайте iPhone на iTunes

Повече подробности: Как да направите резервно копие на iPhone

заключение

Независимо от платформата, можете да отворите окончателния файл с контакти само със специални програми, например, Microsoft Outlook , Същевременно възможните проблеми могат да бъдат избегнати само чрез внимателно изучаване на инструкциите, които ви интересуват.