Паролата е основното средство за защита на профили в различни услуги. Поради честите случаи на кражба на самоличност, много потребители създават сложни пароли, които в беда имат способността бързо да забравят. За това как паролата е възстановена на Instagram и ще бъде разгледана по-долу.

Възстановяването на паролата е процедура, която ще ви позволи да нулирате паролата, след което потребителят ще може да настрои нов ключ за защита. Тази процедура може да се извърши както от смартфона през приложението, така и от компютър, използващ уеб версията на услугата.

Метод 1: Възстановяване на паролата от Instagram на смартфона

 1. Стартирайте приложението Instagram. Под бутона "Вход" ще намерите елемента "Помощ с входа" , който трябва да бъде избран.
 2. Помощ за влизане в приложението Instagram

 3. На екрана ще се появи прозорец, в който има два раздела: "Потребителско име" и "Телефон" . В първия случай ще трябва да посочите своя имейл адрес или имейл адрес, след което в свързаното ви поле ще бъде изпратено съобщение с връзка за нулиране на паролата.

  Имейл адресът или входът за възстановяване на паролата в Instagram

  Ако изберете раздела "Телефон" , съответно ще трябва да посочите номера на мобилния номер, зададен на Instagrams, който ще получи SMS съобщение с връзката.

 4. Телефонният номер на Instagram се нулира

 5. В зависимост от избрания източник ще трябва да проверите в пощенската си кутия или входящите SMS съобщения на телефона си. Например, в нашия случай, ние използвахме имейл адрес, което означава, че намираме ново съобщение в полето. В това писмо трябва да кликнете върху бутона "Вход" , след което смартфонът автоматично ще стартира приложението, което без да въведе паролата веднага ще извърши оторизация в профила.
 6. Влезте в Instagram без парола

 7. Сега трябва само да изпълните процедурата за нулиране на паролата, за да зададете на профила си нов ключ за защита. За да направите това, кликнете върху раздела отдясно, за да отворите потребителския си профил, след което докоснете иконата на зъбно колело, за да преминете към настройките.
 8. Отворете настройките в Instagram

 9. В секцията "Профил" кликнете върху "Повторно задаване на парола" , след което Instagram ще изпрати специална връзка към вашия телефонен номер или имейл адрес (в зависимост от това, до което е направена регистрацията).
 10. Нулирайте паролата в приложението Instagram

 11. Отново отидете на пощата и в входящата буква изберете "Reset Password" .
 12. Парола за нулиране в Instagram

 13. Екранът ще започне да зарежда страницата, където ще трябва да въведете нова парола два пъти, след което щракнете върху бутона "Reset Password", за да приемете промените.

Задаване на нова парола в Instagram

Метод 2: възстановете паролата от Instagram на компютъра

В случай, че нямате възможност да използвате приложението, можете да възобновите достъпа до потребителския си профил в Instagram от компютър или друго устройство с браузър и достъп до интернет.

 1. Отворете уеб страницата на Instagram от тази връзка и в прозореца за въвеждане на парола кликнете върху бутона "Забравили ли сте?" .
 2. Забравена парола от инстаграма

 3. На екрана ще се покаже прозорец, на който ще бъдете помолени да предоставите имейл адрес или вход в профила си. Малко по-ниско трябва да потвърдите, че сте истински човек, като посочите символите от картината. Кликнете върху бутона "Нулиране на паролата" .
 4. Повторно задаване на паролата за Instagram на компютъра

 5. Имейл с връзка за нулиране на паролата ви ще бъде изпратено до свързания имейл адрес или телефонен номер. В нашия пример съобщението е изпратено до електронната пощенска кутия. В него трябваше да кликнем върху бутона "Нулиране на паролата" .
 6. Потвърдете възстановяването на паролата в Instagram на компютъра

 7. Новият раздел ще започне да зарежда сайта на Instagram на страницата за задаване на нова парола. В две полета ще трябва да въведете нова парола, която няма да забравите, и след това кликнете върху бутона "Reset Password" . След това можете безопасно да влезете в Instagram, като използвате нов ключ за защита.

Настройване на нова парола в Instagram на компютъра

Всъщност процедурата за възстановяване на паролата в Instagrams е доста проста и ако нямате трудности при достъпа до прикачен телефон или имейл адрес, процесът ще ви отнеме не повече от пет минути.