Едно от предимствата на използването Yandex Drive е възможността да споделяте файл или папка, която се намира във вашето хранилище. Други потребители могат веднага да ги запишат на собствения си диск или да го изтеглят на компютъра ви.

Начини за създаване на връзка към Yandex Disk файлове

Можете да получите връзка към конкретното съдържание на хранилището си по няколко начина. Изборът зависи от това дали желаният файл се изтегля на диска или не, както и от наличието на програмата на тази услуга на вашия компютър.

Метод 1: По времето, когато файлът е поставен в "облака"

Непосредствено след това изтеглете файла на Yandex Disk има възможност да се генерира адресът, водещ до него. За да направите това, поставете плъзгача до името на вградения файл в позиция "Включено" . Няколко секунди по-късно ще се появи връзка.

Създаване на връзка при изтегляне на файл на Yandex Disk

Ще остане да кликнете върху него и да изберете как да го приложите: просто да го копирате, да го изпратите чрез социални мрежи или електронна поща.

Избиране на действие с адрес на обект на Yandex Disk

Метод 2: Ако файлът вече е в "облака"

Връзката може да бъде генерирана и в случая, когато става дума за данни, които вече са съхранени в склада за данни. За да направите това, кликнете върху него и в десния блок намерете надписа "Споделяне на връзката" . Там преместете превключвателя в активно положение и след няколко минути всичко ще бъде готово.

Създаване на адрес на обект, намиращ се в Yandex Disk

Същото може да се направи и с папката: изберете желаната и активирайте функцията "Споделяне на връзката" .

Получаване на адреса на папката Yandex

Метод 3: Дискусионната програма Yandex

Специално приложение за Windows също така дава възможност за споделяне на съдържанието на магазина. За да направите това, трябва да отидете в папката "clouds", да отворите контекстното меню на желания файл и да кликнете върху "Yandex.Disk: Copy the public link" .

Копирайте адреса на файла в папката Yandex

Съобщението в таблата ще потвърди, че всичко е изчезнало, което означава, че полученият адрес може да се вмъкне навсякъде чрез Ctrl + V.

Съобщение за копираната връзка към Yandex Disk file

Подобен резултат може да се получи, като се кликне върху "Споделяне" в прозореца на самата програма.

Копиране на връзка в Yandex Disk

Моля, обърнете внимание! За да изпълните горните действия, синхронизацията трябва да бъде активирана в програмата.

Как да проверите файловете, които са на разположение на други потребители

Списък на такива файлове и папки е наличен в секцията "Връзки" .

Съдържание на Yandex Disk с публични връзки

Как да премахнете връзка

Ако не искате никой друг да има достъп до файла или папката на вашия Yandex диск, тогава можете да деактивирате тази функция. За да направите това, просто поставете плъзгача в положение "Изключено" и потвърдете действието.

Деактивиране на връзката към диска Yandex

За всичко, което се съхранява на Yandex Disk, можете бързо да създадете връзка и незабавно да я споделите по всеки достъпен начин. Можете да го направите или с новия качен файл, или с тези, които вече съществуват в хранилището. Подобна функция е предоставена в софтуерната версия на тази услуга.