Социалните мрежи стават все по-популярни всяка година по света. Водещата позиция се поема от всички познати Facebook. Този ресурс се използва от милиони, ако не от милиарди хора по целия свят. Той е страхотен за комуникация, бизнес, развлечения и свободно време. Функционалността на мрежата непрекъснато се разширява и старите функции се подобряват. Само за да обсъдим възможностите на тази социална мрежа, тази статия е посветена.

Основни характеристики на Facebook

Социалната мрежа на Facebook предоставя много възможности на своите потребители, чрез които те могат да комуникират с други хора, да споделят снимки, да споделят импресии и да прекарват свободното си време. От многото функции на този ресурс има няколко основни функции.

приятели

Можете да намерите приятеля си чрез търсенето, за да го добавите в списъка си с приятели. Тогава не е нужно да намирате лицето, което търсите, всеки път, а също и в новината можете да следвате неговите публикации и различни дейности. За да намерите и добавите приятел с вашия списък, трябва да:

  1. След като влезете в профила си в реда "Търсене на приятели", напишете името и фамилията, под които вашият приятел е регистриран, за да го намерите.
  2. Намерете приятел във Facebook

  3. Падащият списък показва резултатите. Намерете човека, от когото се нуждаете, и отидете на страницата.
  4. Сега можете да кликнете върху бутона "Добавяне към приятели" , след което вашият приятел ще получи уведомление за молбата и ще може да я приеме.

Добавете приятел във Facebook

Освен това на страницата на човека можете да следвате неговите публикации и други дейности. Можете да започнете диалог с приятеля си, просто кликнете върху "Съобщение" . При достъпа ви ще бъдат не само текстови съобщения, но и видео разговори, както и гласови повиквания. Можете да изпратите на приятел снимка, усмивка, gifku, различни файлове.

Публикации във Facebook

На страницата на приятеля можете да видите публикуваните от него снимки, също така има възможност да ги оцените. В раздела "Още" можете да намерите музика, видеоклипове и друга информация. Можете също така да видите приятелите на приятелите си в раздела " Приятели" .

Интересите на приятелите в Facebook

В горната част има три икони, на които ще бъдат показани заявките до приятели, които ви изпратиха изпратени съобщения и други известия.

Известия във Facebook

За да направите нови познати или да преместите контакти от друг ресурс, просто кликнете върху "Намиране на приятели" , след което ще бъдете преместени на страницата за търсене.

намери нови приятели Facebook

В параметрите за търсене можете да посочите необходимата информация, за която искате да намерите човек.

намери нови приятели Facebook 2

Групи и страници

Facebook има способността да създава различни страници и групи, които ще бъдат посветени на конкретна тема. Например, ако обичате автомобили, можете да намерите подходяща страница за себе си, за да следите новините и да прочетете различна информация, която ще бъде публикувана в тази общност. За да намерите страницата или групата, от която се нуждаете:

  1. В реда "Потърсете приятели" напишете името на страницата, от която се интересувате. Също така кликнете върху "Още резултати при поискване", за да видите пълния списък със страници, свързани с темата, от която се нуждаете.
  2. Страници и групи в Facebook

  3. В списъка намерете групата или страницата, за която искате да следвате новините. Можете да отворите главната страница на общността, като кликнете върху логото.
  4. Страници и групи Facebook 2

  5. Кликнете върху бутона "Харесва", за да следвате новините на тази страница.

Сега на главната страница можете да кликнете върху "Групи" или "Страници", за да видите списъка с общностите, за които сте се абонирали или върху които сте кликнали върху "Подобно" .

Следвайте страницата, групата Facebook

Също така, на главната страница в емисията за новини ще бъде показано последното публикуване на страниците, на които сте абонирани.

Facebook новини

Музика, видео, снимка

за разлика от VKontakte , социалната мрежа Facebook не приема пиратски слушане на музика. Въпреки че в раздела "Музика" можете да намерите на страницата си и дори можете да намерите подходящия изпълнител, но можете да го слушате само чрез услугите, които работят с тази социална мрежа.

Музика във Facebook

Можете да намерите необходимия изпълнител, след което трябва да кликнете върху логото, което ще бъде показано вляво, за да отидете на ресурса, който ще ви даде възможност да слушате музика безплатно или безплатно.

музика 2

Що се отнася до видеото, тази социална мрежа няма функция като търсенето на видеоклипове. Затова, за да гледате вицове, карикатури или филми, трябва да намерите страница, в която да публикувате видеоклиповете, от които се нуждаете.

Facebook видео

Отворете секцията "Видеоклипове", за да видите всички видеоклипове, публикувани на тази страница. Те са удобно сортирани от нови до стари.

Също така можете да видите снимки. Отидете на страницата на приятеля си или на друго лице, за да видите снимките, които е публикувал. За да направите това, отидете в секцията "Снимки" .

снимка на приятели във Facebook

Можете да добавяте видеоклипове и снимки към собствената си страница. Просто отидете в раздела "Снимки" на потребителския си профил и кликнете върху "Добавяне на снимка / видео" . Също така можете да създадете тематичен албум с снимки.

добави снимка, видео Facebook

игра

Социална мрежа Facebook има много различни безплатни игри, които можете да играете без първо да изтеглите. За да изберете забавлението, което ви харесва, просто отидете в секцията "Игри" .

Изберете игра, която ви харесва, и просто кликнете върху "Пусни" . Моля, имайте предвид, че за да стартирате приложения, които не е нужно да се изтеглят на компютъра ви, се нуждаете от инсталиран Flash Player ,

игри на Facebook

Прочетете още: Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

По този начин възможностите на тази социална мрежа не свършват, има много повече функции, които спомагат за удобното използване на този ресурс, но ние разгледахме само основните.