В момента социалните мрежи са мощен инструмент за комуникация, правене на бизнес или изразходване на свободното си време. Като създадете страницата си на един от тези сайтове, човек ще открие необятните възможности, които тези ресурси предоставят.

Един от най-популярните социални. мрежите се считат за Facebook, което е особено търсено на Запад, и все още сме низши VKontakte , Тази статия ще ви помогне да разберете всички аспекти на процеса на регистрация на този ресурс.

Създайте нов профил във Facebook

За да започнете процеса на регистрация, трябва да отидете на сайта Facebook.com от компютъра. Сега ще видите главната страница на руски език. Ако по някаква причина е инсталиран друг език или ако искате да превключите от руския език, трябва да отидете в долната част на страницата, за да промените този параметър.

промяна на езика във Facebook

След това обърнете внимание на дясната страна на екрана, докато сте на главната страница на сайта. Пред вас е блок с линии, където трябва да въведете информация, която ще бъде прикачена към вашия профил.

поле за данни за вход в Facebook

Основната информация се попълва на тази страница, така че внимателно да следите правилността на входните данни. Така че, в тази форма трябва да въведете следните данни:

популяризиране на данните във Facebook

 1. Име и фамилия. Можете да въведете истинското си име и псевдоним. Само забележете, че името и фамилията трябва да са на същия език.
 2. Телефон или имейл адрес. Това поле трябва да бъде попълнено, за да си осигурите безопасно използване на социалната мрежа. В случай на хакерство на страница или ако забравите паролата, винаги можете да възстановите достъпа чрез телефонен номер или имейл.
 3. Нова парола. Паролата е необходима, за да не могат аутсайдерите да влязат във вашата страница. Обърнете специално внимание на тази тема. Не е нужно да зададете твърде проста парола, но тя трябва да се помни за вас. Или напишете го, така че няма да го забравите.
 4. Дата на раждане. Правилно определената възраст ще ви помогне да защитите децата от съдържание, предназначено само за възрастни. Също така имайте предвид, че деца на възраст под 13 години не могат да имат своя профил във Facebook.
 5. Павел. Тук просто трябва да посочите пола си.

Трябва само да кликнете върху "Създаване на профил", за да завършите първата стъпка на регистрацията.

Потвърждаване на регистрацията и въвеждане на допълнителни данни

Сега можете да използвате социалната мрежа Facebook, но за да отворите всички възможности на този сайт, трябва да потвърдите потребителския си профил. В горната част на страницата на профила си ще видите специален формуляр, в който трябва да кликнете върху "Потвърждаване сега" .

потвърждение за регистрация

Трябва само да влезете в имейла си, за да потвърдите действията си. След като завършите входа, трябва да се появи знак пред вас, който да ви уведоми, че профилът е потвърден успешно и можете да използвате всички функции на сайта.

излагане на Facebook 2

Сега можете да кликнете върху връзката на вашия профил, който е в лявата част на екрана, за да завършите регистрацията, като въведете допълнителни данни.

Редактиране на потребителския профил в

На първо място, можете да добавите снимка, която приятелите ви могат да разпознават или която ще бъде основното изображение на вашия профил. За да направите това, просто кликнете върху "Добавяне на снимка" .

редактиране на профил в

След това можете да отидете в секцията "Информация", за да укажете допълнителни параметри, които смятате за подходящи. Можете да посочите данни за мястото на пребиваване, образование или работа, също така можете да попълните информация за вашите предпочитания в областта на музиката и киното, да посочите друга информация за себе си.

редактиране на профил в

Това завършва процеса на регистрация. За да влезете в профила си, трябва само да посочите информацията, която сте използвали при регистрацията, а именно имейл адрес и парола.

влезте във вашия Facebook акаунт

Също така можете да въведете страницата, на която сте се регистрирали наскоро на този компютър, просто кликнете върху основното изображение на вашия профил, което ще се показва на главната страница, и въведете паролата.

влезте във вашия Facebook акаунт 2

Проблеми с регистрацията в социалната мрежа Facebook

Много потребители не могат да създадат страница. Има проблеми, може да има няколко причини:

Неправилно попълнени входни форми на информация

Неправилното въвеждане на определени данни не винаги е подчертано в червено, както се случва в повечето сайтове, така че трябва да проверите внимателно всичко.

 1. Уверете се, че името и фамилията са написани с букви със същото оформление. Това означава, че не можете да напишете името на кирилица, а името на латиница. Можете също така да въведете само една дума във всяко от тези полета.
 2. Не използвайте долни черти, символи като "@ ^ & $! *" И други подобни. Също така, не можете да използвате номера в полето за въвеждане на име и фамилия.
 3. На този ресурс има ограничение за децата. Следователно, няма да можете да се регистрирате, ако сте посочили в рождената дата, че сте на възраст под 13 години.

Кодът за потвърждение не идва

Един от най-често срещаните проблеми. Причините за тази грешка могат да бъдат няколко:

 1. Неправилно въведени имейли. Проверете отново, за да сте сигурни, че е правилно.
 2. Ако сте се регистрирали при въвеждане на телефонен номер, обърнете внимание на факта, че трябва да въвеждате номера без интервали и тирета.
 3. Може би Facebook не поддържа вашия оператор. С този проблем можете да се свържете с техническата поддръжка или да се регистрирате отново чрез електронна поща.

Проблеми с браузъра

Работата на Facebook е изградена върху JavaScript, с която някои браузъри могат да имат проблеми, особено по отношение на Opera. Следователно, можете да използвате друг браузър, за да се регистрирате в този ресурс.

Това са всички нюанси и правила, които трябва да знаете, когато се регистрирате в тази социална мрежа. Сега можете да оцените напълно възможностите на този ресурс и да го използвате за ваши собствени цели.