Често потребителите от цял ​​свят се сблъскват с факта, че е невъзможно да се работи с карта с памет, защото тя е защитена. В този случай потребителите виждат съобщението "Драйверът е защитен от запис" . Много рядко, но все пак има случаи, когато не се вижда съобщение, но е просто невъзможно да напишете или копирате нещо от microSD / SD. Във всеки случай, в нашето ръководство ще намерите начин за решаване на този проблем.

Извадете защитата от картата с памет

На практика всички описани по-долу методи са доста прости. За щастие този проблем не е най-сериозният.

Метод 1: Използвайте ключа

Обикновено на microSD или четци на карти за тях, както и на големи SD карти има превключвател. Той е отговорен за защита от записване / копиране. Често на самото устройство е написано коя позиция означава за стойността "затворена" , т.е. "заключване" . Ако не знаете, опитайте се просто да го включите и пак да опитате да го поставите в компютъра и да копирате информацията.
SD четец на карти и включете

Метод 2: Форматиране

Случва се, че SD картата е била силно обработена от вирус или е била засегната от механични повреди. След това решете въпросния проблем по един и същ начин, а именно чрез форматиране. След като направите това, картата с памет ще бъде нова и всички данни за нея ще бъдат изтрити.

За информация как да форматирате картата вижте урока ни.

Урокът: Как да форматирате карта с памет

Ако по някаква причина форматирането не успее, използвайте инструкциите си за подобни случаи.

Инструкции: Картата с памет не е форматирана: причини и решения

Метод 3: Почистване на контактите

Понякога проблемът с въображаема защита произтича от факта, че контактите са много силно замърсени. В този случай е най-добре да ги почистите. Това се прави с обикновена памучна вата с алкохол. Снимката по-долу показва кои контакти са включени.
microSD контакти
Ако нищо не помогне, най-добре е да поискате помощ от сервизен център. Можете да го намерите на официалния сайт на производителя на вашата карта с памет. В случай, че нищо не помогне, пишете за това в коментарите. Определено ще помогнем.