Yandex лого

Услугите от Yandex са много популярни в рускоезичния сегмент. Всеки по-малко или по-малко активен потребител е регистриран в тази система, което означава, че той има пощенска кутия и личен Yandex.Passport, който съхранява цялата информация за себе си: адрес, телефонен номер и т.н. Рано или късно всеки може да изтрие цялата възможна информация за себе си от Яндекс. И за това не е достатъчно само да изоставите сметката си с надеждата, че в крайна сметка тя ще бъде деактивирана и ще престане да съществува. Необходимо е да се предприемат редица действия, които веднъж завинаги да кажат сбогом на тази компания.

Премахване на лична информация от Yandex

За да изтриете някои данни от Yandex, точно както от Google, понякога е невъзможно. Например, не всеки знае, че пощата поддържа регистър на посещенията, където се записват всички данни за влизането в профила.

Дневникът на Yandex

Тази информация не може да бъде унищожена, защото се съхранява за сигурността на собственика на пощата.

Вижте дневника на посещенията в Yandex

Но можете да се отървете от профили в дадена услуга на Yandex, например да изтриете самата поща, но останалите услуги ще останат достъпни. Освен това можете да се отървете от целия профил, заедно с който всички останали потребителски данни от услугите на Yandex ще бъдат автоматично изтрити. Това ще бъде обсъдено по-долу, тъй като е достатъчно за мнозина да изтрие пощенската кутия, а не целия профил.

Как да изтриете Yandex.Mail

  1. Отидете Yandex.Mail ,
  2. В горния десен ъгъл кликнете върху бутона с предавката и изберете " Всички настройки ".

    Всички настройки Yandex.Mail

  3. Отидете надолу по страницата и кликнете върху връзката " Изтриване ".

    Бутон за изтриване Yandex.Mail

  4. Ще бъдете пренасочени към Yandex.Passport, където ще трябва да отговорите на въпроса за сигурността, който сте задали при регистрацията на кутията.

    Потвърждение на изтриването на Yandex.Mail-1

  5. След успешно въведен отговор за допълнителна сигурност ще бъдете помолени да въведете парола от профила.

    Потвърждение на изтриването на Yandex.Mail-2

След като кликнете върху бутона " Изтриване на пощенската кутия ", адресът ще бъде деактивиран. Старите букви ще бъдат изтрити, но нови няма да бъдат доставени. Въпреки това, винаги можете да отидете в Mail чрез Yandex акаунта и да получите същото вход, но без стари букви. Това повдига въпроса - как да изтриете самия профил?

Важна информация за премахването на профила в Yandex

Всеки потребител, регистриран в Yandex, има така наречената Yandex.Passport. Тази услуга служи за удобно ползване на други маркови услуги, както и за подробна конфигурация на техните данни (сигурност, възстановяване, бързи покупки и др.).

Ако изтриете даден акаунт, всички данни се изтриват за постоянно. Помислете добре, готови ли сте за това? Няма да можете да възстановите изтритата информация, дори ако се свържете с отдела за поддръжка на клиенти.

Какво се случва, когато изтриете:

  • Личните данни на потребителя се изтриват;
  • Данните, съхранявани в патентовани услуги (букви в "Поща", "Изображения в снимки" и др.) Се изтриват.
  • Ако бяха използвани услуги "Пари", "Директни" или "Поща" (за домейни), не можете напълно да унищожите профила. Личните данни за други услуги ще бъдат изтрити, данните за вход ще бъдат блокирани. Не можете да използвате този профил с това.

Как да премахнете Yandex.Passport

  1. Отидете вашия профил ,
  2. В долната част на страницата намерете блока " Други настройки " и кликнете върху бутона " Изтриване на профил ".

    Изтриване на бутона Yandex.Passport

  3. Отваря се страница с информация за изтриването, където можете да видите кои данни за услугите ще бъдат изтрити във вашия случай.

    Изтрити данни за себе си от Yandex

  4. Проверете внимателно дали искате да запишете нещо, преди цялата информация да бъде изтрита без възможност за възстановяване.
  5. За да потвърдите действията си, ще трябва да въведете отговор на въпроса за сигурността, който сте посочили при създаването на потребителския профил, паролата и captcha.

    Потвърждение на премахването на Yandex.Passport

  6. След това кликнете върху бутона " Изтриване на профил ".

Сега цялата информация за себе си е премахната от Yandex, но винаги можете да създадете нов Yandex.Passport. Но за да използвате същите данни за вход, ще трябва да изчакате 6 месеца - за половин година след премахването няма да бъде готов за повторно регистриране.