На повечето устройства, работещи с операционната система Android, има вграден магазин за приложения Play Market , В асортимента си потребителят разполага с огромно количество софтуер, музика, филми и книги от различни категории. Има моменти, когато не можете да инсталирате приложение или да получите новата му версия. Една от причините за проблема може да е неприложима версия на услугата за Google Play.

Актуализирайте пазара за игри на смартфон с операционна система Android

Има два начина за актуализиране на остарялата версия на Market Play, а по-долу ще разгледаме по-отблизо всеки от тях.

Метод 1: Автоматична актуализация

Ако първоначално сте инсталирали устройството си за игри, можете да забравите за ръчна актуализация. Няма настройки за активиране или деактивиране на тази функция, когато се появи нова версия на магазина, тя се инсталира. Трябва само да наблюдавате периодично промяната на иконата на приложението и промяната в интерфейса на магазина.

Метод 2: Ръчна актуализация

Когато използвате устройство, което няма услуги на Google и сте го инсталирали сами, Market Play няма да се актуализира автоматично. За да видите информация за текущата версия на приложението или да извършите актуализация, трябва да изпълните следните действия:

  1. Отидете в Google Play Магазин и кликнете върху бутона "Меню" в горния ляв ъгъл.
  2. Натиснете бутона Меню в Google Play Магазин.

  3. След това отидете на "Настройки" .
  4. Отворете "Настройки"

  5. Прекарайте пръст надолу по списъка и намерете графата "Play Store version" , натиснете върху него и на екрана на устройството се появява прозорец с информация за актуализацията.
  6. Кликнете върху Google Play Магазин

  7. Ако прозорецът показва, че има нова версия на приложението, кликнете върху "OK" и изчакайте, докато устройството инсталира актуализациите.

Кликнете върху OK
Услугата "Play Store" не изисква специална намеса на потребителя в работата си, ако устройството има стабилна и стабилна интернет връзка и текущата му версия се инсталира автоматично. Случаите на неправилно функциониране на приложението в по-голямата си част имат други причини, които зависят повече от притурката.